Ruže iz sjemena |
Odgovori | Stranica <1 2345> |
Korisnik | |
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milice,kakav supstrat planirate koristiti za sijanje?
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
Sponzorirani linkovi | |
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam kupovnu zemlju i još malo ću umiješati pijeska, tako sijem sve sjeme... pa što bude...
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
vijolica
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Milice7,želim ti uspjeh u sijanju!
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znaci ipak s dodatkom pjeska Onda je supstrat za kaktuse najblizi tom tipu zemlje.
|
|
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam ja da li je to pravilno s pijeskom. Možda netko zna bolje. Ja tako radim pa nekada ima uspjeha a nekada nema.....
|
|
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I u uputama je navedeno da se dodaje pjeska milice,sretno sa sijenjem.Ja mu se bas veselim
|
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trebaju mi najprije stići, tek su naručene....Hvala i ja se veselim ... Ako makar neka nikne bit će to lijepo.....
|
|
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam planirala nabrati od susjeda.Imaju krasne grmove ruza u vrtu mada sjemenjaci mozda ispadnu sasvim nesto drugo.To se nikad ne zna.Mene ce samo veseliti da pokusam.
|
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tako sam i ja planirala. Ako nešto bude bit će mi drago a ako ne bude, makar sam zadovoljila svoju želju da pokušam.....
|
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stiglo sjeme iz Kine.... prilično brzo od naručivanja.... Molim znalce da me savjetuju... Kada da ih stavim u hladnjak, tj. kada da isplaniram da ih sijem ako prije toga budu 3 mjeseca u hladnjaku?
|
|
|
|
blue sky
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Milice jesi li sijala ruže i kakvi su ti rezultati ?Nisam imala namjeru opet sijati ruže ali jesenas sam ipak ubrala zrele šipkove jer nisam mogla odoliti.Jedno vrijeme su mi tako stojali u kući jer mi je bilo mrsko baviti se time ,poslije nekog vremena sam namočila sjeme jedno tri dana , onda sam posijala nisam sigurna jeli to bilo na sv. Barbaru ili na sv. Luciju kada sam to posijala i zaljala, metnula sam u negrijani plastenik , htjela sam isprobati jeli će biti kakvog uspjeha da na ovaj način posijem sjeme .Kada su bili veći minusi i zemlja u posudama je bila smrznuta.Ovih dana ružice su mi počele nicati znam da vjerovatno neće biti nekvih posebnih novina jer šipkovi koje sam uzimala su bili većinom na crvenim ružama ali eto nisam mogla odoliti izazovu . Mislim da je ovaj sistem da se sjeme kada se posije drži vani u hladnom puno jednostavniji od onoga kada se meće u hladnjak. Još da napomenem kada sam sjemenke izvadila iz vode malo sam sjemenke obrusila brusnim papirom onako više njih odjednom .Negdje sam pročitala da se tako omekša sjemenka da lakše nikne.
Nadam se da si i ti imala uspjeha u sijanju svojih ružica
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Blu, nisam još ništa sijala.... Imala sam nekih drugih prioriteta pa sam malo zanemarila sjemenke i sijanje. Možda još posijem ovih dana.....
|
|
|
|
blue sky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo slikica mojih ružica koje sam sijala da vidite kako su nikle . Dobila sam i sjeme od Milice pa i njih ću posijati za sada se još sjemenke kisele ali danas idu u zemlju
http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/de1c1d60-IMG_2222.jpg
|
|
blue sky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
blue sky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepo su nikle... Bilo bi lijepo da i ove nove tako budu uspješne u nicanju.....
|
|
|
|
blue sky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Milice baš bi volila da ovako niknu...
|
|
blue sky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Još nisu nikle..... polijevam pa što bude.....
|
|
|
|
blue sky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Milice ni kod mene nisu nikle ,mislim da sam ih prvo trebala staviti u hladnjak ,a onda tek sijati.
|
|
Odgovori | Stranica <1 2345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |