DRIN - Tekuće mineralno gnojivo |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | ||||||||||||||||||||||||||||||
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 11:28 |
|||||||||||||||||||||||||||||
evo nečega što sam nedavno saznala a može biti jako korisno za vaše biljke u kući, vani i vrtu. Ja još nisam isprobala (čekam da mi stigne)...
Možete i uguglati DRIN pa vam izbaci još o njemu... Možete ga kupiti u svakoj boljoj poljoapoteci. Evo i teksta: autor: Nenad Bizic DRIN Tekuće mineralno gnojivo – prirodni fiziološki biostimulator Drin aktivira biokemijske i enzimatske procese u biljci i poboljšava rezultate metabolizma i procese sinteze. Sadrži visoko koncentrirane L-? aminokiseline, kao što su alanini, arginin, asparginska kiselina, cistein, glutaminska kiselina, glicin, hidroksi prolin, histidin, izoleucin, metionin, fenilalanin, prolin, serin, treonin, triptofan, tirosin, valin, koje su potrebne za sintezu proteina. Te aminokiseline biljka brzo asimilira. U prirodi se te aminokiseline tvore biokemijskim procesima, te mi ubrzavamo taj proces dodavajući ih direktno na list te je metabolizam puno brži. Aminokiseline stimuliraju razvoj i metabolizam brojnih organa biljke, poboljšavaju učinak mikroelemenata, pospješuju njihov brzi premještaj po biljci u organe u kojima su potrebni. Ostale komponenta su prirodni biološki poboljšivaći – to su vitamini, posebno B6 (folna kiselina) i Atca (N-acetil-tiazolidin-4 ugljična kiselina) koji je prethodnik cisteina (to je vrlo važan aktivator metabolizma). Sa upotrebom Drin-a poboljšavamo fotosintezu, respiraciju, sintezu proteina, sintezu ugljičnih hidrata, nukleinskih kiselina, lipida,…). Drin stimulira klijanje, ukorjenjivanje, cvjetanje, povećanje plodova, pomaže biljkama da lakše podnesu različite stresove (previsoka temperatura, preniska temperatura, tuča , suša, pri napadu bolesti i štetnika)…. DOZACIJA: uobičajene doze DRINA-a su od 05-1 ml/ldonju dozu koristimo kod redovite primjene, jednom u 7-10 dana, da bi stimulirali biljku na rast, cvatnju, dali malo energije gornju dozu od 1 ml koristimo kod svih stresnih situacija (isušivanje, presađivanje, bolesti i štetnici, razmnožavanje, biljke bez korijena, novo pridošle biljke, izmrzavanje isl)najbolje pripremiti male količine preparata, jer pripremljenog je preporučljivo držati do 7 dana (ne na pretoplom mjestu)treira se cijela biljka, prskanjem sa raspršivačem sa što stinijim kapljicamane preporučujem po cvijetovima, ali da po pupoljcima i cvjetnoj stapci.....ne prskati biljke po najtoplijem dijelu danasvaka primjena van preporučene je na vlastitu odgovornost |
||||||||||||||||||||||||||||||
Per aspera ad astra.
|
Sponzorirani linkovi | ||||||||||||||||||||||||||||||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odlična stvarčica
Neznam da li ga ima u poljoapotekama, ali ga ima ovdje
Malo pakovanje od 0,1 dcl 49,00 Kn + poštarina, ili 0,8 dcl 210,00 Kn + poštarina.
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tekuće mineralno gnojivo – prirodni fiziološki biostimulator
Drin aktivira biokemijske i enzimatske procese u biljci i poboljšava rezultate metabolizma i procese sinteze.
Sadrži visoko koncentrirane L-? aminokiseline, kao što su alanini, arginin, asparginska kiselina, cistein, glutaminska kiselina, glicin, hidroksi prolin, histidin, izoleucin, metionin, fenilalanin, prolin, serin, treonin, triptofan, tirosin, valin, koje su potrebne za sintezu proteina.
Te aminokiseline biljka brzo asimilira. U prirodi se te aminokiseline tvore biokemijskim procesima, te mi ubrzavamo taj proces dodavajuai ih direktno na list te je metabolizam puno brži.
Aminokiseline stimuliraju razvoj i metabolizam brojnih organa biljke, poboljšavaju učinak mikroelemenata, pospješuju njihov brzi premještaj po biljci u organe u kojima su potrebni.
Ostale komponenta su prirodni biološki poboljšivaći – to su vitamini, posebno B6 (folna kiselina) i Atca (N-acetil-tiazolidin-4 ugljična kiselina) koji je prethodnik cisteina (to je vrlo važan aktivator metabolizma).
Sa upotrebom Drin-a poboljšavamo fotosintezu, respiraciju, sintezu proteina, sintezu ugljienih hidrata, nukleinskih kiselina, lipida,…).
Drin stimulira klijanje, ukorjenjivanje, cvjetanje, povećanje plodova, pomaže biljkama da lakše podnesu različite stresove (previsoka temperatura, preniska temperatura, tuča , suša, pri napadu bolesti i štetnika)….
Preporuka: Drin treba jednakomjerno raspršiti po listovima, dobro je upotrijebiti bar 400 l vode na hektar. Drin je tekući proizvod, potpuno vodotopiv, lako se miješa sa uobičajenim fitofarmaceutskom preparatima. Ne smije se upotrebljavati sa preparatima koji imaju alkalnu reakciju, bakrom, sumporom, sulfatima i raznim uljima. Sredstvo treba čuvati na tamnom i hladnom prostoru, izvan dosega djece.
Kompatibilnost: sredstvo se može miješati sa uobočajenim fitofarmaceutskim pripravcima, ali se preporučuje da se upotrebljava samo.
Upozorenje: Proizvođač jamči za kvalitetu proizvoda. Kako proizvođač ne može konrolirati upotrebu tako za nju i ne može jamčiti.. Pri tretiranju trebamo izbjegavati upotrebu pri visokim temperaturama.
Prije miješanja sa drugim fitofarmaceutskim preparatima treba napraviti test kompatibilnosti. |
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pretekla si me mislila sma i ja tu stavit
|
Per aspera ad astra.
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema da fali
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
je li ga netko koristi i kakvi su rezultati u praksi.
ja sma ga dosada koristi samo u vanjskoj proizvodnji povrća
ali na cvijeću još nisam pa neznam kakve su reakcije i rezultati.
nego stajao mi je na sobnoj temperaturi i ne u mračnom mjestu ali opet nije bio ni izložen sunševom svijetlu da li takav preparat i dalje valja
|
Zvjezdana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mi smo dobili info da je odličan za cvijeće od gore navedenog autora... ja ga još nemam bebolina će mi poslati dl
mislim da mora biti na mračnom mjestu.. mislim da ti valja još ja samprvi put od njega čula za drin i jedva čekam da ga isprobam |
Per aspera ad astra.
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
znam da je dobar za biljke kada pretrpe šok, tuču-led, vijetar i sl. stvari da se lakše oporave.
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Misliš da ih mi ne šokiramo dovoljno??
|
|
Zvjezdana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predobra ti ova |
Per aspera ad astra.
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja drin poznam kao izvrsno sredstvo za oporavak voćaka nakon tuće, mrazeva i sličnih elementarnih nepogoda. Izvrstan je
|
Zvjezdana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prvi rezultati su tu :) drugo špricanje adeniumi su poludili počeli su bacat listove kao ludi a i dejice počinju neke tjerati korjenje i stapkice plus jedna napadnuta paukom se malo oporavila nisu joj listovi više tako mlohavi..zadovoljna sam jako... ali mislim da ću špricati dozom od 0.8 ml na litru svaki put u buduće..prošli put sam stavila 1ml a prvi put 0,7ml. nebi ipak htjela pretjerati :D
|
Per aspera ad astra.
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo ZvjezdanaProbila si led
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zvjezdana, bebolina, GT,
hvala na savjetima. Čula sam za Drin, ali ga nisam još isprobala. |
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro je ako su vam se zimos voćke smrznule, prije cvatnje poprskati ih sa drinom.
|
irenaidani
Mladi grm Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zvjezdanaaaaaaaa...cekamo jos rezultata...ajde ohrabri nas!!!!nakon koliko vremena su vidljivi rezultati??'
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čime ste izmjerile 0,7 ml drina ?
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima za kupiti male mjerice u svakoj pol.apoteci, a isto se i dobije sa nekim sredstvima, treba onda sačuvati.
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To sam i ja htjela pitatimilica se sjetila prije mene |
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
keeka
Pustio korijenje Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel ima negdje u Zg kupit Drin al manje pakiranje?
|
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |