Voštani cvijet - Hoya |
Odgovori | Stranica <1 22232425> |
Korisnik | |
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Pozdrav Una .
Gdje ti se sada nalazi hoya? Ako biljka dobro izgleda, ima svjetlosti, ne vidim razloga da ne bi nastavila rasti. Ako zimuje u negrijanom prostoru, onda je normalno da zimi miruje. Ali već se trebala "pokrenuti" . Moja je isto prošlogodišnja ožiljena reznica. Cijelo ljeto ću je držati na balkonu, vidjela sam da joj ne smeta ni malo jutarnjeg sunca. Zimovala je u negrijanom i nije rasla niti malo, ali sada već ima skoro 1 m duge lozice. |
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Una
Nedavno posijan Pridružen: 04 Srpanj 2016 Lokacija: Istra Status: Offline Bodovi: 59 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav Rajskim vrtovima
moja hoya je ostala na prozoru, jer sam pročitala da ju ne smijem seliti. Tako je ona nakon zime dočekala i ljeto na istom prozoru....i tu staje priča o njenom rastu. Listovi jesu zeleni , promjena nema ... ali isto tako ni jednog novog listića |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Svoju hoyu selim i ništa joj ne smeta. Bila je na sjevernom prozoru u kuhinji i nije imala dovoljno mjesta... stoga je zimovala na tavanu, isto sjeverni prozori, bez grijanja, ali odlična izolacija tako da nije prehladno... već mjesec dana ljetuje na južnom balkonu koji je totalno obrastao vinovom lozom pa je u hladu, samo mrvica sunca kroz pokoji listić dopre do nje...i izgleda da joj je sad tamo najbolje... raste, daje nove listiće i lozice i još je ljepše zelena... i moja je iz ožiljene reznice...
|
|
Una
Nedavno posijan Pridružen: 04 Srpanj 2016 Lokacija: Istra Status: Offline Bodovi: 59 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sam razmišljala da ja svoju hoyu ponovo vratim u vrt, u sjenu...tamo
se prošlo ljeto lijepo razvijala. Na prozorskoj dasci , gdje je sada, ipak mi se čini da ima previše izravnog sunca za nju. Hvala Bugica (Vaša je Hoya jako lijepa)
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema na čemu. I haval na pohvali za hoyicu, baš mi je prirasla srcu, veoma nezahtjevan cvijet.
|
|
Una
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da,i ja bi voljela da moja hoyica nastavi tako rasti.Ovo mi je prva koju imam, a hoya me sjećanjem vraća u djetinjstvo,kad ju je imala moja mama.Divne je cvijetove imala. Skrivećki bi dodirivala te latice, jer mama nije dopuštala da ju diram,a meni su bili tako nestvarno lijepi
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cvjetići su joj kao nacrtani... divni i neodoljivi... Sigurna sam da će se razrsti - i moja je imala jedan period kad je stagnirala.
|
|
Una
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E da, u međuvremenu sam hoyu zaista premjestila ponovo u sjenoviti dio vrta (u teglici naravno), tamo gdje je bila i lani. Listovi su joj nekako žuti,nisu više onako lijepe zelene boje Ovih ću je dana presaditi. Čime je vi hranite?
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Listovi su vjerojatno požutjeli od sunca, osim ako ju ne zalijevaš previše. Umjereno zalijevaj i oporavit će se ona u hladu. Za prihranu imaš raznih tekućih gnojiva za sobne biljke, ja dodam svaka 2 tjedna po malo. Ako za presađivanje koristiš kupovnu zemlju, dodaj malo nečega da ju razrahliš. To je obično treset pa nakon nekog vremena sav se stisne. Stavi malo pijeska ili perlita, žlicu-dvije na teglu, izmiješaj sa zemljom i onda presadi hoyicu.
Ma oporavit će se ona, a ako slučajno "zaštrajka" šaljem ti reznicu.
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
Una
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joooooooj .... H V A L A !!!
|
|
rajski vrtovi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Divno!
|
|
Una
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Predivna je! Kod moje Hoyice,nažalost,nema promjene na bolje
|
|
rajski vrtovi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala cure .
Una baš mi je žao. Kad budeš željela, moja ponuda i dalje vrijedi.
|
|
|
|
Una
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jooooooj....HVALA!!!
|
|
rajski vrtovi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
aurelia
Odrastao grm Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Predivna je
|
|
|
|
Una
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Krasna je!
|
|
zvončica19
Novo sjeme Pridružen: 22 Rujan 2016 Lokacija: Ogulin Status: Offline Bodovi: 18 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobra večer, divim se svim vašim hoyama, prekrasan mi je to cvijet i uspjela sam jednu reznicu nabaviti (prošle godine). Čini mi se kako slabo napreduje, a tri najveća lista su svijetlozelene do žućkaste boje....bojim se kako će mi uginuti.
Ako neko bude imao zdravu reznicu nek računa na mene, hvala unaprijed. |
|
zvončica19
Novo sjeme Pridružen: 22 Rujan 2016 Lokacija: Ogulin Status: Offline Bodovi: 18 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme, tek sad skužila kako moj post od prije pola godine zadnji, nitko nije bio na temi ovog prekrasnog cvijeta....šteta. Ja, nažalost, svoju hoyu nisam uspjela spasiti....tako da se nadam kako ću uspjeti nabaviti drugu.
|
|
Odgovori | Stranica <1 22232425> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |