Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Povrće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rajčica - Lycopersicon esculentum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rajčica - Lycopersicon esculentum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 78>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2015 u 07:52
Hvala, hvala! Hug 
Vidim da i ti vrijedno pratiš mjesečev kalendar. smile127
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2015 u 21:57
Vufff, lijepo izgledaju ( babe bi rekle - ne bilo uroka, ja nisam baba ha,ha,ha).Za pet su kao i Bugicaza5.
Moji isto lijepo napreduju - dva prava listića su tu. Mislim da ću ih u ponedjeljak pikirati (dani ploda su), a drugi dio sadim (namaču se tri dana).
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2015 u 08:43
Ne stignem slikati puno kao prije - evo kako izgledaju flanci rajčice ove godine
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2015 u 10:06
Opekotine od sunca? To mi prvo pada na pamet.
Na vrh
macorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2015 u 08:07

Flanci rajčice imaju na listovima bijele mrlje.Zašto? Što bi to moglo biti?Unutra su na južnom prozoru.

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2015 u 11:37
Mudro, draga moja. Smile Treba probati neke posaditi prije, a neke kasnije, da ne sazriju svi odjednom.
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2015 u 14:20
Ja kao i Bugica titram  nad presadnicama naročito nakon prošle godine kad su bile živi užas. Za sad odlično napreduju (najbolje ruski šljivar) i većini se pojavili prvi pravi listići. Posijala pet sjemenki tree i nikle su sve doduše različitom brzinom. U ponedjeljak sijem drugu rundu sjemenki tako da planiram saditi u vrt u dva puta. Tako se nadam "rastegnuti" sezonu, a sijem 16 sorti (u vrt po dvije biljke) da malo isprobavam.smile50
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2015 u 08:19
bilo, rasad ne zalijevam s be, trenutno ga i nemam. Prošle sezone sam njime zalijevala presadnice odmah po sadnji u vrt, rasle su naočigled, odlično ime je pasalo. Smile

arim, narasla je oko 1,60 m, a grane pune plodova. Pretežno uzgajam visoke rajčice tako da su svi kolci koje koristim oko 2,5 metra. Embarrassed Mislim da je dovoljno da budu oko 2 m, jedan dobar dio ide i u zemlju - predebeli ne moraju biti. Uvijek odemo u šumu i u gustišu nađemo i odsječemo ono što nam odgovara za koljenje.

Zagi, mislim da nikad nisam "titrala" nad presadnicama toliko kao sad kad sam u vlasništvu tree-a, non stop gledam i nadgledam da mi ih nešto ne uništi, pratim rast u milimetar svaki dan. Big smile Hvala tebi još jednom na sjemenkicama!
Na vrh
Zagi View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 82
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zagi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2015 u 06:50
ma nakraju naravno sjeme mi cijelo vrijeme bilo ispred očiju a ja ga nisam vidio.Sad če i on u postupak sadnje

Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2015 u 16:39
 smile78  Bitno da je ukusna.Kažeš visoka, koliko joj potporanj treba? 
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
bilo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 27
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bilo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2015 u 15:56
Bugica dali rasad zalivas sa BE,imas li neko iskustvo?
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2015 u 14:24
arim, marmande je visoka rajčica, starinska francuska sorta, prefina, ali to je opet stvar ukusa. Meka kožica, veliki plod, boja onako zagasito ružičasta, nepravilnog oblika, imala sam je vrlo malo prošle sezone jer mi je sva rajčica bila uništena, ali to malo mi je bilo preukusno. Nekog većeg iskustva u uzgoju nemam. Smile

Zagi, javi ako ne nađeš sjeme, donesem ti sadnicu u Zg dok poraste, zasad su još male. Smile
Na vrh
Zagi View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 82
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zagi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2015 u 19:17
danas posijao  paradajz
,Jedini problem je što nemogu nači gdje sam stavio tree tomato sjeme  smile42
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2015 u 18:24
Bugica,vidim imaš posijanu Marmande ja sam ove godina kupila sjeme pa me zanimaju tvoja iskustva?
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2015 u 18:46
Tako i treba raditi, bolje je pričekati toplije dane. U vrt ih sadim rano, već oko 15., najkasnije 20. travnja, uz zaštitu od mraza. Dosad nisam imala neugodnih iznenađenja, ako izuzmemo prošlu sezonu i vremenske nepogode. Dead
Na vrh
marta78 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 285
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marta78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2015 u 18:23
Kod nas u Međimurju, u vrt idu od 1. do 15 Maja, zavisi od vremena, tako da ću ja svoje početi sijati krajem mjeseca. I mene već "svrbe prsti" pogotovo kad vidim da je već neko zasijao. Nadajmo se boljoj godini za uzgoj rajčice od prethodne.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2015 u 17:36
Hvala, marta78! Smile

Možda i je rano, ali to je sve relativno i zavisno od uvjeta koje možemo pružiti presadnicama. Ja ih volim očeličiti i zato sijem dosta rano, kad malo stasaju, jako rano, već krajem 2. ili početkom 3. mjeseca idu u negrijani plastenik gdje ostaju do sadnje u vrt.
Na vrh
marta78 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 285
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marta78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2015 u 22:51
bugice super si to napravila, samo nije li malo prerano?
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2015 u 18:49
Kod mene je počelo sijanje rajčica - ovaj put sijem i sadim skroman broj rajčica...
prozirna folija održava optimalnu mikroklimu...

Na vrh
Sasa22 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 38
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sasa22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2014 u 06:26
Sretan Bozic i Nova 2015. godina,

svi znamo da ce biti sve gora i gora, ali barem da rajcice uspiju malo bolje, onima koji nisu bili bas zadovoljni u 2014.

pozzz
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.