Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 82>
Korisnik
Poruka
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2009 u 12:06
priznajem ni ja vidila nisam nego tek sada zahvaljujući vama
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 378
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2009 u 13:07
eto hvala, ako još netko ima koji listić viška,super..
Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2009 u 10:48

nema nikog..svi spavajuCry

Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2009 u 13:08

malo informacija-- dali vaše ljubičice cvatu ili su u fazi mirovanja? i jedno pitanje- u koje vrijeme ih najčešće presađujete? koji mjesec?

Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2009 u 13:52

Moje su sada u fazi cvatnje.

Što se tiče presađivanja ne ravnam se prema mjesecu nego prema prestanku cvatnje. Obično u proljeće ako nema trenutno cvijeta odvajam biljke i presađujem.
Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2009 u 14:09
i moje trenutno cvatu..
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2009 u 14:16
i moja ljubica cvate, a jedan listić mi se odlomio pa sam ga stavila u zemlju e onda sam još jedan list stavila u još jedan pitar i sad jedva čekam da krenu novi listići.
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2009 u 14:22
Meni cvate bijela, tamno plava i tamno roza, a svjetlo plava i svjetlo roza momentalno miruju, ali ove koje miruju nemaju mladice, pa ništa od presađivanja.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2009 u 14:25
ja sam u nekoj " fazi " kad sakupljam nove vrste ljubičica, zato i žicam listiće..proljeće je tu
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 15:58

Evo mojih mladih... polako ali ipak, listići rastu i umnažaju se.

Moje ljubice (jedne jedine koje imam i iz kojih sam i uzela listove) cvatu već jako dugo, rekla bih mjesecima.

Prvi i do sad jedini put sam ih presadila kad cu prestale cvasti, valjda lani.Tko se sjećaWinkConfused

Onaj drugi list u drugoj vazi je još uvijek sam, svjež i iz njega ništa ne niče!
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2009 u 13:45
Moje su bile u vodi i primile su korjen ali ne primjećujem nove listiće.dali ih sad trebam u zemlju presadit?
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2009 u 13:49
Originalno poslano od člana antun007 antun007 napisao:

Moje su bile u vodi i primile su korjen ali ne primjećujem nove listiće.dali ih sad trebam u zemlju presadit?

Ako je list pustio korijen moraš ih posaditi i tek nakon toga kreću novi listovi.
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2009 u 15:04
ZNAČI U ZEMLJI ČE PUSTITI NOVE LISTIĆE?
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2009 u 17:51
Originalno poslano od člana antun007 antun007 napisao:

ZNAČI U ZEMLJI ČE PUSTITI NOVE LISTIĆE?

Hoće antune,iz zemlje kreću novi listići.Imaš gore iznad bakinu sliku.Tako će izgledati kad krenu novi listovi.
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2009 u 17:54
sutra ću ih posadit
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2009 u 20:23
ljubičice sam davno imala ( jos kao dijete - i uspijevale su mi), ali zadnju godinu dana pokusavam zapelcati ljubicu i nikako ne ide...niti jedan listic se nije primio...nije bilo druge nego sinoc u Baumaxu izdvojiti 15 kn i kući ponijeti jednu prekrasnu...

probat cu i ovu razmnoziti...jednom mora upaliti...Wink
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 15:58
frida prekrasna je. Moram priznati da si je jako povoljno kupila. Prije 10-tak dana sam istu takvu gledala kod nas u Osk u Baumaxu i bila je 25 kn.
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 16:41
stvarno je prekrasan biljni svijet, ma kakve biljkice , koje sve boje nam daruju, ova ljubičica je  smile169
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 17:32
predivna je,ni meni ne uspjevaju ljubičice pelcanjem 
Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 18:08
Frida prvi put vidim takvu ljubičicu.Nemam ljubičice niti ih pokušavam nabaviti,imam duple prozore tako da nemam kuda s njima.Jednom sam dobila ljubičicu od jedne bake ali sam ju odmah dala svekrvi,jer stvarno mislim da kod mene nebi dugo živjela.
čovjek uči dok je živ
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.