Jacobinia - jacobinia carnea |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | ||||
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 19 Siječanj 2008 u 20:25 |
|||
Ovo su Djekina uputstva (nadam se da se nece ljutiti sto je kopiram ali u najboljoj je namjeri da svi znamo kako se ova predivna biljka odrzava) : DJeka:"Mozda nisi nasla podatke jer ti nisam dala latinski naziv a to je: Justicia carnea a zovu je jos i "brazilsko pero", "indijansko pero" i "biljka flamingo", eto nisam znala da je zovu i "orlovi nokti". A kod nas je najvise poznata kao jacobinija. Svetlost:veoma jaka. Zimi jacobinija cak trazi direktno sunce i dodatno vestacko osvetljenje najmanje 3 sata dnevno. Zemlja:lagana zemlja iz baste i bogat humus. Djubrenje:jednom mesecno od aprila do septembra. Vlaznost vazduha:kvasite lisce ujutru i uvece citave godine. Zalivanje:ne dozvolite da se osusi humus kada je biljka sa pupoljcima niti za vreme cvetanja. Posle toga dovoljno je da se zaliva jednom nedeljno. Stetocine i bolesti:crveni pauci Nadam se da ce ti ovi podaci pomoci da ti biljka lepo napreduje |
||||
Sponzorirani linkovi | ||||
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Biljka na slici je Jacobinia carnea (justicia carnea) i pripada joj opis ...
|
||||
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Držim ju u tegli, ljeti je na terasi, zimi u sobi. Navodno je još zovu dubrovački gospar. Razmnožava se reznicama. |
||||
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Tako je ! I redovno orosavam i ponekad dodam malo tecnog gnojiva.
|
||||
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
||||
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Ovaj predivan cvijet (jacobinia carnea) prvi put sam vidjela kod moje sestre na Braču. Donijela ga je iz Dubrovnika i tamo su joj rekli da se zove dubrovački gospar. Razmnožila ga je reznicama. Kad je u punom cvatu zaista je poseban. Prošle godine je nekoliko sadnica imala i jedna baka na našem placu.
|
||||
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Lana2 i ja sam ga vidjela kod nas, vani u zemlji, ogroman je, ali nisam ni znala koji je to cvijet. Prijateljica mi je rekla da se zove "Dubrovački gospar", probala bi ga razmnožiti, da pitam reznice sada ili je kasno.
|
||||
život je more
|
||||
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
mislim da nije, pitat ću sestru ona ga je razmnažala reznicama. Znam da ga oreže kako bi zadržao lijep oblik.
|
||||
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Hvala lana2, stvarno je prekrasan, visok je 1,5 m, ali sada ne cvate. Slikat ću ga kad procvjeta.
|
||||
život je more
|
||||
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Vreme je za njeno cvetanje pa da vas malo podsetim na nju
|
||||
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
||||
stefkaja
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
jako lijep cvijet
|
||||
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Moje još ne cvjetaju, ali vidim da se polako spremaju.
Iz mog iskustva to je biljčica koja voli puno vode i ne smije na direktno sunce.
Ja sam svoju petogodišnjakinju ovo proljeće zakopala u vrt jer eksperimentiram da li može opstati vani (mišljenja sam da bi u vrtu zasjala u punom sjaju).
Mlade ću za svaki slučaj spremiti na jesen
|
||||
Lantana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Kod nas je već ocvala, evo jednog ogromnog primjerka kod moje prijateljice zakasnila sam slikati 10 dana, kaže da je ove godine bio pun cvjetova
|
||||
život je more
|
||||
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Samo mogu da konstatujem, da jos jednom zalim sto ne zivim negde na moru
|
||||
|
||||
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
prvi put sam klikla na ovu biljku i naiđem na dubrovačkog gospara, kad ono on je jakobinija, ja ga godinama imam posađenog u vrtu. to je prekrasna i nezahtijevna biljka.
|
||||
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||||
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Uploaded with ImageShack.us dubrovački gospar |
||||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||||
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Antonija prekrasna jakobina
|
||||
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
||||
nata07
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
ja sam svoju već spremila unutra i otkunula joj cvijet, to je valjda OK ??
|
||||
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
||||
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
nata07, one ti vole puno svjetlosti, vole da ih se prska po listovima!
|
||||
|
||||
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |