Zemlja za cvijeće |
Odgovori |
Korisnik | |
Pupsy
Nedavno posijan Pridružen: 28 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 40 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 16:53 |
Evo lijepo vrijeme je i mene trgnulo iz zimskog sna
danas sam kupila maćuhice da još malo popunim mjesto gdje nedostaju... ali pošto se bliži vrijeme sadnje balkonskog cvijeća molila bih vas da mi date savjet u vezi zemlje...naime ja uvijek kupljenu zemlju pomješam sa onom koju donesem sa sela,naizgled je jako dobra,crna ali mi se to baš i nije pokazala dobra kombinacija,pa me zanima da li vi mješate ili dajete samo kupljeni kompost |
|
Sponzorirani linkovi | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A zašto ti mješavina nije bila dobra, i koja nije bila dobra kupovna ili ta zemlja sa sela?
|
|
Pupsy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uglavnom mi cvijeće ne napreduje baš nekako dobro,doduše ne sve iako prihranjujem..pa sam u dvoumici da li da stavim samo kupovnu pa da vidim da li će biti razlike
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pupsy,"domaća"zemlja je ok no u njoj ima svega,od korova do raznih insekata,glista i sl.Dobro bi bilo,ako koristiš tu zemlju,da je presušiš ili još bolje prepečeš i presiješ.Time se sve to,ajmo reć štetno,ubija.Kako je to zezancija a zemlja kupovna nije baš toliko skupa,večinom nitko ne koristi tu domaću.Da,ako pričamo o crnoj zemlji,kompostu domaćem,možda je čak i malo prejaka ta zemlja .
Sad dolazimo do onoga,kako su nekad sve u to sadili i bilo je dobro.Da,bilo je no i cvijeće je bilo uzgojeno na drugačiji način,sad je to sve u staklenicima,špricano protiv svega živog i neživog i te biljke nisu naučene na grublji,jači,supstrat.
|
|
Pupsy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da istina sada je i sve cvijeće osjetljivije,jer ga drukčije tretitaju u staklenicima
e budem baš pokušala samo sa kupovnom Hvala ti shasha |
|
lukaccc
Već proklijao Pridružen: 08 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 203 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja imam sreće što u svom vlasništvu imam malu šumicu u koju svake godine odem po svježu zemlju. zemlja je zaista odlična i u nju sadim sve. kad se zalihe prorjede-put šume
|
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja isto nikad ne kupujem zemlju.I ja odem u šumu, donesem zemlju i nešto malo iz kompostera i to je to.
Do sada nisam imala nikakvih problema , biljkama za sada odgovara. |
|
daaa
Novo sjeme Pridružen: 18 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 44 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mene zanima dali vi kad kupite sadnice cvijeća otresete onu zemlju pa onda sadite golo korjenje ili samo izvadite iz oni mali teglica?
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad se sadi u vrt korjenje se treba rasplesti malo ( ali nije cilj rastresanje zemlje nego razdvajanje korjena), dobro ga je čak malo i ošišati ako je obilato razvijenijeno . Naravno postoje biljke koje ne dozvoljavaju diranje korjena ( ne znam koje su ali ih ima).
Takođe kad se sadi u vrt nako kopanja rupe treba stranice rupe izbušiti i malo razmrdati vilama da bi se korijen lakše širio i u zemlju doveo zrak. Opet ovo balkonsko jednogodišnje bolje je ne dirati korjen, jer nije cilj razvijanja korjena nego listova i obilnijeg cvjetanja. Čak kod nekih jednogodišnjihbiljaka je bolje da budu u manjim posudama ( ovo je bilo na poljoprivrednoj emisiji nedeljom) Nadasve je važna kvalitetna i odgovarajuća zemlja za biljke. Meni je jeftina kupovna zemlja znala upropastiti cvijeće. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo i ja potpisujem |
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo kod sadnje savjet i kako malo razbarušiti korjenje prije sadnje.
<>http://www.thegardenerseden.com/wp-content/uploads/2009/09/planted-viburnum.jpg |
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |