Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Božićni kaktus - Zygocactus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Božićni kaktus - Zygocactus

Odgovori Odgovori Stranica  <1234 41>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Amrah View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 38
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Amrah Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Prosinac 2016 u 21:07
Moj je divno cvjetao nekad sredinom novembra

Od tada ima dosta pupova, koji se samo posuše :/...da mu nije pretoplo, mozda ga ne zalijevam dovoljno? HELP :/
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2016 u 12:32
Hvala na savjetima. Ovaj lijenština je bio u potkrovlju na hladnom i mračnom 2 dana. Smilovala sam se pa ga vratila u sobu. Možda procvjeta ako nije doživio šok.
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
rajski vrtovi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1789
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2016 u 15:44
Na cvatnju ga isključivo može potaknuti duljina mraka. Da bi počeo zametati pupove potrebna je temperatura 13-21 C i 13 sati mraka. Ako je temperatura viša od 21 C onda treba 14 i više sati mraka. 
Ovaj koji ti još nije napupao vjerojatno si nije "još sve posložio u glavi" Smile. Sigurna sam da hoće, ima još vremena. Moji su nekad znali cvjetati i u veljači. Tko bi ih znao !

"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2016 u 14:36
Imam dva. Jedan je napupao na par mjesta. Taj je mlađi od ovoga koji nije napupao.

Međutim tog mladog (koji je kupljen prošlu jesen i do božića je dva puta cvjetao prošlu godinu), sam seljakala pa zaboravljala zaliti i objesio bi se.
Sjećam se nekad davno sam imala veliki kaktus, bio mi je u hodniku na hladnom i ne baš presvjetlom mjestu. On bi bio pun pupova u neko doba godine.

Meni se čini da ih treba izložiti mučenju i dijetama pa će se razbacati.

Čime ih potaknuti na cvatnju i prihraniti kad počnu davati pupove?
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2016 u 07:58
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2016 u 12:36
Gledam slike od prošle godine ... već bi trebali imati pupove, a kod mene niti traga. Ove godine bi uistinu mogli biti božićni Big smile.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2016 u 08:47

Dolazi njihovo vrijeme. Smile Kod mene počinju cvasti sredinom jeseni:
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2016 u 06:53
Pinus, veeeliko hvala. Toliko si mi toga rekao u samo nekoliko rečenica. smile67
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2016 u 20:06
Originalno poslano od člana rajski vrtovi rajski vrtovi napisao:

ono što mi upada u oči je evidentan godišnji porast tvojih zigića ... 
kako će rasti ovisi o tome kako ih gnojimo. Gnojim često blagom koncentracijom kompleksnog gnojiva kojemu sam dodao mikroelemente. Rastu u supstratu koji je kombinacija  kokosovih vlakna,  perlita i glistenjaka ( 3:1:1). Pazi oni su epifiti i ne podnose Kalcij.

Isto sam primjetila da im mijenjaš cvijetnjake 

Tegle mijenjam najviše zbog stabilnosti a i estetike. Nije mi lijepo vidjeti veliki kaktus u maloj tegli.

Moji zigići su treću godinu kod mene i ne rastu godišnje nešto posebno.
@
rajski vrtovi,  stavi preko ljeta zigiće  ispod krošnje  nekog drveta,(svijetla sijena) održavaj supstrat konstantno vlažnim ( nikako ne mokrim) i prihranjuj prilikom svakog zalijevanja. Rasti će ti kao gljive poslije kiše. LOL

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2016 u 08:43
Pinus, jedno pitanje Big smile !

Kad se vratim nekoliko stranica unatrag ono što mi upada u oči je evidentan godišnji porast tvojih zigića ... u svim smjerovima ... i u visinu i u širinu pogotovo. Isto sam primjetila da im mijenjaš cvijetnjake (ne mogu ocjeniti da li samo radi estetike ili ipak zbog veličine Smile)
Moji zigići su treću godinu kod mene i ne rastu godišnje nešto posebno. Možda bi ih trebala presaditi u nešto veći cvijetnjak ?! Da li su oni od onih koji više vole komotniji prostor ?

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2016 u 12:29

26. 1. 2015, - jedna slika za dvije teme LOL 
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2015 u 07:21
Divni su!
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
hrvojemikanovci View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 17
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hrvojemikanovci Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2015 u 21:58
mogu li svoje božicne kaktuse premjestiti u drugu prostoriju, jel ce mi procvasti bijeli i rozni, hoce li to biti sok za njih
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2015 u 13:20

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2015 u 10:31
30. 10. 2015
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2015 u 16:17
Zigići bez greške smile39, a pozadine smile190.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2015 u 15:28
25. 10. 2015
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2015 u 22:41
Originalno poslano od člana Ivona Ivona napisao:

Pinus gdje nabaviš sve te predivne biljke?!?!?! 
 Božićne kaktuse sam kupio u Hoferu, pogledaj OVDJE
Originalno poslano od člana Ivona Ivona napisao:

i još bolje pitanje kuda sa njima preko zime??????
pretpostavljam da i ovdje misliš na Božićne kaktuse. Božićni kaktus ne treba direktnog sunca. Svaki relativno svijetli prostor/soba i temperatura preko 10 C je u redu. Zbilja su nezahtjevni u uzgoju.

Na vrh
Ivona View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 192
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2015 u 20:29
Pinus gdje nabaviš sve te predivne biljke?!?!?!

i još bolje pitanje kuda sa njima preko zime??????
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2015 u 09:38

24. 10. 2015,   "Magla svuda, magla oko nas"

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234 41>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.