Ljubičasti tulipan :) |
Odgovori |
Korisnik | |
Tulipan
Novo sjeme Pridružen: 15 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 15 Kolovoz 2008 u 22:37 |
Pošto sam totalni laik što se tiče cvijeća odlučio sam pomoc ovdje na forumu potraziti!
Jednostavno pitanje je ima li gdje u Zagrebu za kupiti ljubičasti tulipan!? Možda je glupo pitanje al eto morao sam pitati. Može li se kupiti ljubičasti tulipan kod onih kumica na placu u malim cvjecarnama!? Ili se kupuje samo kao sjemenka ili već možda posađen!? Kolko bi koštao posađen u neku teglu takav tulipan i gdje ga ima za kupiti ako ima uopće, kolko dugo on može u toj tegli preživjeti!? Evo nadam se da vam nisu pitanja presmijesna bio bi zahvalan ako neko može pomoci |
|
Sponzorirani linkovi | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobrodošao Tulipan! Uskoro(na jesen) će sve sjemenarne, ali i veći trgovački lanci (kaufland, konzum, baumax) imati u ponudi pakiranja lukovica cvijeća, tako da ćeš ih bez problema naći tamo. Tulipan se kupuju kao lukovice i sade se na jesen ili na proljeće - posađeni na jesen će prije cvjetati. Ne bi ti preporučila kupiti u tegli, doduše može se i to pronaći na proljeće, ali takvi su puno skuplji od pakiranja lukovica.
Ovdje imaš više informacija o uzgoju: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=432
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=352&PN=1
|
|
Tulipan
Novo sjeme Pridružen: 15 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A steta znaci sad ne mogu nigdje kupiti takav tulipan u nijednom obliku?! To je trebao biti rodendanski poklon, tako da mi nema smisla cekati do jeseni!
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da nažalost ne. Sad jednostavno nije vrijeme njihovog cvjetanja.
|
|
Tulipan
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ok hvala silveK
Ako netko mozda ima neku alternativnu opciju za nabavku tih tulipana bilo bi super, mozda se negdje mogu kupiti tulipani od prosle godine il pretprosle, ne znam kolko to realno zvuci kako god bilo hvala na pomoci |
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jeli baš želiš ljubičaste ili one skoro crne boje? Ja ih prošle godine vidjela u prodaji ali nisam ih kupila.
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tulipane, lukovice tulipana koje su u prodaji (tj. uskoro će biti) su zapravo višegodišnje lukovice koje će cvasti iste godine, tj. kad se posade. Oni se mogu razmnožavati sjemenjem, ali taj postupak traje nekoliko godina dok od sjemenki naraste dosta velika lukovica da bi dala cvijet, a isto tako se oni sami razmnožavaju na način da se uz "odraslu" lukovicu formiraju i male, ali i njima treba nekoliko godina rasta do prvog cvijeta. Ali ne moraš se time zamarati, jer znači od kupljenih lukovica većina njih odmah daje cvijet (nažalost, zna se i dogoditi da neke potjeraju samo list, pa daju cvijet tek druge godine).
|
|
Tulipan
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uf nisam imao pojma da tolko treba tulipanima da formiraju cvijet i da to toliko dugo traje, al sva sreca da sam se ogradio na pocetku rekavsi da sam totalno laik
andrea ja zelim bas ljubicaste tulipane. mi mozes reci di si ih vidjela u prodaji, ja cu ipak ici pogledati okolo po centrima mozda mi se nesto posreci makar nakon silvekove analize skoro pa gubim nadu! |
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U Baumaxu i Bauhousu je bio najveći izbor raznih boja lukovica. Naravno u Zagrebu.
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma nemaš zašto gubiti nadu, tulipan je biljka koja cvjeta na proljeće, nakon toga jedno vrijeme ima još lišće kojim "puni" lukovicu za cvjetanje druge godine, i onda tokom ljeta i list nestane...pa sve otpočetka slijedeće godine. Ali vrijedi čekati jer je jednostavno prekrasna biljka
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |