Bugičine slatko - slane stranice |
Odgovori
|
Stranica <1 910111213 14> |
| Korisnik | |
lucy
Trajnica
ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 24 Studeni 2014 u 23:29 |
|
Ove su tvoje stranice doslovno slatke. Bugice, svaka čast!
|
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bugicaza5
Cvjetni guru
Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 15 Studeni 2014 u 12:20 |
![]() |
|
bugicaza5
Cvjetni guru
Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 15 Studeni 2014 u 12:18 |
![]() |
|
bugicaza5
Cvjetni guru
Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 15 Studeni 2014 u 12:04 |
|
Sarice, primila na znanje... Hvala! Evo, nešto sam ti ostala dužna... kruh od najobičnijeg tijesta s kvascem
I pečen... Recept: 1 kg glatkog brašna 1 svježi kvasac sol po ukusu oko 5-6 dl mlake vode U šalicu izmrvimo kvasac, dvije žlice brašna, žlicu šećera, dodamo malo toplog mlijeka (oko 1 dl, čak i malo manje) i dobro promiješamo. U prikladnu posudu stavimo brašno, dodamo sol i izmiješamo. Kad se kvasac digne, dodamo ga u brašno i dolijemo mlaku vodu. Izmiješamo prvo kuhačom, dalje mijesimo rukama. Ako se tijesto lijepi, ruke nauljite uljem. Koji pu u toku mijesenja, slobodno tijesto dignite uvis i bacite na radnu površinu. Od te radnje, tijesto omekani i ubrzo vidite mjehuriće. Ostavite da miruje oko pola sata i još jednom premijesite, pa s time u protvanj, gdje će odležati još 15 minuta prije pečenja. Netom prije stavljanja u pećnicu, kruhić lagano premažite hladnom vodom - to mu daje boju i reš koricu. ![]() Pecite na jakoj vatri 10 minuta, smanjite temperaturu i dalje pecite dok ne porumeni. Da biste znali je li pečeno, upiknite u sredinu kruha ražnjić za roštilj - pečeno je ako je ražnjić čist kad ga izvučete iz kruha. |
|
![]() |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru
Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 15 Studeni 2014 u 08:11 |
|
...evo me u prolazu
pa ću ti usput prišapnuti da je drugi tjedan zagrebačka kavica, hahaha ... |
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
bugicaza5
Cvjetni guru
Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 14 Studeni 2014 u 21:05 |
|
Može, može, s veseljem te čekam.
|
|
![]() |
|
@kaktus
Trajnica
Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 14 Studeni 2014 u 20:59 |
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
|
bugicaza5
Cvjetni guru
Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 14 Studeni 2014 u 20:48 |
![]() |
|
bugicaza5
Cvjetni guru
Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 14 Studeni 2014 u 20:30 |
|
catalpa, draga, hvala, kruh je zaista dobar. Ako probaš napraviti, vjerujem da nećeš požaliti. ![]() Samo što više ne stignem redovito na forum...
|
|
![]() |
|
mikica.dm
Mladi grm
Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 11 Studeni 2014 u 17:39 |
|
Eto, nema me neko vrijeme na forumu i vec toliko toga novog da ne stignem pratiti...odlicno izgleda bugice, svidja mi se recept za roti, ja na slican nacin pravim tortilje.
|
|
|
zatvori usta, otvori oci
|
|
![]() |
|
catalpa
Odrastao grm
Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Studeni 2014 u 20:00 |
|
Morat ću se primiti posla i ispeći kruh po tvom receptu, odlično izgleda.
![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5
Cvjetni guru
Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Studeni 2014 u 18:57 |
|
Draga Alma. M., zahvaljujem ti se i radujem se što ćeš i ti pratiti ovu moju malu temu.
![]() korijenko, draga moja - izuzetno sam ponosna što nisi dvojila napraviti taj kruh i što si zadovoljna njime i poderankama.
I ja kad sam ga prvi put napravila - više nikada nisam pekla od drugačijeg tijesta. Ali, ostala sam dužna R.Sari kruh od najobičnijeg, tako da sam ga i napravila u subotu, samo sinek još nije prenio slike na komp... ![]() |
|
![]() |
|
korijenko
Cvjetni guru
Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Studeni 2014 u 15:56 |
|
Bugice.... u subotu sam pekla tvoj kruh i odvojila pa napravila poderane gaće......ma super , super...sad samo radim takav kruh, svi su doma rekli da je najbolji
. Hvala za recept, sve sam radila kako piše samo pola doze od 1 kg brašna.....
|
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Alma.M.
Već proklijao
Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 08 Studeni 2014 u 14:04 |
|
Bugice, odlična tema
, posebno me zanimaju ove slane delicije koje radiš. pratim.
|
|
![]() |
|
bugicaza5
Cvjetni guru
Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 07 Studeni 2014 u 09:22 |
![]() |
|
bugicaza5
Cvjetni guru
Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 07 Studeni 2014 u 09:15 |
|
gute Fee, drago mi je da si mi došla i zahvaljujem ti od srca na lijepom komentaru.
![]() Ne radim baš ništa posebno, prilagodila sam neke recepte po svom ukusu i ukusu svoje obitelji, čak i način izrade jer su mi neki kolači znali godinama grozno ispadati.
To me ljutilo i bilo me sram i iz toga se izrodilo proučavanje i mijenjanje klasičnih recepata - naravno, onih koji se daju promijeniti... Na temu toga je uvijek u našoj kući smijeh - kad djeca krenu zamijesiti tijesto, npr. za pitu - čuješ kako gunđaju: a kako ćemo zamijesiti, po kojem receptu kad mama uvijek nešto promijeni i napravi po svom i uz to ne zapiše... ![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5
Cvjetni guru
Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 07 Studeni 2014 u 09:11 |
|
klaudija8, veseli me što te vidim ovdje i što ti se tema svidjela. Navrati, vrata su uvijek otvorena.
|
|
![]() |
|
gute Fee
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Studeni 2014 u 23:28 |
|
Ma ti si prava majstorica konditorica ! Pa kak nisam tu stranicu do sad vidla ??????
Sutra idem odmah raditi poderane gace !
|
|
![]() |
|
klaudija8
Mladi grm
Pridružen: 03 Ožujak 2013 Lokacija: Hercegovina Status: Offline Bodovi: 848 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Studeni 2014 u 22:37 |
|
pozdrav I od mene
|
|
![]() |
|
bugicaza5
Cvjetni guru
Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Studeni 2014 u 16:39 |
|
E, kad je tako... ujutro pečem kruh po najobičnijem receptu! I nadam se uspjehu, ali ako bude i neuspješno - slike ću rado podijeliti s vama...
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 910111213 14> |
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |