Kore od banane |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, kod zalijevanja kora od banane može biti samo 24 sata u njoj...
A ja se potrudim da ne uspije se zasmrditi, zalijevem tamo gdje planiram i gdje ne... A i zakopavanje u zemlju sam koristila, posebno oko korijena ruža! |
|
Sponzorirani linkovi | |
Pauchak
Nedavno posijan Pridružen: 04 Veljača 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 29 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Po vasim savjetima i ja sam pocela da koristim koru od banane kao gnojivo mojim biljkama i za sada ne mogu da govorim o nekom iskustvu jer je to kratak period, ali me muz zeza da banane vise ne kupujem zbog nas nego zbog biljaka!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andrea, ja sam za sada zakopala , tamo gdje su mi gomolji dalije, ali imam desetak ruža, e sad si mi dala posla.
Pauchak, počele smo u isto vrijeme, pa ćemo razmijeniti iskustva.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ekipo, vjerujte mi da će vaš trud ruže nagraditi!!! |
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja koristim nasjeckanu koru od banane,kao prirodno gnojivo za moje, kako sobne tako i vanjske biljke...i zadovoljna sam...takodej listove svojih ljubimica poliram korom od banane,čak sam polirala i samom bananon...stavila sma bananu,u gazu,koja je jako tanka,i polako premazala listove fikusa,yuke....super se sjaji,ali kasnije imam posla jer se prašina brzo nakupi,na listove pa ne izgleda baš lijepo...i ljuske od jaja koristim,to sam naučila od svoje bake..ona bi ih potopila u vodi 24 sata i tom vodom zalijevala biljke...drugo gnojivo nije ni koristila sem ovih prirodnih a biljke su joj uvijek bile kao sa izložbe..napredne,sjajne i bujne
|
|
Vlatka
Nedavno posijan Pridružen: 11 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 49 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dosao je rujan, mene zanima svi vi koji ste experimentirali sa korom babana i ljuskama jaja ovo ljeto kakvi su rezultati? Jel' 'ko primjetio neku znacajniju razliku?
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo sve je b aš dobro i upotrebljivo, pa ponešto ću i ja probati.
No moram priznati da sam oko svih ruža ukopala kore od banana u dovoljnim količinama - doduše samo jednom, pa ne mogu reći da sam nešto posebno primjetila. Ruže su bile kao i uvijek, a uobičajeno sam ih moralatretirati protiv onih zelenih ušiju.
Drugo nisma ništa, ali sada mi listovi imaju neku hrđu, suše se i opadaju.
|
|
RIJEKA
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja godinama koristim vodu u kojoj se namaču kore od banane za zaljevanje pelargonija, surfinija, hortenzija... samo radi bujnijeg cvjetanja.
Rezultati su očiti, ali je redovito pretjeram i kao rezultat su mi žuti listovi.
Nakon toga moram dohranjivati sa željezom.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
D to je ustvari problem količine kalija koji biljka eventualno dobiva od kore od banane, pa onda nastaje problem željeza.
Probala sam svašta, pa sam odlučila da neću eksperimentirati nego tu i tamo prihraniti s gotovim preparatima za dohranu i gotovo.
Mene puno više brinu razne boleštine, ali to ovdje nije tema.
|
|
RIJEKA
|
spring
Mladi grm Pridružen: 19 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 786 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Poučena vašim iskustvom i ja sam oko svojih ruža ukopala kore od banane.. nadam se dobrom rezultatu ipak banane im ne može škoditi!
A ovo s ljuskama od jaja ću probati sljedeče godine! |
|
hobotnica
Nedavno posijan Pridružen: 15 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 52 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čitam i upijam
Ovo za koru od banane sam već čula prije, ali za prihranu ljuskama jajeta i kvascem nisam
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam kore banane stavljala oko banane, nisam ih ukopavala, nego samo isjeckala i kao malč stavila oko korijena. To sam pročitala u jednom časopisu, veli čivjek, imam dvije, oko jedne sam stavljao kore banane, oko druge ne, ova oko koje sam stavljao je bila puno ljepša i veća.
I ja sam pokušala i moja banana je bila velika, e sad da li je to razlog ili što je nakon više godina mučenja u tegli posađena u zemlju, neznam.
|
|
macorka
Mladi grm Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ove godine pri sadnji oleandera usitnila kore od banane, pimiješala sa zemljom i tom mješavinom napunila manje od polovice tegle. Ostatak tegle sam napunila kupovnom zemljom i u to posadila oleander. U cvatnji je bio neumoran, listovi lijepo zeleni. E, sad... opet ne mogu tvrditi, ali činjenica da se kora banane u zemlji brzo razgrađuje, moguće je da je ipak djelovalo.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam kore od banana stavila u korjen pasiflore i tada je počela sa cvjetanjem a do tada je samo bujala u grane i lišće.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja radim ovako kao što je ovdje prikazano:
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo o kori od banane ja nisam znala ! Vrijedno isprobati !
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Koliko dnevno pojedemo banana toliko kora stavim u Vitamix( blender) , nalijem do maksimuma vode, izblendam i zalijem neku biljku ( taj dan) po mom izboru. Ujedno zalijem ju dodatno s još vode jer uvijek na vrhu zemlje ostane traga od taloga koje kore ostavljaju, čisto da se bolje upije u zemlju. Znači, nemam određeno koliko često zalijem pojedinu biljku. Rekla bih da napravim krug zalijevanja, pa ne znam točno kad mi ponovo dođe na red biljka koju sam prvu zalijevala
I da, da dodam, nisam zalijevala biljke u cvijetnjacima, nego one u vrtu.
|
|
lucy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala moon, ovo ću sljedeće godine svakako probati.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |