Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 105106107108109 243>
Korisnik
Poruka
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Status: Offline
Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 23:43
Kako sam totalna neznalica po pitanju korova, lijepo bih molila da me netko prosvijetli i upozna s nazivima sljedećih:
Slika 1. (poznajem maslačak, ali ne poznajem ovo sitno, gusto s malim pahuljastim lopticama čije "pahulje" lete posvuda i pun ih je vrt)

Slika 2.

Slika 3. (ovo žuto)

Slika 4.

Gledala sam u knjigama, ali trebam potvrdu: Jesu li na sljedećim slikama gavez i ambrozija?

“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 09:33
po meni gavez jeste,ali ambrozija nije.u mom kraju to zovu divlja mrkva
popodne ću slikati ambroziju da ju prepoznaš.to mi je inače glavna neprijateljica.ono roza bi mogao biti sljez
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 09:01
Originalno poslano od člana Zvjezdana Zvjezdana napisao:

Tu ću staviti slike pošto neznam gdje da ih stavim a i tako neznam pola njih kako se zove

ispod ceropegie je kalanhoa, mislim da bi mogla biti k. longiflora

a na skupnoj su:
u sredini je graptopetalum paraguayese,
iznad njega je sedum , zaboravih mu prezime,
desno od njega je portulacaria afra, variegirana,
pa  crassula - mislim da bi mogla biti tom thumb,
pa opet crassula rosularis,
pa nešto jako nalik na grapt. parag., ali ima manje i tamnije listove, sorry ne znam točan naziv,
pa crassula pellucida marginalis,
echeveria, možda multicaulis,
crassula baby necklace
i sijanac kalanchoe daigremontiane

Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 10:03
natalija pomozi sigurno znaš šta je ovo i šta joj paše!

Baška Voda
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 10:26
čini mi se mimulus cupreus, imaš temu o njemu, mada je tema naslovljena na m. aurantiacus, trajnicu, ovo nije trajnica, ali se rasije pa ako sakupiš sjeme - ili ne diraš teglu, nikne opet
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1608
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 10:32
Kako god se zvao, ovaj crveni je prelijep. ( Volim cvijeće crvene boje )
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 10:41
Hvala natalija, znala sam da ćeš ti to prepoznat!
milice u pravu si: ma kako se god zvao mene je očarao na prvi pogled!
Baška Voda
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 18:45
Da li netko zna koja je ovo biljčica? Neki dan sam je našla na polici i jednostavno joj nisam mogla odolit

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 19:03
Andina, biljka na slici br.2. je Ranunculus acer L.,  žabnjak po domaće, ili ljutić!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 19:49
bebolina to je vrsta campanule , mislim blue wonder
Campanula Haylodgensis
Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 838
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 22:53
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Da li netko zna koja je ovo biljčica? Neki dan sam je našla na polici i jednostavno joj nisam mogla odolit

A gdje se nalazi ta polica?
Vrt je kompleks estetske i oblikovne namjere, a biljka je vrtlaru ne samo biljka - rijetka, neobična, obična ili osuđena na nestanak - ona je i boja, oblik, volumen i arabeska u jednom
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 11:14
Molim vas pomozite mi i identificirajte ovu biljčicu.Već danima gledam kako niče i nemam pojma što sam na tom mjestu prošle godine posadila Embarrassed...

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 11:14
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

bebolina to je vrsta campanule , mislim blue wonder
Campanula Haylodgensis
Puno ti hvala, baš si Heart
Sad znam kako dalje s tim nježnim cvijetićimaWink
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 11:15
Originalno poslano od člana Ante3009 Ante3009 napisao:

A gdje se nalazi ta polica?
KauflandBig%20smile
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 11:27

ivna, meni ovo izgleda kao tradescantia  Confused.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 11:33
ivna možda i neki ljiljan...

a ko mi može pomoći kod ovih biljaka, vjerojatno korova

ovo je prva, slatko izgleda, mada je jako sićušna

i što je ovo?

lani sam jedno vrijeme mislila da je cleoma, naravno, nije bila, nikako na zelenu granu sa cleomom
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 13:39
Anastazija i Natalija, hvala...prije bi bilo da je neki ljiljan ali i dalje nisam ziher Confused...
Na vrh
Cosmic View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cosmic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 21:09
Originalno poslano od člana Cosmic Cosmic napisao:

pozdrav svima!kupila sam daliju(georginu) u kauflandu,ali na žalost ništa ne piše koja je vrsta.pa ako bi mi mogli pomoć da li se radi o visokoj ili niskoj?

promjer cvijeta je nešto manji od 10 cm.

slikana u sobi

slikana na suncu

možda me ipak netko primjeti. Cry

Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 838
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 21:59
Radi se o niskoj Daliji, visoke se prodaju uglavnom kao gomolji.
Vrt je kompleks estetske i oblikovne namjere, a biljka je vrtlaru ne samo biljka - rijetka, neobična, obična ili osuđena na nestanak - ona je i boja, oblik, volumen i arabeska u jednom
Na vrh
tomo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 18
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 22:06
reznicu ove biljke, mislim da je neka penjačica s cvjetovima u obliku nekih trubica, sam dobio prije jedne godine. prezimila je vani i počela je tjerati. pa ako je netko prepozna, bio bih mu zahvalan!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 105106107108109 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.