Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8485868788 282> |
Korisnik | ||
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
svašta mi naučimo od tebe a uz to još i dobijemo mnoštvo prekrasnih slika
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
Iz knjige "Kći Siene"
Marina Fiorato ...Jednog je jutra u tim brdima svjedočio nevjerojatnom prizoru.Kada se razdanilo, orao je zakrilio sunce, obrušio se s neba kao kamen i golemim kanđama ugrabio janje iz stada što je paslo na ledini. Uz lepet divovskih krila koji je raskuštrao dječakovu kosu, vinuo se preko brda i s meketavim plijenom nestao nad ružičastim i zlatnim tornjevima grada kao na kakvoj biblijskoj slici. Dječak je zurio za njim otvorenih usta, kadli se iz obližnjeg čempresa začuo lepet drugih krila. Iz čempresa izleti manja ptica i, kao da je budno pratila hvatanje janjeta, spusti se na leđa najvećeg ovna. Ondje je budalasta ptica lepršala glasno lepećući krilima, poskakujući i lamatajući u pokušaju da podigne ovna. Ubrzo su joj se kanđe zaplele u ovnovu vunu i više se nije mogla osloboditi. Smijući se toj predstavi koja se iz tragedije za tren oka prometnula u komediju, mali konjanik sklizne s konja i pritrči ovnu. Stigao je u isti čas kada i pastir koji je isukao nož i oslobodio pticu iz masne vune. Vidjevši dječaka kako cupka u blizini, raširi joj i odreže glavna pera te joj tako potkreše krila. Pruži pticu malom konjaniku... -Tvoja je-reče pastir teškim sijenskim narječjem. -Nosi je kući i brini se za nju. Dječak i ptica odmjere jedno drugo pri čemu su dječakove oči svjetlucale od oduševljenja dok su ptičje oči nalik na perle djelovale istodobno budalasto i nesputano. -Koja je to ptica?- vikne za pastirom koji je već odmakao niz brdo prema svojem stadu odmahujući glavom zbog izgubljenog janjeta. -Koliko ja znam, to je čavka,- odvrati- ali žarko bi željela da je zoveš orlom. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Karli ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
|
Malo sam šetkala, razgledavala i dvila se bojama jeseni kod tebe. Stvarno je ova jesen posebna. Sve pršti od boja i zaostalih cvjetića.
![]() Onaj savjet za lukovice alliuma je odličan, ali kad sam ga pročitala rekla sam ajoj ja do svojih ne mogu ispod grma su i nemoguće ih je iskopati. Znam da će ih svake godine biti sve manje i manje ali što ću im ja. "Papigica" stvarno pravi fantastične slike. ![]() |
||
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
||
![]() |
||
rubensica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2013 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 325 |
|
Kod tebe je uvijek vatromet boja..
|
||
“Nije dovoljno samo živjeti!” – reče leptir, “Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća!” (H.C.Andersen)
|
||
![]() |
||
NinettA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
|
![]() |
||
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
NinettA, nije "možda", nego 1oo%!
![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Lijepo je prošetati tvojim vrtom i pročitati puno korisnih stvarčica koje Pospanko zapiše, a vrijedna papigica fotografira
|
||
![]() |
||
NinettA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
|
Možda Muehlenbeckia?
|
||
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
||
![]() |
||
|
Jedna zanimljiva pokrivačica tla kojoj ne znam ime
![]() Ponekad zimi izmrzne, ali u proljeće potjera iz korjena. Na ovoj slici je jedna koja je preživjela zimu i narasla toliko da sam ju podigla kao penjačicu ![]() Cvjeta sitnim i neuglednim cvjetovima ![]() Danas sam se oduševila kada sam ugledala čahurice sa sjemenom koje izgledaju kao da su napravljene od voska ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
lucy
Mari temzi Hvala vam! ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Puno reznica mi se tako ožili. Neke grančice budleje, koje sam stavila prošle jeseni, su ove godine i cvjetale. Helianthemum je trebalo orezati poslije cvjetanja, što ove godine nisam napravila, pa ću mu na proljeće samo vrhove porezati. Sada imam samo ovaj crveni, a imala sam žuti duplog cvijeta, koji mi je uginuo nakon što sam ga presadila. Papiga je prava umjetnica, sve boje se dobro vide na njezinim slikama! ![]() |
||
![]() |
||
temzi ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
|
Kako je jesen prekrasna u tvojem vrtu, ili bolje rečeno kako je tvoje cvijeće predivno i u jesen...čarobne boje, oduzima dah!
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Danas je polovina studenog a u vrtu kao da počinje proljeće
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
|
Papigica ti je pravi umjetnik za fotografiju
![]() ![]() |
||
![]() |
||
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
|
Toplina tvog vrta u ovim jesenjim danima razlijeva se iz svakog njegovog kutka. Otpalo i otpuhnuto lišće zagasitih boja dodatno naglašava njegovu ljepotu.
|
||
Sutra je novi dan.
|
||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
hej draga...naravno da ni ja nisam znala za Pospanka, uvijek sam mislila da je bolesno iscrpljen s onim karakterističnim pogledom
![]() ...lijepi su ti alliumi i baš je to zgodna ideja posaditi ih i označiti reznicama koje će se neke i primiti...2u1...svašta se može od tebe naučiti...prije dvije jeseni sam nakupovala lukovica raznih veličina i boja i nijedna nije niknula pa se ponekad i dana danas zapitam što je mogao biti uzrok tomu?...ova je Heliantemum baš sladak, jel ga orezuješ u proljeće? Kakvij još oj imaš, žutoga možada ili narančastog?...moram pohvaliti papigu za baš romantične jesenske fotke ![]() pusa koka ![]() |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
![]() |
||
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
|
![]() |
||
divno je biti nekome nesto....
|
||
![]() |
||
|
Da bi zaboravili bla bla teme, vratimo se onome što vrijedi!
Helianthemum "Sudbury Gem", lijepi minijaturni zimzeleni grmić ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Gunđanje je nešto sasvim drugo. " Gunđanje i prigovaranje je nešto što nas u vremenu u kojem živimo ne zabrinjava previše. Mislim, svako gunđa zbog nečega, zar ne? Muževi i žene gunđaju jedno na drugo. Dijeca se jedni drugima žale kako su im roditelji grozni..." |
||
![]() |
||
|
![]() A nasmijala si me što te "kopa" žičana ograda! "Moja je kuća na kraju sela, oko nje raste visoka trava..." ![]() Moji susjedi su auto škola, auto salon i karting staza, na kojoj su se noću skupljala sumnjiva društva, utrkivali se motori i automobili uz nepodnošljivu buku i škripanje kočnica. U našoj ulici su kuće u nizu i nitko nije, dok se naselje gradilo, imao ogradu. Noćni posjetitelji, koji su bili u svakakvom stanju, su po noći dolazili, prevrtali stolove na terasi i pravili kojekakve štete. Da bi se tome stalo na kraj, firma u čijem vlasništvu je to sve, napravila je oko naših kuća žičanu ogradu i na vrh stavila bodljikavu žicu.U početku su i nju na nekim mjestima precvikali, ali sada se konačno sve smirilo. Jadna naša mladost! Jedini problem je što sada ne mogu pokositi travu izvan žice a koliko se firma o tome brine vidi se na nekim slikama gdje je korov višlji od mene, idealno mjesto za uzgoj puževa! ![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8485868788 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |