Botanički vrt Zagreb |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Korisnik | |
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 25 Svibanj 2008 u 08:56 |
Kao što smo najavili- evo nova tema za pasti oči. Ne želim ju previše komentirati jer je stvarno ljepši doživljaj kad odeš i doživiš sam tu divotu.
Od 400-tinjak fotki koje smo ispucali zbilja je bilo jaaaaako teško izdvojiti one naj. Pa smo se natjerali smanjiti na 200-tinjak. Da li će sve stati u ovu temu danas - čisto sumnjam, ali potrudit ću se staviti čim više za one kojima je botanički predaleko da bi uživali u živo u njemu! Nešto kratko od povjesti: Utemeljen 1889. godine, a tome je zaslužan dr.Antun Heinz (Heinzelova ulica- poznato!) profesor botanike. Od 1971. g je zaštićen spomenik kulture i prirode. U srcu Zagreba je. Kad uđeš u vrt zaboraviš da si u centru grada gdje je uvijek gužva i ludnica. Staneš i dišeš punim plućima. Uzgaja 10000 različitih biljaka, a piše u brošuri da zbirku konstantno povećavaju razmjenama s drugim botaničkim vrtovima diljem svijeta! No da ne duljim previše- izvolite i dišite! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bilo je i organiziranih turističkih grupa ![]() jel radi ovog spomenik kulture ![]() Mislim da je ipak radi ovog ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() okamine i fosili biljaka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nastavak:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zamislite 38 godina. Naravno da nije stala u objektiv. ![]() ![]() ![]() ![]() Ima tu još jaaako puno sličica ali već mi se čini da se server lagano pati! Dakle ne preostaje vam ništa drugo nego slobodno vrijeme provedite u Botaničkom vrtu! Ne zaboravite- još uvijek smo u srcu grada-to je tu nadohvat ruke. Purgeri i oni koji se tako osjećaju- vrata su otvorena! |
|
![]() |
|
Skoro sam zaboravila!
Bil je tu i jedan mali garo koji se valjda učio letjeti pa je završio u botaničkom. Niš se nije bojao. ![]() ![]() ![]() Iznad nas su se počeli javljati Garini roditelji pa smo ga ostavili tamo gdje je. Nek se dijete uči samostalnosti. ![]() I ostavljamo grad koji je za ovaj blagdan bio potpuno pust i krećemo u novu temu. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
....nisam ga zamisljala tako velikog i bogatog faunom, stvarno nas mamite da ga remo posjetiti.
|
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Šefi hvala ti što si me nakon toliko godina ponovo prošetala Botaničkim vrtom za koji me vežu neka romantična sjećanja (sva sreće da MM ne čita Forum) .Lijepo, još ljepše nego što ja pamtim.
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Svaki puta kad uđem je drugačiji, ljepši, uređeniji a sad Šefi i Miha M - čini mi se da mi nikada nije bio ljepši, kao da puno toga nikada nisam vidjela. Izgleda da vidimo bolje gledajući tuđim očima!
|
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Bio svega dva puta u životu. Predivno mi je...
Vidim da se dosta toga promijenilo od moje zadnje posjete. Svidio mi se onaj box sa mesožderkama... |
|
![]() |
|
miha-m ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1099 |
On te dočeka na samom ulazu, nešto kao dobrodošlica... ![]() |
|
...štihača je zakon...
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Šeflera i Miha - doma i na putu vi ste pravi majstori, kako to sve stignete ja stvarno ne znam (mi u penziji, a vremena premalo). Ovo je nešto prekrasno, obogatili ste me novim iskustvom, kao da sam tu bila, evo osjećaj je tako stvaran, kao da sam s vama šetala tom divotom i komentirala sve to skupa s vama.
Ide vam to djeco - savršeno, Miha i Šeflera naprijed - ostali stoj.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
![]() |
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Stvarno su prekrasne te mesožderke... |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Moram definitivno i to posjetiti. Prekrasno...
|
|
![]() |
|
stephanotis ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 569 |
jooooooooooj predivno. Baš dugo nisam bila.
|
|
Ja sam dijete sreće
|
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Nisam još bila u botaničkom vrtu, mada sam puno puta prolazila pokraj njega (ne možeš ga fulati i da hoćeš)
![]() |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Vidim da uskoro bu i moja noga tu kročila!!!
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Šeflera, predivno, kao studentica sam odlazila u njega i spremala botaniku....i to su divne uspomene....inače obožavam botanički vrt....vidim jednu mediteransku biljku što cvjeta žuto , kod nas je ima kao korova, a jako je dekorativan ...ne znam joj naziv ??
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Sam vrt,biljke i životinje u njemu je suvišno komentirati no veliko vam hvala na ovome.Konačno se netko sjetio i to uslikati.Uz ovu pohvalu njima,kritika zagrepčanima kaj oni to nisu napravili
![]() Šefi i Miha
![]() ![]() |
|
![]() |
|
miha-m ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1099 |
Na jesen ćemo krenuti na drugi foto-safari kroz botanički. Tada se priroda ponovo mijenja i sve to poprima jednu novu dimenziju boja.
![]() |
|
...štihača je zakon...
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Vi ste to profesionalno obavili, u što nisam niti sumnjala, jer vidim da ste često na putu...
Ja imam sreću da radim jako blizu i više puta za vrijeme pauze (u proljeće krenem pa sve do jeseni) se prošetam tamo jer mi jako godi, maknuti se od ureda...I stvarno se isplati, kao što rekoste- čim uđeš zaboraviš da si u centru grada.Takav mir i takav sklad -ma savršenstvo...
A vama dvoma sve pohvale - stvarno ste mi super...
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |