Šlajer, Sadarka - Gypsophila |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
vanja
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 24 Svibanj 2008 u 13:37 |
Molim članove foruma da mi napiše sve karakteristike za ovaj cvijet. Dali zahtijeva puno cunca zalijevanje trebali orezivanje, jeli to puzajući cvijet, ili stablašica kako mi je prodavačica rekla (koja ni ime cvijetu nije znala)Svaka informacija od vaše strane će mi dobro doći. veseli i zdravi bili i puno uživali u cvijeću. |
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gledala sam malo po netu(jer po imenu ne znam koji je to cvijet) i našla sliku.Po onome što sam našla,po slici,znam šta je.
Trajnica je,može biti na suncu no meni je lijepo uspjevala i u hladovini.
Hmm,stablašica...pa može biti i to ako je formiraš kao stablašicu.Naraste dosta visoko50-70cm.možda i više.Cvate pretežno bijelim sitnim cvjetićima.Koristi se najčešće za aranžmane a i osušena je jako dekorativna.
Ja sam je u jesen porezala,do zemlje,i na proljeće je potjerala.Ima strašno velik i jak korjen pa se dosta teško iskorjenjuje.
Ovo je moje iskustvo sa njom,ako te još nešto zanima ,ti pitaj.
|
|
vanja
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
shasha ako je to isti cvijet onda si mi dosta pomogla hvala
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vanja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sasha puno si mi pomogla kao i Bergenija otvorila sam trajnice i pod kamenjar od Bergenije vidila da i ona ima nešto kao i ja ,zamolila sam je da slika samo grančicu sa listom i cvijetom ako joj to ne bude tlaka. Znam da sam vas svih upilala oprostite svi. Blizu sam (uz vašu pomoć ) rješenju ove moje zagonetke (to mi je sve kriva prodavačica koja bi trebala znati o onome što prodaje)uz pozdrav |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bilo bi najlakše da ti nama uslikaš taj cvijetak pa ćemo ga brzo "imenovati"
Samo ti pitaj,zato smo i tu,uvijek će netko nešto znati a mi ostali naučiti
|
|
vanja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pokušat ću |
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bilo bi lepo opet otvoriti temu o ovom predivnom cveticu, kome dolazi vreme.
pokušla sam da poručim preko rasadnika sadnicu šlajera roze boje, ali nisu imali, sve su rasprodali.
nisu imali na lageru čak ni u beloj boji cveta.
interesuje me kada se šlajer sadi iz semena i da li se mozda može razmnožvati reznicama?
|
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nabavila sam semenke roze šlajera.
posejaću ga, pa postavim slike čim nikne.
|
|
Lavandablue
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Saznala sam da nije svaki šlajer perena tj. trajnica.
Izgleda da su neke varijante rozih šlajera jednogodišnji.
|
|
FLORAMYE
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1321 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to je predivna biljka, naročito za kamenjare
floramy, jel možeš poslikati malo iz bližeg |
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Floramye,prelep ti je oblacak,jesi li je sa semena dobila ili si kupila kao mladu biljku?
|
|
FLORAMYE
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1321 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari5510: Mogu probati, ali mi baš fotić nije naj. Ali ovaj ne može u kamenjar, nisam ga baš dobro poslikala, ne vidi se koliko je zapravo velik. Meni do struka sigurno, ogroman je, izdaleka izgleda kao oblak.
Olja: Moja mama ga je dobila kao sadnicu davno iz Njemačke, nikada ga nismo uspjele podijeliti.
|
|
lorica10
Mladi grm Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kupila sam sjeme šlajera ,sijeteli ga u rasadnik ili direkt u zemlju kad otopli ?
|
|
tikvić
Trajnica Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li jednogodišnje biljke ili trajnice? U svakom slučaju, da bi ranije cvali i bili bujniji, sij u rasadnik i pikiraj.
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jednoljetnica je raste 40-50 cm i cvate oko 6 tjedana..tako pise na vrecici ...steta sto nije trajnica
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E ova ti je dobra Kamenjar, pa zašto nisi kupila trajnice Možeš birati visoke, srednje i puzajuće. Boje ružičasta ili bijela, cvijet puni ili jednostavni.
|
|
kamenjar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baka bea a gdje to mogu birat ?
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |