Moji vrtovi, moj okoliš |
Odgovori | Stranica 123 90> |
Korisnik | |
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Studeni 2010 u 01:36 |
Evo da vam i ja predstavim nešto što se ne može nazvati vrtovima ( kada gledam vaše, malo me bude sram svojih) ali vam želim predstaviti svašta nešto što se nalazi u njima. Više bi se to moglo nazvati okoliš... Ima toga na 3 pozicije:
1. Oko zgrade gdje stanujem,
2.Oko poslovnog prostora i
3. Na otoku Krku u Njivicama.
Sadila sam svega i svačega i učila, učim kroz to (i uz vas) o drveću, grmlju, cvijeću. Dosta toga sama radim a i uvjeti, mjesta za saditi su svakakvi pa se ja nekako pokušavam prilagoditi , snaći za sve što mogu. Jednostavno nigdje nisam mogla zamisliti okoliš kao travnjak ili zapušten. Reziultate toga ću vam pokazati i veseli me pomisao i želja da će to biti puno, puno bolje u budućnosti. Treba samo raditi i raditi... Vi svi to dobro znate jer je vaš trud i rad rezultat vaših prekrasnih vrtova.
Pa da nešto i pokažem:
Ovo je oko moje zgrade gdje stanujem ( ima 6 stanova a ja se uglavnom sama brinem o tome uz pomoć mog vrijednog muža a samo ponekad i susjeda).
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A evo i nekih lijepih biljčica, cvjetića za koje uvjek nađem vremena... Nisu sve u cvatu, neredovito slikanje ali ću pokušati uhvatiti ritam... Callistemon
Od Lantane, lantana:
Magnolija, ljiljani, albicija, palma, hortenzija, amarilisi.. ogroman lovor koga moram krotiti, tu su i ruže, lagostremija, oleanderi, weigela roza, iberis ( slabo se vide, poslikat ću bolje)
Moja mandarina koja je dala čak jedan plod ( ali vrijedan)! Imam i kasnu, to je ova i mlađu, ranu, zasađenu ovo proljeće.
Ovo je mlada, rana, CHAHARA
Limun koji se treba orezati, formirati ( kako ste mi savjetovali u veljači), prilog jednog od susjeda:
Lonicera:
Rhododendron:
Clerodendron thomsoniae ( mislim da je to ta biljka?)
Krumpirov grm - solanum
Bijela datura:
Clematis ( trebao bi biti roza), hosta i kadulja:
Bijela kala ( obožavam ih!)
Delosperma roza ( imam i žute od ove godine):
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo ja sam danas jureća ali svratila sam k tebi da malko vidim. Pa kućni okoliš ima ogromni potencijal. Prostor, biljke, koje su već posađene a i očito dobro susjedstvo, koje ti možda ne pomaže fizički ali vjerujem cijeni tvoj trud. Kutak za druženje je
Kućno bilje je krasno a balkon već sad obećava popriličnom kolekcijom u važićima!
Bravo za ovo do sad pokazano, čekamo dalje!
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miro divno brines o biljkama
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepo Mira, puno prostora oko kuće, vidi se da se trudiš.
A i kućno bilje ti je prekrasno. |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miro, pozdravljam te. Razumijem što znači željeti imati lijepo dvoriše i živjeti sa još pet stranara. Dok nisam doselila ovdje gdje sam danas isto smo samo mi sadili, kopali. I imali smo takve klupice. I uživali. Netko ispijajući kavu, a ja u uređivanju. Meni predivni dio života!
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa ti imaš prekrasan prostor oko zgrade, možeš tu napraviti i posaditi svašta, ajde razmisli o klematisu, oni su prekrasni i prava su navlakuša, nemožeš nikako ostati na jednome kutak za druženje je jako lijep! jako mi se sviđaju stepenasti vrtovi!zanima me zašto ti je kala u grasti, ja mislim da se u Rijeci ne bi smrzla, ona se širi u zemlji.Tvoj balkon je pun cvijeća, vidim da si pravi cvijetoljubac, takvima mi je uvijek zadovoljstvo poslati cvijet! ako sam dobro vidjela i ciklama ti je unutra, ja moje držim vani i cijelu zimu cvate sve da uskrsa, prije 2 godine imali smo snijeg i poslje je smrzavalo, ja mislila odoše moje ciklame, a one nastavile kao da ništa nije bilo i u NJivicama predpostavljam,imaš prekrasnu okućnicu. i da kolekcija sobnog bilja ti je za svaku pohvaludrago mi je da si otvorila tvoju temu koju od početka mogu pratiti
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svaka čast.Jesi ti spavala noćas?
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ponovo sam pogledala tvoju ljepotu i vidjela da imaš kale i u vrtu! zaboravila sam spomenuti tvoju prekrasnu dipladeniju, moram je i ja nabaviti idućeg proljeća. karanfil ti je prelijep
tvoj krumpirko mi je tako neobičan, gust i žbunast
tvoja okućnica oko zgrade je zbilja prelijepa, vidi se da je uloženo puno truda
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme, ća si vridna, bravo!
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mirice, baš me vesele slike koje su opisne i vrlo bogate biljkicama o kojima brineš!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemoj biti skromna!
Pa tvoj vrt, cvijeće, sve u svemu, prekrasno.! Volje za sadnjom imaš , "roba" čeka, tak da i to bude jedan botanički vrt. Samo naprijed! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
VILMAČ
Odrastao grm Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrašan okoliš!
|
|
Zelenka
Već proklijao Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa šta fali tvojem vrtu,okolišu,baš je lijep,puno lijepih njegovanih biljaka,vidi se da ulažeš trud i da to voliš
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Posebno ću odgovoriti Kiki-ko koja je primjetila da sam izgubila noć da bih vam, konačno nešto i pokazala, doduše to je još samo dio. Još koja noć i biti će slika ostalih vrtova. Rekoh sebi - SAD ILI NIKAD i ode noć!!!!
Hvala što si pogledala moje biljčice!!!!
|
|
Odgovori | Stranica 123 90> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |