Hoya - moje dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 103104105106107 272> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Triša, sad sam bila u tvom vrtu. Mislila sam što te nema doma, a ti kod mene u gostima!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa morala sam malo prođirat, jer me oduševio snijeg kod tebe, a usput saznala da imaš coropegiju ili tako nekako, pa sam ti se "nabacila" za pelcer.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ajde reci mi što je to, imam li na slici? Naravno da ću ti spremiti ako je imam.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
U nečijem vrtu sam ju vidla, a ti si komentirala da je imaš, kućna spuštajuća biljka, kao na nekim tankim koncima - ma već ću ti je pokazati kad budem kod tebe gledala što mi treba na proljeće
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Aaaaa, kod bromi. Bože senilne babe. Imam je Triša, naravno - spremim ti!
|
|
![]() |
|
Ovog sam proljeća kupila ovaj sedum. Sad sam vidjela da sam si napisala seiboldi !!??
![]() U radovima i seljenju otpalo je svo lišće. Premjestila sam u zaklon i cijelo vrijeme je pokriveno lišćem. Danas odgrnem i vidim ovo:
![]() Tu su i zlatoglavice nikle iz shashinih sjemnki:
![]() Žednjak koji nam je donjela bergenija:
![]() A vani je preživjela sve nepogode cineraria:
![]() Amarilisi su premješteni van uz: Cvasti ili ne cvasti pitanje je sad?
Sad imam samo jedno pitanje. Hoće li više uopće rasti?
![]() |
|
![]() |
|
Je Hoya, presladak će biti druge godine. Cvbate kad sve već ode negdje u 8. ili 9. mjesecu, a preko zime nestane, da ne bi mislila da je smrzo, samo ga ne diraj, već će on izaći na proljeće, koje jedva čekamo.
Idem vidjet dali imamo temu o njemu.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Ne znam, da li da izmolim krunicu za ove amarilise ali ne izgledaju baš "živo", treba vidjeti što je sa lukovicama. Kad prestane kiša malo počeprkaj i vidi što je ispod. Nadajmo se da nije trula....... Sedumima nemože ništa ni snjeg ni minusi i svi moji već niču....
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() A zamisli, korijenko, to su oni amarilisi koji su iznikli iz spašavane trule lukovice i par godina čekam cvijet. Pa zašto uvijek napravim glupost
![]() |
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Jooj Hoyić....gledam ove tvoje "ležeće" amarilise
![]() ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ovaj sedum sa prve slike je baš lijep
![]() Je li ti živ onaj žednjak od mene? |
|
![]() |
|
Flavia, kuhani listovi sami će otruliti. Uh, muka mi je. Da se nisam tolike godine mučila od malih, malih lukovica da sad velikih ....
Smrcko, nisam slikala tvoga jer je pod hrastom, a kiša je padala. Tvoji su već kao male ružice, veći od svih!
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
sve ti ide od ruke
![]() ![]() ![]() cineraria ti je prezimila vani nemrem vjerovat ![]() a meni nije uspjela ni od pelcera koje sam donijela prošlog ljeta s mora ![]() |
|
![]() |
|
Mari, ležala sam na plaži u Primoštenu i iz kamenčića sam izvlačila male cinerarije. Mnoštvo. I sve su mi se uhvatile, ali kako imamo neograđeno dvorište sve bliže ceste su mi odnjeli. Želela sam imati cijeli red, a imam ih samo tri.
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Nista mi nije jasno Hoya, koji amarilisi su na slici? Nisu valjda oni saksijiski bili pod snegom
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Ja sam ti baš htjela uliti malo nade što se amarilisa tiče i reći da su cure pisale da su ih stavljale u frižider da bi procvali, ali mimar je bila brža, samo sa malo drugačijom prognozom
![]() Inače, pogledala sam tvoj slide show i baš mi je bio poseban, malo drugačiji, a usput sam vidjela i cvijeća kojega se ne sječam iz tvoga vrta. Npr. ne sječam se one ruže što mijenja boju od žutonarandžaste do crvene, imam ju i ja, ali neznam kako se zove. Znaš li ti možda?
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Ako su bili samo pod snegom a da tlo nije smrzlo, bice dobro
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Biljkice se super drže!
Oni tvoji/sada moji amarilisi...jedan je posađen u tegli, drugi je vani(i uopće ne sumljam da neće preživjeti), tako da ne brini za svoje!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mimar, kat.rea, željka drago mi je vidjeti vaš nik i avatar na mojim stranicama. I mene malo tješi činjenica sa se lukovice inače drže u frižideru. Nije baš tlo smrzavala, ali su sad veći problem silne kiše i voda ukojoj plivaju. Kat.rea ona ruža je za mene bila Bonanza, ali sam vidjela da je ovdje drugačije zovu, ali na žalost - ne pamtim imena. Mislim da je ima korijenko pa ćemo nju pitati.
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Draga Hoya, jedva sam prošla kroz sav onaj tvoj silni snijeg...
Žao mi je za tvoje amarilise, no, kako kažu djevojke prije mene, možda je snijeg zaštitio gomolje od smrzavanja, pa će se oporaviti.
Prekrasna ti je cineraria, a i sedumi će ti početi uskoro brzo napredovati.
Lijepi pozdrav
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 103104105106107 272> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |