Skradnik_vrt u vikendici |
Odgovori | Stranica <1 910111213> |
Korisnik | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Niho, ja ti lani počela s najlonom. Neki ljudi stavljaju travu koju pokose i to je dobro, ali treba debeli sloj da kroz nju ne proraste korov, a ja stavim najlon, mora biti crni ili tamno sivi, a između najlona po dužini sam posijala
sve povrće, tako da ima zemlje slobodne samo 10 cm sa svaka strane, otprilike naravno. Preko najlona stavim sloj zemlje mjestimično da mi ga ne odnese vjetar. Lanjske godine tamo gdje je najlon uopće nije rastao korov, a ono malo uz mrkvu, peršin, blitvu, mahunu, sam nekako uspjela počupati.
Da sam gore stalno možda to nebi radila, ali ovako mi to olakšava pljevljenje, pa mogu više vremena posvetiti šetnji, gljivama, planinarenju i cvijeću.
Niho pa rekla sam da dolazim ovaj mjesec, obećanje izvršenje, mislim da bi to moglo biti onu subotu 16.5. ili 23.5.(evropski dan parkova) pabi to baš bilo prigodno.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Sponzorirani linkovi | |
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj kako sam sretna ali reko gripa je u pitanju -pa da nebi nas omela i ovo sam trebala i ja onda primijeniti ali dobro mi dođe na još kojem mijestu . Hvala ti Triša .
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, nema smajlića koji "skida kapu"!A ja ti skidam kapu! Toliko napraviti na sve strane i još ove velike površine u Skradniku.... ma svaka čast!
|
|
inaja
Odrastao grm Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zaista sve pohvale i od mene stvarno si jako uspiješna ali baš na svim teritorijama
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala drage moje, čista rekreacija , volim se gibati, pa zašto ići na neki fitnes kad imam na toliko strana što raditi, a radove u prirodi obožavam.
|
|
RIJEKA
|
niho
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma šta bolan svaka čast ------mlada , lijepa -zgodna-ubiće me Branko---------- neka radi kad mogu ja sa svojih 40 šta je onda to za nju -jel tako Zlato moje -malo te hvalim šuti i radi
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je, je ima nešto u tome, pa vidiš da smo istih godina ono na slici je samo maska - zato ja mogu rmbat koliko treba i baš uživam u tome, a ti samo lezi, i budi na forumu, vidi samo koliko si poruka natukla u tako kratko vrijeme. |
|
RIJEKA
|
niho
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemoj bolan biti ljubomorna ovako me napadaju a od tebe baš tražim podršku-ok sad slikam svoju bašču pa ćeš vidijeti ko ne radi ---------ja nosim sa sobom laptop i mm radi a ja se dopisivam sa vama na sred bašče . Ok nemoj se iznenaditi kad me vidiš kako radim u bašči to će biti extra slika -ja sva u goloj vodi od rada
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ha, ha moš mislit, i ja laptop stavim usred vrta, ili u rupu u kojoj će biti jezero, pa sam stalno online, ionaki susedi misle da sam ćaknuta, što nije daleko od istine.
|
|
RIJEKA
|
fuksija
Mladi grm Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trisa, ovo ti je super sistem protiv korova.
|
|
pozdrav iz Norveske
|
|
Mamaa
Neukroćena biljka Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
neznam ja koja se tu kojoj ima na čemu rugati- ali po laptopima i nemogućim mjestima vas ziher vodim
|
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa znali smo to, ovo je bio izazov. Kad ja izvadim laptop i stavim ga vani na stol i kad susedi to vide, svi dođu vidjet, a ono Skradnik im je na internetu - pa mogu reći da im se to dopada.
|
|
RIJEKA
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma Triša, to oni došli vidjeti hoće li na tvom laptopu biti one njihove vještice, misle da ti nešto čarobiraš i da će se uvjeriti i vidjeti vještice kako plešu kolo ( ne da mi smajliće). Cure drage što se sadnje tiče ja se sjetim pokojnog Jože Pankretića koji je početkom devedesetih godina bio u nekoj ZG školi koja oko škole sadi cvijeće, pa su ga pitali kao čovjeka od iskustva kada je vrijeme za sijanje, a on veli " kada možeš skinuti gaće i golom guz...m sjesti u gredicu, onda možeš i sjeme posijati u zemlju". MOžete si mislit kako su se djeca smijala, ali to je logika seljaka u kojoj je jako puno iskustva. |
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Istina kat.rea. Kaže meni mm probajmo sijati mahune svakih 15 dana, pa žemo imati uvijek svježe. Malo morgen, kad je došlo vrijeme one od prije 15 dana bile su iste kao i one za 15 dana.
Gore ljudi kažu ništa prije 1.5. jer se boje mraza.
Što se tiče vještica, vjerovala ili ne, ali ima ljudi koji i te kako vjeruju u njih.
|
|
RIJEKA
|
niho
Opcije poruke
Hvala(0)
|
-----------Onda ne sipaj vodu u njega -tebi kad šune neka ideja o cvijeću ti samo uskoči u tu dupicu -ups rupicu i piši----------- onako te niko neće ni vidijeti |
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda nisam trebala otvoriti dvije teme, već sve smjestiti pod naše vikendice, ali kad je već otvorena evo nekoliko slika iz mog vrta, suša ga je dodueš "ubila", ali sada je palo nešto kiše pa će valjda biti bolje.
Pomidori već cvjetaju, pa je bilo neophodno da im stavim kolce. 18 pomidora onih duguljastih (pelati) dobro se drže, iako nisu baš veliki. ali su zato kolci ogromni - kaže mm donji dio zagnjili, pa druge godine koristimo te iste (mudrica moja).
mahuna niskih ima nekoliko redova (dugačkih 7 metara)
Crveno zelena salata bude jako fina, pregusta je i nekako malecka
rotkvicu već jedemo
crvena kapula mi je puno bolja od ljubičaste i uvijek tako svake godine
Divno je imati vrt, ali je to previše posla za jednu osobu, koja još voli lutati, lunjati, šetati, voziti bickl, brati gljive, baviti se cvijećem, pa ću dogodine vrt smanjiti, jer sam malo pretjerala.
No što je tu je, bilo je izorano, potanjurano, frezano, pa zašto ne posaditi.
|
|
RIJEKA
|
niho
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što ne čupaš tu travu iz luka pogledaj kako je zatravio -----------to je sad kritika a sad pohvala -biće svega kad dođem
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trava velika, zemlja tvrda ko kamen, što bude bit će ne zamaram se.
|
|
RIJEKA
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bome bit će luka za vojsku jednu
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super si ti to napravila. Ja tuka kupila foliju crnu i zaboravila je staviti. Stavit ću je kad biljke mako provire da znam di su.
Znači crvena kapula bolja od ljubičaste. Ja sam uzela samo ljubičastu. Za vrtek |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Odgovori | Stranica <1 910111213> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |