Perunike - Irisi |
Odgovori | Stranica <1 18192021> |
Korisnik | |
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dragi moji forumaši, treba mi vaša pomoć... Dobila sam danas od jedne drage gospođe predivne irise ( ili su perunike? ), no nije mi znala reći o kojoj se vrsti radi...
Nisam primjetila lukovicu, u zemlji je bilo samo korjenje, znači li to da ima rizome? Nisam htjela previše čeprkati... Evo kako izgled cvijet... promjer mu nije veći od 5 cm... ... i list... Znam da nije vrijeme za presađivanje, ali šta je, tu je... Jesam li ju uopće dobro posadila? |
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vila, to je sibirska perunika (iris sibirica).
Dobro si ju posadila. Perunike se mogu razmnožavati tokom čitave godine a pogotovo sada, nakon cvatnje. |
|
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto. Sarah Dunant |
|
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti puno na brzom odgovoru, reci mi još, molim te, koje je najbolje mjesto za nju? Gospođa mi je rekla bez previše sunca, pa sam ju smjestila na gredicu gdje ima samo jutarnje sunce... Sad čitam na netu da trebaju puno sunca...
|
|
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Perunike vole sunce i da bi cvjetale, treba im minimum 5-6 sati sunca dnevno.
|
|
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto. Sarah Dunant |
|
vila2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Slavujko!
|
|
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mirna
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam prostora pa bih oblikovala novu gredicu s bradatim perunikama raznih visina i boja.
Obzirom da ne cvatu cijele godine (neke vrste navodno procvatu ponovno na jesen) praznine bih popunila i nekim drugim biljkama. Što mislite, koje bi biljke išle najbolje uz njih? Radi se o polusjeni. |
|
vila2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam jedno pitanjce... Što se događa sa lišćem perunika preko zime? Propadne pa u proljeće tjera nove listove ili? Isto me zanima i za sibirsku peruniku... Dosta mi se raširila od proljeća kada sam ju posadila, ali se lišće bilo malo oštetilo, pa sam ga odrezala na pola... Jesam li pogriješila? Hoće li ovogodišnje lišće propasti preko zime pa u proljeći izrasti lijepo i mlado, ili sam ga sad osakatila rezanjem?
|
|
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja svoje perunike u jesen porežem dosta nisko i svakog proljeća se obnove i budu još ljepše. Mislim da to vrijedi za sve perunike, pa tako i za sibirsku.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
vila2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno ti hvala na odgovoru, sada mi je lakše
|
|
|
|
vila2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
vila2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vila prekrasne su.naročito one bijele
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
ajama
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
ajama
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
aurelia
Odrastao grm Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prelijepi su vam irisi
|
|
|
|
janja-nja-nja
Već proklijao Pridružen: 01 Studeni 2014 Lokacija: Predgrađe Zg-a Status: Offline Bodovi: 217 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja bi još slika:))))
Stvarno su krasni. |
|
vila2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
Odgovori | Stranica <1 18192021> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |