Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Orhideje - generalna tema
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Orhideje - generalna tema

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 33>
Korisnik
Poruka
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2012 u 21:41
ova bijela papučica mi je predivna

ma sve su predivne hehehe
Per aspera ad astra.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2012 u 22:07
Potpisujem Zvjezdanu...ova crvena mi je najljepsa.Bravo
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 01:53
dolaze lipa vrimena....smijem li izvaditi orhideje na natkritu terasu ??....imam ih prvu godinu....kupila sam ih na nekom sajmu u sječnju u ZG..kako sam ih onda doma donila prepunih cvitova tako su i do danas ostale :)) (u dalmaciji sam) :))
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 11:22
Originalno poslano od člana 11111 11111 napisao:

dolaze lipa vrimena....smijem li izvaditi orhideje na natkritu terasu ??....imam ih prvu godinu....kupila sam ih na nekom sajmu u sječnju u ZG..kako sam ih onda doma donila prepunih cvitova tako su i do danas ostale :)) (u dalmaciji sam) :))
Godit će im vani, vjerujSmile
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 21:58
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

@Emilly, ovo je raj za oke Embarrassed

Vjeruj mi da je. Catt je ogromna, veća od dlana. A mirišiiiiii smile39
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 22:19
Neka, nekaThumbs%20Up uživaj u toj ljepoti oko sebeHeart
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
crvena ruza View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje crvena ruza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 10:45
imam orhideju vec cca 5-7 godina, i zadnje 3 godine uopce nema cvijeta, u tom periodu je ispustila 2 nova list, novi korijen, ali cvijetovima ti traga. Sta trebam uciniti?
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 13:25
koju orhideju imaš phala ili? da li ga prihranjuješ? da li je na svijetlom mjestu? jesi ga presađivala?
Per aspera ad astra.

Na vrh
Stonka View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 124
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Stonka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2012 u 23:20
Zvjezdana ne odustaj moja treća koja nije ovdje naslici preskočila je godinu dana cvatnje i sada je izraslo dvije grančice pune pupova jedva čekam da procvate.

Vaše drage moje oduzimaju dah nažalost nemam svjetlog prozora već samo dvoja balkonska vrata gdje im je zimi prehladno tako da jedva moje dvije smjestim.

Ovo su moje dvije u cvatu neznam koje su a posebice me interesira ova boje ciklame jer je neobična i nema uobičajene debele listove već ima drvce slično draceninom . Hvala na pomoći u otkrivanju sorte .

By stonka69 at 2012-04-15
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2012 u 09:39
ma ja nikadne odustajem niej moja deja nego od crvena ruža :D

a ovaj rozeni ti je dendrobium ;) imaš temu pa škicni ;)
Per aspera ad astra.

Na vrh
Stonka View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 124
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Stonka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 00:05
Hvala Zvjezdana našla sam linkove i proučila .
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 07:37
Pozdrav svima,dobila sam na poklon prekrasnu bijelu Phalaenopsis orhideju.Ima i cvjetova i pupova.Zanima me dali bi ju smjela presaditi u veću posudu jer ova "kupovna" mi se čini premala,a da joj ne naškodim i kakav joj supstrat najbolje odgovara?I dali smije stajati na osunčanom prozoru?Na kartici koja je uz nju piše da ne smije biti na direktnom sunčevom svjetlu.Ovo mi je prva orhideja i nemam baš nikakvog znanja o njima.
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 08:04
pa nebi smjela baš na direkt podnevnom suncu jer i drugo bilje isto bi kroz prozor spalilo pa tako i nju ;) ja svojima roleticu zamračim ali ne još poštoniej sad tako jako još sunce..

slikni nam teglicu ali dok god ima supstrata unutra u biti ne treba presađivati ;)
Per aspera ad astra.

Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 08:24

Evo teglice:))
Vaše orhideje su PREKRASNE.Nadam se da ću i ja moju uspijeti održati tako zdravom i lijepom.
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 08:31
ne trebaš ju još presađivati pa ima još dosta unutra kore :) imaš gore malo suhog korjena ako dobro vidim pa to poreži ali deja je super ne treba presađivanje
Per aspera ad astra.

Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 19:17
Molim pomoć/savjet

Orhideja mi je iscvjetala, al na svakoj stapki ima po ovakav izdanak što se vidi na slici.
Šta da radim sa stapkama, odrežem do dna, do tog izdanka ili uopće ne odrezat. Kakvi su im to uopće izdanci?

Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 20:58
palcice, to su nove cvijetne stapke, ne to odrezati, tu će bit nova grana sa puno cvijetića. Možeš odrezati par cm iznad tih grančica da ti ove stare ne izgledaju ružno. Inače se cvijetna stapka ne reže dok se ne počne sama sušit, tek onda znaš da neće potjerat još ovakvih grana.
Tena 28.3.2010
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 07:49
Originalno poslano od člana Zvjezdana Zvjezdana napisao:

ne trebaš ju još presađivati pa ima još dosta unutra kore :) imaš gore malo suhog korjena ako dobro vidim pa to poreži ali deja je super ne treba presađivanje

Hvala na savjetuSmile
Na vrh
buba mara30 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 29
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buba mara30 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2012 u 11:21
pozdrav svima,evo upravo sam se logirala jer obožavam biljke,cvijećei prirodu..samo da vas pitam kupila bih si orhideju rozu pa me zanimaju neke korisni inf.kad ju zaljevat,dohranjivati,presadit i di da je stavim vidim da svi ih drže na prozoru pa me zanima n akojoj strani je najbolje..hvala ..slikice su vam predivne,kad ja naučim stavim slike od svoga kamenjara i biljkica..
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2012 u 11:49
dobro došla buba mara
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 33>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.