Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Pronalazak cvijeća
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - puzavi ružmarin ?
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

puzavi ružmarin ?

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Ivan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Autor ljekovitog bilja

Status: Offline
Bodovi: 1213
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: puzavi ružmarin ?
    Objavljeno: 23 Travanj 2008 u 13:14
Da li postoji puzavi ružmarin, ili je to neka slična biljka? Veli mi prijateljica da je vidjela na moru  (groblje) ružmarin u  puzajućoj formi.  Može li mi tko odgovoriti, da li postoji takav ružmarin, ili  slična biljka njemu i gdje se takvo što može nabaviti ?
Ouch
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2008 u 13:36
Ivane imam ga ja... tako da kada budem isao u zgb. moras mi reci pa ti donesem sadnicu...
Na vrh
Ivan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Autor ljekovitog bilja

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2008 u 13:37
ok, hvala unaprijed !
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2008 u 17:29
Baš sam danas vidjela puzai ružmarin no već sam imala 4 vrećice cvijeća i  to me spriječilo da ga ne kupim..i jak karakterApproveLOL
Na vrh
CANDIDA View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 38
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje CANDIDA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2008 u 19:31
jel se može taj puzavi ružmarin jest? ja ga kupila prošle godine u čk na placu ( nije baš ko u pjesmi pa da je u varaždinu, hehe), pa kad sam pitala ženu jel se može jest, tak me pogledala da nisam znala kaj je pošlo krivo s mojim pitanjem?¨!..
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2008 u 22:35
hehehe,ja mislim da nema neke razlike,u okusu,osim što je ovaj puzavi a oni na koje smo navikli nisu.
Na vrh
Ivan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Autor ljekovitog bilja

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2008 u 04:52
Originalno poslano od člana CANDIDA CANDIDA napisao:

jel se može taj puzavi ružmarin jest? ja ga kupila prošle godine u čk na placu ( nije baš ko u pjesmi pa da je u varaždinu, hehe), pa kad sam pitala ženu jel se može jest, tak me pogledala da nisam znala kaj je pošlo krivo s mojim pitanjem?¨!..
pa i ja bi te tak pogledal . prije pitanja misli na odgovor.
Na vrh
vrtlarica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 113
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vrtlarica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2008 u 20:33
Imam ga i ja kupila ga u cvjećarni prošle godine za 10 kn lijepo se razvio i puže, i koristim ga kao začin kod kuhanja (što je candida mislila ali je krivo pitanje postavila) po okusu i mirisu je isto jedino što je središnja stapka tvrđa od onih običnih
Na vrh
CANDIDA View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje CANDIDA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2008 u 22:24
HEHE, ja bi odma sve jela, nije bitno kak izgleda ako je jestivo, samo naprijedsmile45
da, krivo formulirano pitanje je bilo, ne znam ja, da ne bi ispalo da je ovo neki nejestivi hibrid...al iskreno mislim da žena nije znala da se to koristi kao začin jer sam joj pokušala dočarati kak bi ja to jela, al nije shvatila....
ako se sretneomo na sajmu, ja sam vam ona kaj gloda od svega pomalosmile50
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2008 u 22:46
Ružmarin je uvijek ružmarin, u Dalmaciji je čest taj koji se pruža niz kamene zidove, kao da puzi. Upotrbljava se normalno, kao začin. 
Na vrh
Lavandablue View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 601
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2008 u 04:21

Evo slikica ovog ruzmarina: http://www.floraekspres.co.yu/proizvod.php?katbr=7058&type=c

Ja ga planiram nabaviti i zasaditi ovog proleca.
smile127

Ovaj ruzmarin mi izgleda atraktivnije od 'obicnog'.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2008 u 08:09

Da, lijep je. To je taj što se spušta niz zidove u Dalmaciji.

Kako naručujete  tj. kako vam stigne doma?

Na vrh
Ivan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Autor ljekovitog bilja

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2008 u 09:08
Originalno poslano od člana CANDIDA CANDIDA napisao:

HEHE, ja bi odma sve jela, nije bitno kak izgleda ako je jestivo, samo naprijedsmile45
da, krivo formulirano pitanje je bilo, ne znam ja, da ne bi ispalo da je ovo neki nejestivi hibrid...al iskreno mislim da žena nije znala da se to koristi kao začin jer sam joj pokušala dočarati kak bi ja to jela, al nije shvatila....
ako se sretneomo na sajmu, ja sam vam ona kaj gloda od svega pomalosmile50
  onda te moramo paziti Wink
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2008 u 12:54
Originalno poslano od člana manči manči napisao:

Da, lijep je. To je taj što se spušta niz zidove u Dalmaciji.

Kako naručujete  tj. kako vam stigne doma?

manči, ako si mene pitala, stigne putem poste u kutiji sa otvorima.
Oni ga spakuju isti dan i posalju brzom postom.

Juce sam tako dobila lavandu.Tongue

Planiram nabaviti i ovaj prelepi ruzmarin.Wink

Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2008 u 03:18
Evo mog puzavog ruzmarina:
smile126  
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2008 u 03:31

Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2008 u 03:38

Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2008 u 03:50
Na vrh
CANDIDA View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje CANDIDA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2008 u 19:54
dajte mi recite u detalje kaj voli taj ružmarin, ili bilo koji, jer kak se ja god trudila, on meni samo ili se osuši pa bude ko božićno drvce nakon 3.kralja ili vene!!! a napominjem da ga zalijevam redovito, ma ne znam kaj mu ne paše kod mene?
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2008 u 22:27
On traži malo vode i puno sunca.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.