Bugičin mini eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 39> |
Korisnik | |
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Baš tako, draga rosice. Domaće je domaće, pogotovo neprskano.
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Voće izgleda izvrsno s obzirom na uvjete... Grožđe - mljac, mljac! Ma sve je fino kada je domaće!
|
|
![]() |
|
Moja jabuka je još mlada, od prošle jeseni i ima malo plodova, ali opet dovoljno obzirom da je mala. Nešto smo već pobrali, očistili, naribali i spremili škrinju za zimske pite.
![]() Sigurno da i njima treba sunca da bolje sazriju, ali to ove godine ne budemo dočekali.
![]() |
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Jabučice su baš lijepe, nek je bar nešto dobro! Imam 6 stupastih jabuka, jedna crvenih plodova je baš odlična, krupna i lijepo rodna za veličinu. Nikako da slike apsolviram. Otpadaju sa stabalca mjesec dana ranije nego prošle godine, čine mi se malo još nedozrele. Valjda zbog ove vlage. Kako je sa tvojima?
|
|
![]() |
|
I ja se nadam boljoj sezoni. Udarna i najvažnija kultura kod mene su paradajzi, pa mi je baš žao što je bilo toliko lošeg vremena. Bit će bolje - u nadi je spas, a ja sam vječiti optimist.
![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Svega si ti posadila na, kako kažeš, malom komadiću zemlje. Opet je uroda bilo, koliko - toliko. A i svi se žale na loš ovogodišnji urod i razne bolesti i nametnike. Neka sljedeća sezona bude bolja.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
A tako - i sama sam se pitala što je, koja bolest jer nisam se još imala priliku susresti s njom, a ni quadris nije uspješno djelovao, za razliku od prošle godine. Znači, peronospora, idem googlati da je bolje upoznam. Očito da bi se mogla ponavljati i iduće sezone, spore budu sigurno preživjele zimu.
![]() |
|
![]() |
|
Nemam pojma kako to učiniti, draga moja jadranko. Nikad ni nisam morala, sve je uvijek bilo u redu, ali ovo što je sada... Čim počupam rajčice, uštihati ću vapno za početak. Moram još prosurfati malo detaljnije u svezi toga. Kad počne sezona grijanja, stavim obavezno drveni pepeo. Uglavnom, pisati ću ovdje o tome što pronađem, a da je u vezi dezinfekcije. ![]() Kolce obavezno spaliti, kao i ostatke počupanog paradajza (ili u smeće s njim, nikako u kompost).
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
U "Zagorskom listu" pise danas da je rajcicu unistila peronospora .
|
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Bugica kako dezinficiraš zemlju, i sama bih to trebala - ista stvar- mali vrt, rajčice uvijek na istom mjestu. Ili ću morati nešto smisliti za rošadu.
|
|
![]() |
|
Baš mi je žao, ali i većina mojih je takvo, dorastu do određene veličine i izgnjile.
![]() Pa dezinficirati zemlju i još sto čuda i mjera predostrožnosti kako bi iduća sezona startala najbolje što se može, jer na tom malom komadiću sadim svake godine i nemam izbora. ![]() Od preko šezdeset komada rajčica, koliko toliko je rodilo samo četrnaest, ali za nas za salaticu i đuveđ je dosta. Ništa od pobiranja sjemena, za čime najviše žalim.
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Mozes biti sretna da imas paradajz ! Moji narasteju do neke mjere i onda
pocneju gnjiliti ! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 39> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |