Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hoya - moje dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hoya - moje dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 103104105106107 272>
Korisnik
Poruka
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2010 u 15:30
Triša, sad sam bila u tvom vrtu. Mislila sam što te nema doma, a ti kod mene u gostima!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2010 u 15:34
Pa morala sam malo prođirat, jer me oduševio snijeg kod tebe, a usput saznala da imaš coropegiju ili tako nekako, pa sam ti se "nabacila" za pelcer.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2010 u 15:37
Ajde reci mi što je to, imam li na slici? Naravno da ću ti spremiti ako je imam.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2010 u 15:41
U nečijem vrtu sam ju vidla, a ti si komentirala da je imaš, kućna spuštajuća biljka, kao na nekim tankim koncima - ma već ću ti je pokazati kad budem kod tebe gledala što mi treba na proljećesmile96
RIJEKA

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2010 u 15:43
Aaaaa, kod bromi. Bože senilne babe. Imam je Triša, naravno - spremim ti!
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 15:12
Ovog sam proljeća kupila ovaj sedum. Sad sam vidjela da sam si napisala seiboldi  !!?? 
U radovima i seljenju otpalo je svo lišće. Premjestila sam u zaklon i cijelo vrijeme je pokriveno lišćem. Danas odgrnem i vidim ovo:
Tu su i zlatoglavice nikle iz shashinih sjemnki: 
Žednjak koji nam je donjela bergenija:

A vani je preživjela sve nepogode cineraria: 
Amarilisi su premješteni van uz: Cvasti ili ne cvasti pitanje je sad?
Sad imam samo jedno pitanje. Hoće li više uopće rasti? 
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 15:19
Je Hoya, presladak će biti druge godine. Cvbate kad sve već ode negdje u 8. ili 9. mjesecu, a preko zime nestane, da ne bi mislila da je smrzo, samo ga ne diraj, već će on izaći na proljeće, koje jedva čekamo.
Idem vidjet dali imamo temu o njemu.
RIJEKA

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 15:40

Ne znam, da li da izmolim krunicu za ove amarilise ali ne izgledaju baš "živo", treba vidjeti što je sa lukovicama. Kad prestane kiša malo počeprkaj i vidi što je ispod. Nadajmo se da nije trula.......

Sedumima nemože ništa ni snjeg ni minusi i svi moji već niču....Thumbs%20Up
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 15:57
LOLLOLLOL sad ću ići ja moliti krunicu ...
A zamisli, korijenko, to su oni amarilisi koji su iznikli iz spašavane trule lukovice i par godina čekam cvijet. Pa zašto uvijek napravim glupost smile157!
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 19:14
Jooj Hoyić....gledam ove tvoje "ležeće" amariliseDisapprove....i sad neznam šta bi rekla...međutim, činjenica je da su ti listovi ipak onako svježe zeleni, samo što su bili poklopljeni snijegom. Ja bi, da sam na tvom mjestu, porezala to lišće i čekala da lukovice puste nove listiće, a i cvjetne stapke....valjda hoće....držim fige...Smile
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 19:24
Ovaj sedum sa prve slike je baš lijepClap. Imala sam i ja takvog , ali je jednostavno sve lošiji  . Od pretprošle godine je i preživio zimu, ali ljetos je sve tanji bio i  jedva se primjetio. Možda sam ga trebala staviti na najsunčanije mjesto.

Je li ti živ onaj žednjak od mene?
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 22:23
Flavia, kuhani listovi sami će otruliti. Uh, muka mi je. Da se nisam tolike godine mučila od malih, malih lukovica da sad velikih ....

Smrcko, nisam slikala tvoga jer je pod hrastom, a kiša je padala. Tvoji su već kao male ružice, veći od svih!
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2010 u 13:52
sve ti ide od ruke
cineraria ti je prezimila vani nemrem vjerovat
a meni nije uspjela ni od pelcera koje sam donijela prošlog ljeta s mora
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2010 u 14:38
Mari, ležala sam na plaži u Primoštenu i iz kamenčića sam izvlačila male cinerarije. Mnoštvo. I sve su mi se uhvatile, ali kako imamo neograđeno dvorište sve bliže ceste su mi odnjeli. Želela sam imati cijeli red, a imam ih samo tri.
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2010 u 15:59
Nista mi nije jasno Hoya, koji amarilisi su na slici? Nisu valjda oni saksijiski bili pod snegom Confused? Moji jesu bili u frizideru u papirnoj kesi na zimovanju, ali tamo nema smrzavanja. Drzim palceve, mozda se i Voki javi, on ima iskustva s njima.
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2010 u 16:25
Ja sam ti baš htjela uliti malo nade što se amarilisa tiče i reći da su cure pisale da su ih stavljale u frižider da bi procvali, ali mimar je bila brža, samo sa malo drugačijom prognozom Unhappy. Stvarno bi bila šteta da propadnu.
Inače, pogledala sam tvoj slide show i baš mi je bio poseban, malo drugačiji, a usput sam vidjela i cvijeća kojega se ne sječam iz tvoga vrta. Npr. ne sječam se one ruže što mijenja boju od žutonarandžaste do crvene, imam ju i ja, ali neznam kako se zove. Znaš li ti možda?
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2010 u 19:36
Ako su bili samo pod snegom a da tlo nije smrzlo, bice dobro smile182. Onda je stradalo samo lisce, lukovice je valjda sacuvao snezni pokrivac od hladnoce, barem se nadam. Bilo bi steta, ovoliko njih,
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2010 u 08:28
Biljkice se super drže!
Oni tvoji/sada moji amarilisi...jedan je posađen u tegli, drugi je vani(i uopće ne sumljam da neće preživjeti), tako da ne brini za svoje!Winksmile78 
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2010 u 08:43

Mimar, kat.rea, željka drago mi je vidjeti vaš nik i avatar na mojim stranicama. I mene malo tješi činjenica sa se lukovice inače drže u frižideru. Nije baš tlo smrzavala, ali su sad veći problem silne kiše i voda ukojoj plivaju.

Kat.rea ona ruža je za mene bila Bonanza, ali sam vidjela da je ovdje drugačije zovu, ali na žalost - ne pamtim imena. Mislim da je ima korijenko pa ćemo nju pitati.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2010 u 11:26
Draga Hoya, jedva sam prošla kroz sav onaj tvoj silni snijeg...
Žao mi je za tvoje amarilise, no, kako kažu djevojke prije mene, možda je snijeg zaštitio gomolje od smrzavanja, pa će se oporaviti.
Prekrasna ti je cineraria, a i sedumi će ti početi uskoro brzo napredovati.
Lijepi pozdrav
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 103104105106107 272>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,469 sekundi.