Identifikacija kaktusa i sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 43> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Malo sam googlala i navodno da su razlike između Kt. i Kl. vidljive kad biljka procvjeta, inače piše da je po listu teže odgonetnuti, jer on se može razlikovati sukladno uvjetima uzgoja i izloženosti svjetlu, tj. suncu.
Moja nije cvjetala, ali joj je list dosta narastao.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
@temzi, @moon, |
|
![]() |
|
temzi ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
Moon slažem se s tobom, jer razlike su jako male, K.thyrsiflora ima mrvicu manje i ovalnije listove od K.luciae, pa dok nisu jedna kraj druge teško je reći...ovisi i o načinu uzgoja i uvjetima, pa ih često zamijene...meni je na prvu gledajući moju K.thirsyfloru, Pinusova ima veće i okruglije listove, ličila na K.luciae...
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Kalanchoe thyrsiflora i Kalanchoe luciae su slične, ne znam baš koje su im razlike, tako da meni liči i na thyrsifloru |
|
![]() |
|
temzi ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
Kalanchoe luciae
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Sorry na mojoj krivoj ID
|
|
![]() |
|
Bubasvabica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Studeni 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 40 |
Pinus hvala, mislim da nisam baš najbolje slikala kaktuse pa je teško ID. Pogledati ću slike na netu tvojih ID i usporediti sa svojima, hvala na trudu!
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Trichodiadema je to,a ne Delosperma!
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
![]() |
|
Pachyphytum oviferum
|
|
![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
@bubasvabica na prvoj slici možda mammillaria humboldtii
??
poslije
vjerojatno 2. mammillaria geminispina 3.mammillaria spinosissima |
|
![]() |
|
Bubasvabica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Studeni 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 40 |
Molim ID ovih kaktusa ako netko zna! Hvala
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
minimal ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2014 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 9 |
mali detaljnije fotografije
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
minimal ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2014 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 9 |
može ID? :)
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus
![]() hvala
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Cereus peruvianus monstrosus
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |