Orhideje - generalna tema |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 33> |
Korisnik | |
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ova bijela papučica mi je predivna
![]() ma sve su predivne hehehe |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Potpisujem Zvjezdanu...ova crvena mi je najljepsa.Bravo
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
dolaze lipa vrimena....smijem li izvaditi orhideje na natkritu terasu ??....imam ih prvu godinu....kupila sam ih na nekom sajmu u sječnju u ZG..kako sam ih onda doma donila prepunih cvitova tako su i do danas ostale :)) (u dalmaciji sam) :))
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Vjeruj mi da je. Catt je ogromna, veća od dlana. A mirišiiiiii ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Neka, neka
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
crvena ruza ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 11 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
imam orhideju vec cca 5-7 godina, i zadnje 3 godine uopce nema cvijeta, u tom periodu je ispustila 2 nova list, novi korijen, ali cvijetovima ti traga. Sta trebam uciniti?
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
koju orhideju imaš phala ili? da li ga prihranjuješ? da li je na svijetlom mjestu? jesi ga presađivala?
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Stonka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
Zvjezdana ne odustaj moja treća koja nije ovdje naslici preskočila je godinu dana cvatnje i sada je izraslo dvije grančice pune pupova jedva čekam da procvate.
Vaše drage moje oduzimaju dah nažalost nemam svjetlog prozora već samo dvoja balkonska vrata gdje im je zimi prehladno tako da jedva moje dvije smjestim. Ovo su moje dvije u cvatu neznam koje su a posebice me interesira ova boje ciklame jer je neobična i nema uobičajene debele listove već ima drvce slično draceninom . Hvala na pomoći u otkrivanju sorte . ![]() |
|
![]() |
|
ma ja nikadne odustajem niej moja deja nego od crvena ruža :D
a ovaj rozeni ti je dendrobium ;) imaš temu pa škicni ;) |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Stonka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
Hvala Zvjezdana našla sam linkove i proučila .
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Pozdrav svima,dobila sam na poklon prekrasnu bijelu Phalaenopsis orhideju.Ima i cvjetova i pupova.Zanima me dali bi ju smjela presaditi u veću posudu jer ova "kupovna" mi se čini premala,a da joj ne naškodim i kakav joj supstrat najbolje odgovara?I dali smije stajati na osunčanom prozoru?Na kartici koja je uz nju piše da ne smije biti na direktnom sunčevom svjetlu.Ovo mi je prva orhideja i nemam baš nikakvog znanja o njima.
|
|
![]() |
|
pa nebi smjela baš na direkt podnevnom suncu jer i drugo bilje isto bi kroz prozor spalilo pa tako i nju ;) ja svojima roleticu zamračim ali ne još poštoniej sad tako jako još sunce..
slikni nam teglicu ali dok god ima supstrata unutra u biti ne treba presađivati ;) |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
![]() |
|
ne trebaš ju još presađivati pa ima još dosta unutra kore :) imaš gore malo suhog korjena ako dobro vidim pa to poreži ali deja je super ne treba presađivanje
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Molim pomoć/savjet
Orhideja mi je iscvjetala, al na svakoj stapki ima po ovakav izdanak što se vidi na slici. Šta da radim sa stapkama, odrežem do dna, do tog izdanka ili uopće ne odrezat. Kakvi su im to uopće izdanci? ![]() ![]() |
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
palcice, to su nove cvijetne stapke, ne to odrezati, tu će bit nova grana sa puno cvijetića. Možeš odrezati par cm iznad tih grančica da ti ove stare ne izgledaju ružno. Inače se cvijetna stapka ne reže dok se ne počne sama sušit, tek onda znaš da neće potjerat još ovakvih grana.
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Hvala na savjetu ![]() |
|
![]() |
|
buba mara30 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 29 |
pozdrav svima,evo upravo sam se logirala jer obožavam biljke,cvijećei prirodu..samo da vas pitam kupila bih si orhideju rozu pa me zanimaju neke korisni inf.kad ju zaljevat,dohranjivati,presadit i di da je stavim vidim da svi ih drže na prozoru pa me zanima n akojoj strani je najbolje..hvala ..slikice su vam predivne,kad ja naučim stavim slike od svoga kamenjara i biljkica..
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
dobro došla buba mara
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 33> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |