Šeflera - Schefflera arboricola |
Odgovori | Stranica <1 89101112> |
Korisnik | |
*Bonsai*
Nedavno posijan Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
listovi su poceli da tamne na krajeve sto da tadim...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
fragola
Novo sjeme Pridružen: 10 Ožujak 2013 Lokacija: Italy Status: Offline Bodovi: 20 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma ja bi je presdila u novu zemlju i zatim je dobro istusirala i pustila da se ocijedi voda.ja tako napravim sa svime sto je tek kupljeno jer mi se ne svida ta zemlja.stavi je na svijetlo mijesto i cekaj.ko ziv ko mrtav
|
|
*Bonsai*
Opcije poruke
Hvala(0)
|
fragola poslusat cu tvoj savjet
|
|
fragola
Novo sjeme Pridružen: 10 Ožujak 2013 Lokacija: Italy Status: Offline Bodovi: 20 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja je imam 4 - 5 godina.Na pocetku sam je skoro unistila zaljevanjem.Prije nego je zlijes ponovno pricekaj da se zemlja dobro osusi.Ja moju zaljevam od gore i uvijek provjeram da ne stoji voda u ukrasnoj tegli.Moja je prezivila i mnoge selidbe.Prihranjujem je samo sa kvascem.Ove godine ide po prvi puta na terasu.
|
|
OSica
Odrastao grm Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fragola kako s kvascem?I gdje s njom na terasi,imaš li sunca tamo?
|
|
fragola
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U kantici od 2 litre vode razmutim malu kuglicu svijezeg kvasca onako velicine ljesnjaka i time zljevam sve sobno cvijece.Imam dvije terase jednu suncanu cijeli dan i jednu koja ima samo malo jutarnjeg sunca a ostatak dana je hlad.Imam u planu ove godine sve sobno cvijece stavit na tu u hladu.Strah me jakog sunca jer moje sobno cvijece nije nikad bilo vani.
|
|
OSica
Odrastao grm Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa to mora biti dobro,B vitamin je u pitanju,baš ću probati.
|
|
fragola
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma cvijece raste na ocigled.Ja vec godinama ne koristim umjetna gnojiva.Probaj.
|
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fragola probala sam,sve sam fino zalila.Nisi samo napisala koliko često to koristiš.
|
|
fragola
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iskreno nemam nekog pravila u vezi na koliko dana.Recimo ako sam danas zalila vodom u kojoj je kvasac sljedeci put zalijem samo vodom pa onda opet kvascem.Mislim da se biljka sa time ne moze unistit tako da je sprzis kao sa umjetnim gnojivom.
|
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo kako sada izgleda moja šarenolisna.Cijelu zimu se s njom mučim,skoro svi listići su otpali
|
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sada tjera mlade zelene listiće i grozno izgleda.Ako netko ima iskustva,smijem li ju odrezati i pokušati s reznicama da bi imala kakav oblik.
|
|
fragola
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo mozes sada vidit da je moja gusta i sad baca 4-5 novih listica.Ja moju nisam nikad rezala mada razzmisljam o tome da joj otkineem vrh jer tako se potakne na stvaranje pelcera.Moja nema niti jedan.I da ja je svako tolko okrecem za 45 stupnjeva tako da ne gledaju listovi samo na jednu s tranu. OSice ja bi tvoju odrezala ispod srednje grane a ta dva vrha sta ti ostanu stavila u vodu. |
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fragola,ma tvoja je krasna.Ja sam mislila da je moja gotova,a strah me odrezati ju.
|
|
fragola
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma nemas sta izgubit.Mislim da se samo moze pretvorit u grmic.Kakvo ti je grijanje u kuci?Pitam jer je moja selila samnom vec par puta i primjetila sam da ne voli bit u blizini radijatora.Stavi je na svijetlo mijesto al sto dalje od izvora topline.
|
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam centralno grijanje,selila sam ju cijele zime.Jednu imam potpuno zelenu,ona je u sobi na temp.cca 10-13 stupnjeva i lijepa je.A ova me izludila.Imaš pravo,odrezat ću ju.
|
|
fragola
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma da i stavi je pored zelene.Bas me zanima kakva ce bit za mjesec -dva.
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
*Bonsai*
Opcije poruke
Hvala(0)
|
neznam sto se desava sa mojoj,odjednom su joj donji listovi se potpuno opustili a ovi gornji mladi lijepo stoje,nema grijanja a nije ni hladno.ne zalivam je previse a na svjetlost je.sto da radim
|
|
medy
Pustio korijenje Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 325 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja imam problem sa opadanjem listova. Dobila sam je prošle godine za 8 mart i sve je bilo uredu dok je nisam premjestila u kuhinju na frižider. Od tada joj opadaju listovi kao ludi bojim se da ne ostane skroz ćelava molim bilo koga za savjet jer i nemam baš iskustva sa ovim cvijetom
|
|
Odgovori | Stranica <1 89101112> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |