Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Glicinija - Wisteria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Glicinija - Wisteria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 20>
Korisnik
Poruka
tanja j View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 159
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanja j Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2011 u 22:50
Prošle godine sam kupila gliciniju veliku svega par cm. Zasadila sam je u malu kanticu i ostavila u kuči. Prije mjesec dana sam je iznesla, ali listovi su naglo dobili zuto-zelenu boju. Jel to reakcija na promjenu temperature? Što nisam dobro napravila?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2011 u 10:41
ovo je moja u punom cvijetu
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2011 u 12:37
Zaista je prelijepa. Samo treba imati prostor za takvu ljepoticu.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2011 u 16:14
Originalno poslano od člana tanja j tanja j napisao:

Prošle godine sam kupila gliciniju veliku svega par cm. Zasadila sam je u malu kanticu i ostavila u kuči. Prije mjesec dana sam je iznesla, ali listovi su naglo dobili zuto-zelenu boju. Jel to reakcija na promjenu temperature? Što nisam dobro napravila?

nemam gliciniju, ali znam da sve biljke reagiraju negativno na nagli izlazak na vanjski zrak... trebaš je polako prilagođavati na vanjske uvjete, svaki dan iznositi na sat, pa dva, pa tri itd. a pogotovo je nikako odmah ne smiješ ostaviti vani preko noći.
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2011 u 11:58
Ja sam svoju presadila prije nekih dva tjedna, znam da je malo kasno ali došlo mi. Posljedica? Svo lišće požutilo i otpalo, ali mene nije zabrinulo. Zakaj? Zato jer se glicinija vodi pod korov, a svi znamo kako je teško iskorjeniti korov, dobro, većina zna! smile198
I gledam ja nju prije par dana, potjerala uredno nove listiće. Pa si ti sad misli.... Tako da Tanja, netrebaš se bojat ničeg, bit će sve u redu. smile219
Tena 28.3.2010
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2011 u 12:17
ma da, i ja sam bila negdje onako ubrala grančicu da zakorijenim... kako nisam imala vremena, samo sam je ofrlje zatakla u zemlju bez ikakve pripreme, čak i kako sam rukom ubrala, nisam škarama to podrezala... otpalo joj je svo lišće, a kako sam ja bila lijena vaditi je, ostala je još malo duže u zemlji i evo je sad pustila listiće LOL
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2011 u 14:00
Eto Morana, ponekad je dobro biti malo lijen... Wink
Tena 28.3.2010
Na vrh
tanja j View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 159
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanja j Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2011 u 18:16
Stvarno ste me razveselile svojim komentarima. Već sam mislila da od nje nista.
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2011 u 23:12
Originalno poslano od člana d.i.n.a. d.i.n.a. napisao:

Eto Morana, ponekad je dobro biti malo lijen... Wink

istina, jedne godine mi se na jednom dijelu nije dalo čupati korov i rekoh nek bude divlji dio vrta ko fol da privlači različite kukce (čista isprika za lijenost) i tu je valjda vjetar donio sjeme i niknule su žute ivančice koje me i ove godine uveseljavaju LOL
na drugom mjestu nekih mjesec dana nisam čupala korov, i primijetila sam da jedno od toga nije korov nego ljubičina kojoj je sjeme donio vjetar od susjede Smile

Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2011 u 09:48
Hm, a da mi uopće ne čupamo korov? Ne šteti baš toliko a koristi očigledno ima LOLLOL
Tena 28.3.2010
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2011 u 19:24
ja sam uvijek za takve "pothvate" LOL
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 992
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2011 u 17:24
Nakon pet godina moja je glicinija procvala. Šišala sam je dva puta godišnje ali nemam pojma kako. Evo kako je izgledala u maju. Sada na mjestima gdje je bio cvjet vise velike mahune koje nisam još ošišala. Hoće li joj  smetati da je ošišam tek u proljeće.

Na vrh
Ketty View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ketty Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 22:18
koji uopće položaj glicinija voli i kakvo tlo? ja imam sve u svom vrtu, od sahare do močvare, od čistog hlada pa cjelodnevno sunčanje pa lijepo molim savjet. hvala!
Na vrh
Vrtlar Ivan View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 33
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vrtlar Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 23:50
Glicinija ne voli humusno tlo, puno bolje cvijeta u siromašnijim uvjetima, tako da je nemoj nikako dodatno gnojiti.
Što se položaja tiče, onaj sunčani će biti idealan.
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2011 u 09:10
Glicinija je po definiciji korov. Uspjet će svugdje, no na suncu sigurno bujnije cvijeta, iako kod frendice je cijeli dan u hladu i isto je lijepo cvala...
Tena 28.3.2010
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 16:19
Originalno poslano od člana anabistrica anabistrica napisao:

Monstera, prema podacima iz literature (a ja provjerila), glicinija se ne može uzgojiti iz sjemena, ali možeš dobiti sadnicu ako hoćeš. U proljeće. Može?

Oprosti Anabistrica, ali nešto si vjerojatno krivo pročitala.
Wisteria sinensis - glicinija se razmnožava i sjemenom i reznicama. Reznicom uzgojena nova biljka je identična matičnoj biljci, dok sjemenom uzgojena biljka može nositi nova svojstva. Iz sjemena uzgojenim biljkama treba više godina da prvi puta procvjetaju, dok biljke uzgojene iz reznice vrlo često već prve godine procvjetaju.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 19:38
I ovo je glicinijaEmbarrassed

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2012 u 22:21
Originalno poslano od člana Cimicifuga Cimicifuga napisao:

Originalno poslano od člana anabistrica anabistrica napisao:

Monstera, prema podacima iz literature (a ja provjerila), glicinija se ne može uzgojiti iz sjemena, ali možeš dobiti sadnicu ako hoćeš. U proljeće. Može?

Oprosti Anabistrica, ali nešto si vjerojatno krivo pročitala.
Wisteria sinensis - glicinija se razmnožava i sjemenom i reznicama. Reznicom uzgojena nova biljka je identična matičnoj biljci, dok sjemenom uzgojena biljka može nositi nova svojstva. Iz sjemena uzgojenim biljkama treba više godina da prvi puta procvjetaju, dok biljke uzgojene iz reznice vrlo često već prve godine procvjetaju.

U mojoj knjizi piše da se glicinija razmnožava reznicama, a u nekom od časopisa sam čitala da se ne razmnožava sjemenjem. Vjerojatno zato što se ne dobije biljka kakva je matična. Probala sam svejedno posijati sjeme, ali nisam uspjela. Imam sjemena plave glicinije pa ako netko želi probat posijati, mogu ga dati. Prošlo sam proljeće posadila novu, bijelu gliciniju pa me zanima hoće li ove godine procvasti. Ako bude, valjda će biti i od nje sjemena.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2012 u 22:49

Točno je da se uglavnom razmnožava reznicama, jer takvo razmnožavanje ima prednosti pošto se zna kakva će biljka biti i uz to ne čeka se godinama da procvjeta.
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2012 u 22:19
Evo i moje glicinije, koju je posadila sestra, i sada prekriva cijelu sjenicu.

Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 20>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,176 sekundi.