Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Leuchentenbergia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Leuchentenbergia

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Leuchentenbergia
    Objavljeno: 31 Kolovoz 2015 u 22:37
Ja vjerujem u moć pozitive. Kada uspije, dočiču osobno! smile57
Eksotika je kul
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2015 u 15:57

27. 8. 2015, neke nove mame. Tata je isti Big smile

Originalno poslano od člana majcka majcka napisao:

Držim palčeve. U tom slučaju (kada uspije) stanem u redu da dobijem koje sjeme. 
Majcka dogovoreno. Previše optimističko je kada uspije, realnije je ako uspije LOL

Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2015 u 20:43
Držim palčeve. U tom slučaju (kada uspije) stanem u redu da dobijem koje sjeme. smile55
Eksotika je kul
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2015 u 20:32

Jedan tata i četiri mame. Embarrassed Dali je operacija uspjela saznati ću uskoro Smile
Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2015 u 07:11
I ja ima jednu, koja ima dva ovolika pupa. Mogli bi ih oženiti?! smile146
Eksotika je kul
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2015 u 21:43

Danas je bio lijep i sunčan dan. Malo je falilo da otvori drugi cvijet:
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2015 u 14:12

Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Leuchtenbergia otvori cvijetove i da se ne režu bodlje!
Ova je stara oko 20 godina!
Prelijepo cvijeta tvoja ljepotica. @mk, tebi je ipak lakše sa njome, imaš više iskustva. Meni je to prvi put da kod mene Leuchtenbergia cvjeta. I evo ga, moje nespretne ruke po nepotrebnom porezale te zlatne niti.

Imam i ja dvije malo starije Leuchtenbergie. Dobio sam ih ovo proljeće. Jedna je na slici gore desno. Ne cvjetaju i još uvijek nisu ušle u vegetaciju kako treba. Mislim da je razlog za to u njihovom korijenu. Njihov korijen je za sada samo jedna jaka centralna žila bez korijenskih dlačica.

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2015 u 11:56

Leuchtenbergia otvori cvijetove i da se ne režu bodlje!
Ova je stara oko 20 godina!
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2015 u 11:02

Porezao sam nekoliko dugih papirastih bodlji da bi Leuchtenbergia lakše otvorila cvijet. 

Prvi puta cvjeta. Vidim da se priprema i za repete. Tongue

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2015 u 10:15

21. 7. 2015, Leuchtenbergia principis Smile, S. Bruve, Flora Zagreb 
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2015 u 07:33

Dobio od susjede. Leuchtenbergie su rasle zajedno u malo većoj grupi koju je ona  prorijedila.  Oba dvije leuchtenbergie imaju jaki centralni korijen i svega po par perifernih žila. Pitanje je dali će se primiti i nastaviti rasti ?
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2014 u 22:03
Da, "list" pusti korjenje, a gdje i kad naraste novi kaktus iz toga ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2014 u 21:38
Originalno poslano od člana majcka majcka napisao:

Smije li se ovdje staviti link onoga foruma iz Engleske????

Zašto se ne bi smjelo. Koga zanima neka pogleda kako se to radi  OVDJE
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2014 u 18:45
Ko je zainteresiran, naći će i taj Engleski forum. A ja sam pokazala leuchtenbergiu, što je bio moj pokušaj spašavanja otkinutih grančica nakon što mi se kaktus skotrljao niz stepenice.
Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2014 u 18:11
Glikica, Sandi je jedan moj prijatelj koji je pokušavao napraviti nove kaktuse iz ariokarpusa ovakvim putem. Sve je objavio na onom engleskom forumu o kojem je Pinus govorio. Možda bi trebao napraviti neki update, kako je išlo, pa da još i mi pokušavamo sa ovakvim čarolijama, a da znamo unaprijed, kako nije uzalud. Smije li se ovdje staviti link onoga foruma iz Engleske????
Eksotika je kul
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2014 u 13:52
Majcka, koji Sandi ?
Ja sam ovaj komadić ubola u zemlju jer mi se otkinuo i evo nakon dugo vremena pustio je korjenčić. Hoće li od toga što biti , vidjet ćemo.
Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2014 u 13:42
Trebali bi pozvati Sandija, da napravi update o tome, kako ide sa onim Ariokarpusom.
Eksotika je kul
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2014 u 13:16
Nedavno sam na BCSS uk. forumu vidio ukorijenjene izraštaje (reznice) ariocarpusa.  Ne bi te smio obeshrabriti  no tamo je zaključeno da je mala mogućnost da se iz ukorijenjenog  lista/reznice formira kaktus. U svakom slučaju bravo Glikice. Approve Šansa ipak postoji , odustao ne bi. Smile

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2014 u 12:42

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2014 u 19:25
Jel vidiš MK da je ipak drugačija, dakle nije do sunca. I dalje ima ove crvene vrhove, a ona druga je i dalje zelena. A već dugo su na istom mjestu u zmovalištu. Kupi si ju obavezno.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.