Slavujev vrt |
Odgovori | Stranica <1 103104105106107 282> |
Korisnik | |
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Viburnum opulus SNJEŽNE LOPTE viburnum opulus Viburnum opulus je grm koji cvjeta u svibnju. Naraste do 3 m ali se orezivanjem može oblikovati u manji grm ili stabalce. Cvjeta u svibnju krupnim cvjetovima koji su u početku zelenkaste boje a nakon nekolko dana postaju bijeli i sliče snježnim grudama. Viburnum je listopadni grm koji cvjetne pupove formira u jesen. Lagan je za održavanje i ne traži puno pažnje i brige, nije mu bitna vrsta tla, podnosi niske temperature a jesenski ukras njegovih grana su listovi koji dobiju crvenkastu boju. Lagano se zakorjenjuje reznicama i povaljenicama. Ovo je grm koji podsjeća na djetinjstvo jer je bio česta i omiljena biljka u starinskim vrtovima. |
|
Sponzorirani linkovi | |
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dadinice,
dobro si primjetila posebnu žutu boju ove biljčice. ovo je slikano kada sam ju kupila, sada je ona pravi gusti tepih. |
|
LeoNata
Pustio korijenje Pridružen: 22 Veljača 2011 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 278 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako ti je lijep viburnum,obožavam cvjetajuce grmove. Nisam na žalost primjetila njegovu boju sad u jesen,ali crvenkasto lišće sada je predivan ukras u prirodi.
|
|
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Weigela Weigela VAJGELA ZANICA weigela U kasno proljeće, kada ocvatu lukovice i nestane šarenilo prvih proljetnih trajnica, olistale grane vajgele se okite mnoštvom trubastih cvjetova, od čije težine se povijaju grane i pružaju neponovljiv prizor ljepote. Vajgela je listopadni grm koji raste na suncu ili laganoj sjeni, cvjeta na prošlogodišnjim granama. Najljepša je kada raste kao soliterna biljka a u nedostatku prostora, može se formirati i kao stablašica. Orezivanje nije potrebno jer će sama, odbacivanjem izdanaka održati formu. Ako se želi smanjiti grm, orezuje se u proljeće nakon cvatnje. Razmnožava se u proljeće, nakon cvatnje, poluzrelim reznicama ili u jesen drvenastim. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ZADNJI DAN LISTOPADA
Za sjećanje... |
|
FLORAMYE
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1321 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svaka biljka mi je lijepa na svoj način, no danas me za nijansu osvojio Geum rivale...
|
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
tikvić
Trajnica Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Morala sam se vratiti koju stranicu unazad, da nadoknadim propušteno. Iako je teško izdvojiti bilo što iz tvog vrta, ovaj put ću učiniti iznimku i izdvojiti vajgelu stablašicu. Čarobna je!!!!
|
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad se vec motam ovuda,da ostavim trag.Weigela je fenomenalna,lavanda u cvatu i krasan aranzman za sjecanje od tvog cvijeca i tvojih ruku djelo
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
SILENE UNIFLORA "COMPACTA" Jastučasta kamenjarka sivozelenih listova i bijelih cvjetića. Cvjeta od svibnja do jeseni. Silene je poluzimzelena biljka koja voli puno sunce i suho tlo. Može se saditi u kamenjare, uz rub cvjetnih gredica i žardinjere. Zanimljivo je da ova biljka stvara gusti pokrov ali se grančice ne zakorjenjuju kao kod ostalih jastučastih trajnica, nego sve rastu iz jednog korjena. Razmnožava se reznicama u proljeće. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja volim grmove koji cvatu i imam ih dosta u vrtu. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a vajgela je ....vajgela! ovo stablo sam odgojila od 4 sadnice, plela sam dvije po dvije, sada su postale dvije debele pletenice. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
PRVI DANI STUDENOG
|
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro da sam se malo i do tebe prošetala,jer vani pada kiša kao iz kabla....oduševio me vartomet tvojih boja,a viburnum opulus-snježne lopte vidim prvi put
Stanje u tvom vrtu je predobro,svi puževi su skoknuli na more i jedu i jedu..... |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jutros sam u vrtu zastala pred ovim cvijetom dalije. Premda je jesen i vrt je pun usahlog bilja, ovaj cvijet, svojim laticama prošaranim purpurom, odudara, onako samotan i ohol. Za još malo boje pobrinuo se ukrasni kupus BRASSICA OLERACEA Iz sivih listova, kada temperature padnu ispod 10", izlaze listovi pastelnih boja. Što je temperatura niža, oni su ljepši. Ukrasni kupus je jestiva biljka , koja je stvorena krizanjem da bi bila lijepa. Sve više ju vrtlari sade u ukrasne vrtove a cvjećari koriste u aranžmanima. Voli sunčane položaje, vlažno tlo i zalijevanje po listovima. Malo je biljaka koje tako dobro podnose maglu, kiše i mrazeve kao ovo povrće koje je postalo cvijeće i koje svojim bojama i ljepotom unosi vedrinu u jesenski vrt. |
|
Odgovori | Stranica <1 103104105106107 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |