Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori | Stranica <1 1213141516 80> |
Korisnik | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme sreće moje su znači bijele, žute i rozaste, kaže dobra duša TeaK, što mislite kako ona zna kakve su boje , a ja koja ih imam ne znam. Velika tajna, veselim se jako tim anđelima., koji već osvajaju moj vrt. |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Sponzorirani linkovi | |
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
već ove godine će i cvasti |
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivne su vam slike!Ja sam uspjela teskom mukom spasit 2 pelcera i valjda cu napokon imat to redivno cvijece u vrtu.
|
|
TILjO
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zanima me koja je najbolja pozicija za trube? Trenutno su mi na balkonu, odnosno na terasi i preko jutra i jednog dijela poslijepodneva u polusjeni, no od nekih 15h na suncu. Da li im to šteti? Čini mi se da sam negdje pročitao kako je najbolje da popodne ne budu na suncu. Znači da bi ih trebao preseliti na novu lokaciju?
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sunce, sunce i samo sunce, moje su lni bile stalno na suncu, maveče jako puno vode, pa onda ujutro jako puno vode i najljepše su mi cvijetale.
|
|
TILjO
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OK!
Ja svoju prešaltao na drugo mjesto na terasi u sjenu. Vratim gdje je i bila. To da im treba puno vode sam znao... Hvala! |
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja trublje samo što nisu procvjetale!
|
|
Plantlover
Mladi grm Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li tko sjemenke od one jednogodisnje?Pokusavam jednu razmnozit reznicama(ne moju,od susjeda),ali ne uspjeva
|
|
Everyone's a winner, we're making our fame
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jednogodišnja anđeoska trublja je DATURA a višegodišnja je BRUGMANSIJA. Kod dature je "trublja" okrenuta preme gore a kod brugmansije prema dolje. Plantlover, ako je datura ono što tražiš pošalji adresu na PM i šaljemo ti sjemenke. |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Božikovine, znači ovo je datura? Ja sam onda cijelo vrijeme bila u zabludi da su one s trubom prema dolje dature?
|
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ih ove godine nisam vračala u zemlju nego ostavila u tegli i sve su nikakve , a neki su mi pelceri (koji su bili pustili korjenje ) i istrunili ??!!!
|
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da Dalmax, kupila sam dvije na sajmu cvijeća u Prelogu, a očigledno bu i nekakvih sjemenki
|
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj sjeti me se please.
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tak je Silvek. Bilježimo se za sjemenke od dature sa slikica. Mi moramo vidjeti kak bu naša ispala. Sjemenke smo dobili od frenda a on se ne sjeća kak je izgledao cvijet. |
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pronašla sam u knjizi "Cvijeće za balkone i terase" navedeno je kao datura - naše ime, brugmansia latinsko, dakle kao jedno te isto, a uz to slika s visećim trubama, ali uz napomenu da se botanički naziv datura koristi samo još za zeljaste vrste (dakle ove uspravne cvjetove). Eto, opet nekaj novo znam, hvala Božikovine.
|
|
batata
Nedavno posijan Pridružen: 02 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 70 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jel ima netko sjeme brugmansie?????? |
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Batata pošto se zanimaš za brugmansije evo dva korisna linka:
Kako se orezuje brugmansie? Plod (sjeme) brugmansie. Uzgoj iz sjemena je spor pa se strpi dok ne dođe vrijeme za reznice brugmansie. |
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovi linko vi super. Posebno mi se sviđa ovaj o tome kako se orezuju brugmansije!
Moja je ove godine bilo malo pregusta. Probat ću ovako!
|
|
TILjO
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoju presadio van u vrt.
Bila mi je na balkonu u posudi zasađena i onda je nekako kao počela propadati. Ne znam što joj je bilo nepogodno. Vidim otkako sam ju presadio prije nekoliko dana da je sada dobro. |
|
Odgovori | Stranica <1 1213141516 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |