Indijska kana - Canna indica |
Odgovori | Stranica 123 9> |
Korisnik | |
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 04 Rujan 2007 u 20:23 |
Nisam vidjela da je za ovu prekrasnu biljčicu otvoren post.
Djeluje vrlo dekorativno i podnosi i najjače sunce...Traži obilno zalivanje baš zbog velike površine lista i isparavanja.Postoje i patuljaste vrste pa se može uzgajati i u kući.. Canna Austria... |
|
Sponzorirani linkovi | |
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prelijepa je Donata
predpostavljam da ti uzivas
u njenoj ljepoti
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nešto u vikendici...i nešto kod mame....na teraci su dvije i čekam da procvjetaju...stavim sličicu.... |
|
aurora2
Trajnica Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koja lijepa zuta boja....ma i ova crvena je al ona zuta mi je favorit.
|
|
Dorotea
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Nedavno posijan Pridružen: 25 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 56 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ona crvena je indica? jel tako? Poslala sam Tiboru sjeme od takve-stvarno trebaju dosta vode i kod mene kad ih redovno ne zalijem zakrzljaju i uopce ne narastu do standradne visine. Ove zute su mi puno ljepse i bas bi volila sjeme.
|
|
http://venus.hooxs.com/portal.htm
|
|
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ih rasadila dijeljenjem gomolja. Nisam znala da se može množiti i sjemenom. Režete li im zimi lišće do dna? Ja sam sve porezala i tim lišćem pokrila zemlju, da mi gomolji ne smrznu.
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam jesenas posadila sadnice kane ( žute) i lijepo se primila,
ali ovaj vikend bura joj smrznula listove...hoće li se oporaviti?
|
|
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ih isto razmnožavam sa dijeljenje gomolja!!!
Predivan mi je taj cvijet! !
Od kada sam ga vidila, žicala sam za gomolj sve koje sam znala da ga imaju!!! I isplatilo se!!
|
|
Matko
Već proklijao Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata samo ću slikom reci šta mislim:
|
|
tko rano rani..... ne čini proljeće!!!
|
|
Dorotea
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nedavno posijan Pridružen: 25 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 56 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni se kod crvenih ne svidja sto im je cvijet jako mali u odnosu na stabljiku i lisce dok je zuti npr. puno krupniji |
|
http://venus.hooxs.com/portal.htm
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koje ljepotice
posebno ova prva ja sam imala kanu lucifer, ali sam je (kasno) presadila na drugo mjesto pa lani nije cvjetala nadam se da ovo ljeto nece preskociti |
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kupila sam gomolj ove biljke pa me zanima kako postupiti s obzirom da ću je saditi u pitar (nemam vrtla).....
na što trebam pripazit i kad mi je najpovoljnije vrime? |
|
|
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da to onda treba da bude nesto veci pitar Ne znam koliki je tvoj, ali gomolj kane moze biti jako velik. Bas sam nedavno dobila ogromne i kanim ih iseci na vise delova, samo bas nisam sigurna kako bih to trebala da uradim.
Posadi ga po onom starom pravilu - na dubinu dva do tri puta vecu od visine gomolja i zalivaj pazljivo i umereno dok ne potera. Na kontinentu se sadi od sredine aprila, ali ti ga mozda mozes vec i sada posaditi. |
|
Aglaja
|
|
lana_1
Odrastao grm Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mama mi ima kane i prekrasno joj izgledaju naravno kad procvjetaju, ja nažalost nemam mjesta i nemam vrt
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li je tko pokušao uzgojiti kane iz sjemenki? Danas sam nabrala sjemenke s svoje kane, pa bi probala uzgoj iz sjemenke, ali neznam ništa o tome.
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvek - Ja probala davno, ali nisam uspjela. Zato sam ove godine- nakon duuugo vremena nabavila gomolje i napokon će mi procvati! Nisam ih sadila u vrt jer sam dosta kasno nabavila pasu ostale u kanti. Ali na proljeće ih planiram presaditi u vrt pa nek se šire gomoljima!
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kroz koju godinu nećeš ih se moći riješiti ni da budeš htjela.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja imam malog lucifera, ali nemam slike
najprije sam ga 1 godinu posadila u teglu i procvjetao je, bio lijep i krasan pa sam ga premjestila u vrt, ali tamo ga je ugušilo drugo bilje, žbunje... i bio je u sjeni pa nije cvjetao pa sam ga opet izvadila iz zemlje i stavila u teglu, ali dosta kasno izbio je, ali samo list, ništa od cvjeta ove godine saga o luciferu se nastavlja jer ga mislim opet staviti u zemlju samo na bolje mjesto |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja se mučim s tim kanama. Prošle mi je godine gomolj istrunuo na vrtu, ove sam ih gorine sadila prvo u teglu, po uputama s foruma, i čak mi je lucifer cvjetao i sad imam i sjemenke, crvena nije (ove sam godine kupila gomolje) Sjeme mislim sijati u tegli na prozoru zimi, na toplom, jer vani ne prezimljavaju, pa nebu sigurno ni sjeme proklijalo...
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo mojih kana,inače su izašle svuda okolonaokolo vrta..
|
|
Odgovori | Stranica 123 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |