Glicinija - Wisteria |
Odgovori | Stranica <1 89101112 20> |
Korisnik | ||
tanja j
Već proklijao Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prošle godine sam kupila gliciniju veliku svega par cm. Zasadila sam je u malu kanticu i ostavila u kuči. Prije mjesec dana sam je iznesla, ali listovi su naglo dobili zuto-zelenu boju. Jel to reakcija na promjenu temperature? Što nisam dobro napravila?
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
||
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zaista je prelijepa. Samo treba imati prostor za takvu ljepoticu.
|
||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
Morana
Pustio korijenje Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
nemam gliciniju, ali znam da sve biljke reagiraju negativno na nagli izlazak na vanjski zrak... trebaš je polako prilagođavati na vanjske uvjete, svaki dan iznositi na sat, pa dva, pa tri itd. a pogotovo je nikako odmah ne smiješ ostaviti vani preko noći. |
||
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
|
||
d.i.n.a.
Pustio korijenje Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam svoju presadila prije nekih dva tjedna, znam da je malo kasno ali došlo mi. Posljedica? Svo lišće požutilo i otpalo, ali mene nije zabrinulo. Zakaj? Zato jer se glicinija vodi pod korov, a svi znamo kako je teško iskorjeniti korov, dobro, većina zna!
I gledam ja nju prije par dana, potjerala uredno nove listiće. Pa si ti sad misli.... Tako da Tanja, netrebaš se bojat ničeg, bit će sve u redu. |
||
Tena 28.3.2010
|
||
Morana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ma da, i ja sam bila negdje onako ubrala grančicu da zakorijenim... kako nisam imala vremena, samo sam je ofrlje zatakla u zemlju bez ikakve pripreme, čak i kako sam rukom ubrala, nisam škarama to podrezala... otpalo joj je svo lišće, a kako sam ja bila lijena vaditi je, ostala je još malo duže u zemlji i evo je sad pustila listiće
|
||
|
||
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Eto Morana, ponekad je dobro biti malo lijen...
|
||
Tena 28.3.2010
|
||
tanja j
Već proklijao Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Stvarno ste me razveselile svojim komentarima. Već sam mislila da od nje nista.
|
||
Morana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
istina, jedne godine mi se na jednom dijelu nije dalo čupati korov i rekoh nek bude divlji dio vrta ko fol da privlači različite kukce (čista isprika za lijenost) i tu je valjda vjetar donio sjeme i niknule su žute ivančice koje me i ove godine uveseljavaju na drugom mjestu nekih mjesec dana nisam čupala korov, i primijetila sam da jedno od toga nije korov nego ljubičina kojoj je sjeme donio vjetar od susjede |
||
|
||
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hm, a da mi uopće ne čupamo korov? Ne šteti baš toliko a koristi očigledno ima
|
||
Tena 28.3.2010
|
||
Morana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja sam uvijek za takve "pothvate"
|
||
|
||
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nakon pet godina moja je glicinija procvala. Šišala sam je dva puta godišnje ali nemam pojma kako. Evo kako je izgledala u maju. Sada na mjestima gdje je bio cvjet vise velike mahune koje nisam još ošišala. Hoće li joj smetati da je ošišam tek u proljeće.
|
||
Ketty
Nedavno posijan Pridružen: 23 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
koji uopće položaj glicinija voli i kakvo tlo? ja imam sve u svom vrtu, od sahare do močvare, od čistog hlada pa cjelodnevno sunčanje pa lijepo molim savjet. hvala!
|
||
Vrtlar Ivan
Nedavno posijan Pridružen: 07 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 33 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Glicinija ne voli humusno tlo, puno bolje cvijeta u siromašnijim uvjetima, tako da je nemoj nikako dodatno gnojiti.
Što se položaja tiče, onaj sunčani će biti idealan. |
||
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Glicinija je po definiciji korov. Uspjet će svugdje, no na suncu sigurno bujnije cvijeta, iako kod frendice je cijeli dan u hladu i isto je lijepo cvala...
|
||
Tena 28.3.2010
|
||
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Oprosti Anabistrica, ali nešto si vjerojatno krivo pročitala. Wisteria sinensis - glicinija se razmnožava i sjemenom i reznicama. Reznicom uzgojena nova biljka je identična matičnoj biljci, dok sjemenom uzgojena biljka može nositi nova svojstva. Iz sjemena uzgojenim biljkama treba više godina da prvi puta procvjetaju, dok biljke uzgojene iz reznice vrlo često već prve godine procvjetaju. |
||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
U mojoj knjizi piše da se glicinija razmnožava reznicama, a u nekom od časopisa sam čitala da se ne razmnožava sjemenjem. Vjerojatno zato što se ne dobije biljka kakva je matična. Probala sam svejedno posijati sjeme, ali nisam uspjela. Imam sjemena plave glicinije pa ako netko želi probat posijati, mogu ga dati. Prošlo sam proljeće posadila novu, bijelu gliciniju pa me zanima hoće li ove godine procvasti. Ako bude, valjda će biti i od nje sjemena.
|
||
Lepe ti je Zagorje zelene
|
||
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Točno je da se uglavnom razmnožava reznicama, jer takvo razmnožavanje ima prednosti pošto se zna kakva će biljka biti i uz to ne čeka se godinama da procvjeta. |
||
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
||
Odgovori | Stranica <1 89101112 20> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |