Pomoć oko prepoznavanja |
Odgovori |
Korisnik | |
Nitusha
Novo sjeme Pridružen: 09 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 13 Ožujak 2011 u 16:24 |
Pozdrav svima.
Možete li mi pomoći oko prepoznavanja mojih biljaka doma. Do sada nisam bila neki veliki poznavatelj biljaka, ali imam dobru volju to promijeniti :) Evo mojih ljubimica redom: 1. Mislim da je to Bromelija, možda Tillandsia Cyanea Anita? 2. Kućni bršljan? 3. Scindapsus? 4. Ovo je ljubica ali ne znam da li ima neka posebna podvrsta (imala je crvene cvjetove)? 5. Kalanhoa? 6. Novi stanovnik, znam da je kaktus ali ništa više . Namjeravam ga sutra presaditi u veliku plitku posudu nadam se da je to ok? 7. Još kaktusa. Bili su u mračnom dijelu stana do danas pa se nadam se će malo bolje napredovati... Mislim da mi se ovaj prvi osušio jer ga je mačak bio izvadio iz zemlje skroz 8. Za sada stoji u vodi ali je imam namjeru isto sutra presaditi u zemlju samo ne znam što je uopće..? 9. Ovo bi mogla biti isti biljka kao ova iznad? Ali nešto joj ne odgovara ovdje... možda klima jer puše prema njoj...? 10. Kozlac? Njemu isto klima puše ali cvjeta stalno pa ga neću micati za sada 11. Singonij? Dobila sam je prije 15-ak dana pa još nisam sigurna da li se primila... 12. Ovo je paprat, ali ne znam da li postoji neko posebno ime za nju ili podvrsta? 13. Mislim da je ovo Kroton? Prije godinu ipo dana su mu svi listovi bili otpali i ostale su samo dvije grančice koje mi je bilo žao baciti i pola godina je tako stajao, ja ga zaljevala i oporavio se Iako mi se čini da bi trebao biti puno veći i bogatiji... ali ne smijem se žaliti! 14. Ovo bi moglo biti Drvo života? Visok je oko 2 metra, možda malo manje i na udaru klime, ali za sada mu odgovara. Toliko biljaka imam za sada, ali planiramo se širiti Molim vas da mi pomognete prepoznati ih kako bi znala da li ih pravilno njegujem i da li ih moram/ne smijem presaditi? Puno hvala unaprijed |
|
Sponzorirani linkovi | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da su nazivi biljaka koje si napisala točni.
Na 8. slici je aglaonema modestum. Drvo života zove se dracena |
|
Nitusha
Novo sjeme Pridružen: 09 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno hvala Otok.
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nitusha da ti malo pomognem biljka na slici 9.difenbahija,a na slici 12 paprat ili nefrolepsis, a biljku na slici 8.neki još zovi i zelena difenbahija. |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |