Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kukljica-maleno mjesto srca moga
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kukljica-maleno mjesto srca moga

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kukljica-maleno mjesto srca moga
    Objavljeno: 25 Listopad 2011 u 20:32
 Otvorit ću temu o ovom mjestu na otoku Ugljanu. Odavde vučem korijene s majčine strane. U mladosti sam i dobar dio vremena ovdje provodila, a kako smo sestra i ja sad nasljednice imanja ( nije Bog zna koliko, ali i više nego dovoljno) vjerojatno ću i ostati ovdje jednim svojim dijelom.

Za početak ću staviti nekoliko slika koje pronađem, a kasnije nadopunjavati i usput vam pričati malo o ovom prekrasnom mjestu.

..krećem od svoje kuće, pogled na Zelenu puntu i zimi mirnu valu

u centru sela

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2011 u 21:19
Ljetni centralni događaj je fešta, Gospa od Sniga, 5. kolovoza...
Uvijek je isti protokol,ali kako vrijeme donosi novine tako se one događaju i ovdje...Nekad, kad je moja mama bila mala kip Gospe se do sela prenosio pješke, nosile su ga uvijek djevojke, u bjelo obučene ( i danas je tako, ali se kip dovozi morskim putem, brodovima), kad sam ja bila mala kip se prevozio morem u velikom brodu koji je bio tegljen od drugog većeg broda, a oko njih su kružile male drvene brodice...danas se Gospa prevozi velikim brodima , a oko njih kruže gliseri i plastični brodi...

Dakle, ujutro se narod lipo spremi i brodima odlazi do crkvice koja je kod mosta Ugljan-Pašman ( prolaz Ždrelac) i ondje nakon mise ukrca kip Gospe od Sniga ( koju su dan prije mještanke obukle u svečanu haljinu i okitile zlatom koje je zavjetni dar vjernika) na veći brod...krene se put sela uz trubljenje, pjesmu i veselje...

dolazak u selo snimila sam sa svog balkona

...po iskrcaju kreće procesija do mjesne crkve

...nakon procesije odlazi se kućama na obiteljski ručak, na koji su pozvani svi prijatelji koji žele doći, a sastoji se tradicionalno od: juhe, lešo mesa, janjetine, pečenih krumpira, punjene paprike, kolača i obavezan je četrun...( tako je od kad znam za sebe u mojoj kući)

nakon ručka je odmor ( jer previše je to spize)...tko se ne prejede ide na kupanje...
...a oko 18.00 počinje zabavni program u selu...
utrke magaraca ( trke tovarov)

ovdje su još bezbrižni dok ih ne uzjašu...nemam niti jednu ovogodišnju sliku tog događaja.
...penje se na jarbol po pršut, poteže se konopi....sve za nagrade

...kad završi program odlazi se na sladoled

a onda u obilazak štandova i kupuju se đinđe

...slijedi večera doma ( kao da još nismo siti od ručka ) pa večernji koncert neke grupe ili pjevača do ranih jutarnjih sati...dvije godine zabavljao nas Jole do 04.00 ujutro i nisam vjerovala koji je to zabavljač..bilo je fenomenalno, a jedno 1000-2000 fureštih  se skupi te večeri u selo izuzev domaćih i gostiju koji ljetuju tad u Kukljici....

..u ponoć je vatromet

...za mladež do jutra radi i disco klub...

Fešta je za mene svake godine neizostavan događaj...
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 07:09
Evo nam još jednog mjesta lijepe naše koje je malo veličinom ali veliko srcem i običajima! Divno, Frida, što si s nama odlučila podijeliti tvoje misli i ljepote Kukljice.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 07:37
Bila sam na Ugljanu prije 8 godina. U Kukljici i Kaliju. Lijepo je. Posebno mi se dopada Kaljansko narječje. Samo treba prevoditelj!
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 07:49
Prekrasno,
hvala ti na svakoj slici i reportaži.
Prekrasani su ti vaši obočaji,a o pripodi da se ni ne govori,
ovoga ljeta sakrili se od velikog juga,te kroz Ždrelac.....
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 09:14
Slatko ti je ovo mjesto.Hoćemo još.I kuću i okučnicu.Samnom je u razred išla jedna draga Gordana iz Kukljice.
gospina trava nije kaljansko nego kualjsko.
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 09:26
Mi tj. naša firma je radila na obnovi Zelene punte ove godine, postavljali smo keramiku, a za slastičarnu Hajduk je moj Dadek dizajnirao reklamu i vizitke i njegove dvije fotke vise u njoj. Tako da sam ljepote Kukljice upoznala kroz njegove priče.
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 10:20
jako lijepo Frida, na Ugljan me vežu lijepe uspomene ljetovanja u željezničkom odmaralištu dok su djeca bila mala, mi mladi , jak sindikat, prošlo svršeno vrijeme ali što se može treba živjeti dalje, od svih naših ljetovanja najmirnije je bilo upravo na Ugljanu smile79
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 10:57
smile141Frida, baš lijepo da si otvorila temu. Uživam "putovati" ovom lijepom našom, zahvaljujući vama koji nas obdarujete slikama svojih mjesta!Big%20smile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 11:30
Frida i ja imam prijateljicu, koja je iz Ždrelca, pa sam često prolazila i kroz Kukljicu, a ponekad i prošetala. Zgodno mjestašce, veselit će me prisjetiti se ponekog kutka gdje sam šetala.
Petica za temu!
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 11:33
smile141prekrasno mjesto i običaji, sretna si šo možeš boravit u tom mjestašcu punom dušeHeart
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 12:19
Hvala na posjeti i komentarima...Dosta vas je i bilo ovdje ili prolazilo....stavit ću još slika, samo sad to zahtijeva malo vremena jer su slike negdje po CD-ima...
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 14:00
Evo dvije sličice dok ti prikupiš svoje.

Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 16:43
Originalno poslano od člana Kiki-ko? Kiki-ko? napisao:

Slatko ti je ovo mjesto.Hoćemo još.I kuću i okučnicu.Samnom je u razred išla jedna draga Gordana iz Kukljice.
gospina trava nije kaljansko nego kualjsko.

fala Kiki
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 19:40
prekrasno mjesto i veoma zanimljiva fešta,lijepo je upoznat  mjesta i običaje i drugih,hvala ti na reportaži  koja je veoma zanimljiva i živopisno prikazanasmile79
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 20:41
Lijepo mjesto! Uživam šetajući kroz sva mjesta zahvaljujući reportažama vrijednih forumašica!
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 00:38
Evo jedna panoramska...Ja sam u ovoj biloj kući na kantunu :)

Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 00:54
vratit cu se još malo na feštu

Ovako to izgleda u Zadarskom kanalu kad je procesija morem, pred valom

a ovako kad tovari pokažu svoju pravu narav..nema jahanja ni trčanja, samo navlačenje, a i to je često neuspješno...

sve to zabavlja ovu gomilu

..a onaj pršut na jarbolu...samo se na ovaj način može skinut - timskim radom i dijeljenjem nagrade

Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 00:57
pogled na most između Ugljana i Pašmana i lijevo je Ždrelac

sva ova šuma od svjetionika do crkvice i iza nje je bila moga dida ( sad je ujčevo i naše, jedan je teren mama prodala i tu je nastala kuća jednog zagrepčana)

Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 01:01
Crkvica kod mosta u kojoj je Gospa cile godine

okućnica jednog Slovenca ( sad već pokojnog, ali su mu nasljednici ovdje)..Lik je bio gluh - navodno od posljedice strujnog udara visokog napona , ali kreativnog u naiva stilu...odavno je on došao u Kukljicu, još sam kao dijete ga upoznala. mama mi je pričala da u kući ima veliki reljef i na njemu su i moj dido i baba u brodu kako izvlače mrižu iz mora...nisam to nikad vidjela, a volila bih...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.