Vrtno cvijeće |
Odgovori | Stranica <1 910111213 43> |
Korisnik | |
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drage moje 'trajničarke', posebno sam sretna da vas pomalo otkrivam, godinu dana sam se osjećala kao Pale sam na svijetu, a sad vidim da nas ima. Pa tko je onda samozatajan? Kako ste se danas raspisale teško mi je i slijediti vas. Lantana nije problem u latinskim nazivima, ako znam naš naziv, pišem oba. Puno bi pomogle i slike, morat ću od nekoga zamoliti pomoć. Kod mene su već radovi (sjetva, pikiranje, zalijevanje) u tijeku, pa mi i to oduzima dosta vremena. Ako ti se da, pogledaj neke moje starije postove, neke biljke sam već spomenula. poz..
|
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sjetila sam se nečeg što već godinama tražim.Negdje sam vidjela sliku i još ih ne mogu izbiti iz glave.
Žuti kalikant i narančasti pajasmin.Sad samo treba znati latinske nazive
Jel ti zvuči imalo poznato,Baka B.?
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Shasho, taj žuti kalikant se zove Sinocalycanthus chinensis.
Vrtlari su ga križali s običnim kalikantom (Calycathus floridus) i nastao je novi križanac x Sinocalycanthus raulstonii 'Hartlage Wine' krasne rubinsko crvene boje. Za narančasti jasmin ne znam pogledat ću po knjigama, vjerovatno je neki novi križanac, znam jedino za žuti. |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Calycanthus floridus 'Athens'
joj sad vidim i bijeli:CALYCANTHUS Venus
Ajme kako je ova biljkica krasna!!!!!!!! Jel netko zna nešto o njoj Mussaenda sp.
ima tu i napred i nazad slike nekoliko vrsta tog grma
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad sam tražila i našla sam i ovdje pod ovim nazivom kalikant-Calycanthus floridus 'Athens' .Koliko bi i neke nazive zapamtila,vidiš to me muči.Svugdje drugačije piše
Neću ništa više gledati,sad me očarala ova Mussaenda
|
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sanjat ću noćas ove lijepe slike. Još da nam je i ova topla klima, vjerovatno kalifonijska... kakve bi tek onda biljke mogli saditi.
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Razvila se žustra rasprava o biljčicama. A da mi našima u vladi kažemo da nam daju svu neobrađenu zemlju da je uredimo sa cvijećem? Kako bi lijepa bila naša domovina. |
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tija, dobro si rekla! Prvo bi mogle krenuti uz autopute!
Oko njih se najviše vidi kak to izgleda.... Meni se ova Mussaenda sp. 'Pink Mussaenda' tak dopada, mislim da je sretna kaj je kod mene prehladno! |
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro jutro cvjetoljupci. Ideja uopće nije loša. Kad se brojnost mojih biljčica povećevala vrtoglavom brzinom, došla sam na ideju da mi naš gradonačelnik, prije nego su počeli nicati na periferiji supermarketi i prije nego je dao urediti Bundek, iznajmi neku šikaru na x godina, pa ja i naravno još zanasenjaka koji vole cvijeće napravimo ogledni vrt, krasni vrt s drvećem, grmljem, penjačicama, trajnicama, jednogodišnjim, svak bi došao na svoje. No, MM mi je dokazao, a i vrijeme ga potvrdilo, da su šikare oko Zagreba previše vrijedne za tu namjenu. No još nisam odustala. Možda je realiziram u nekom drugom životu - bitno je imati ideju! |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dok sam godinama bilo za Zavodu za zapošljavanj, uvijek sam razmišljala kako su nas mogli zaposliti da za onu jadnu naknadu ipak nešto radimo, a to bi bilo baš to: cvijeće, uređivanje parkova, sadnja stabala uz ceste i autopute, drago mi je što nisam sama u takvim mislima.
Ups - nije baš tema, ali vrtno cvijeće uvijek je tema, bar u mojim mislima, pa i snovima.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidiš Triša kako bi svijet bio ljepši kad bi ga žene uređivale. Ali kad moramo obaviti i puno banalnih stvari u životu (npr. zašto moramo jesti svaki dan, bilo bi zgodno kuhati baš onda kad imaš inspiraciju).
Sory, vraćam se temi. Sijem danas još što mi je ostalo. Campanule, Penstemone, Hypericum androsaemum, Salvie mix, Verbenu hastata, korabice i kelj, i još puno toga, a onda pikirati svaki dan nešto, već je počelo.poz... |
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav trajničarkama!
Gledala sam u Ekološkom raju prošle subote kako je čovjek uredio okoliš starog željezničkog kolodvora i još mu je zajednica omogućila pomoć mladih delikvenata kojima je to usput i radna terapija a mnogi i zavole vrtlarenje. Naravno u Engleskoj. Kod nas je tako nešto nemoguće... za sad nadam se. Ipak kao što već rekoste, vidi se pomak u angažiranosti ljudi za uređenje okućnica i to stvarno veseli. Dobila sam od Mozaik knjige brošuru Hrvatski lijepi vrtovi, i stvarno neki im stranjski nisu ni do koljena. Bitno je da krene jer vide onda ljudi jedni od drugih pa se i sami više potrude. Samo još da je bilje dostupnije... |
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka Bea što se želja tiče moja je najveća Phormium. Koji? To bi već bilo teže odlučiti: Creme delight, Rainbow maiden, Platts black, Tricolor, Sun downer, Pink panther...
Onda naravno Euphorbia griffithii fireglow ( za njima sam iz nekog razloga luda ) pa Meconopsis grandis i betonicifolia, Epilobium angustifolium album, Kniphofia Percys pride i još toga imaaa..... |
|
vanja
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
molila bi vas ako nije problem da uz latinsko ime upišete i naško ime da bolje znam koje su to biljke, naravno ako je to moguće zahvaljujem se unaprid
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vanja, naša imena se tako razlikuju od podneblja do podneblja da bi i tako teško prepoznala biljku. Ja uvijek kad neznam o čemu se radi upišem (iskopiram) pojam u tražilicu i pretražim internet po slikama, tako mi je najjednostavnije vidjeti o kojoj se biljci govori, ako nisam sigurna
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je bolje da se pišu latinska imena,jer "narodni" imena ima tonu.Npr.kod nas u BiH za jedan cvijet ,svako podneblje ima svoj naziv,tako da je to jako zbunjujuće,a kada želiš znati nešto o odredenjoj biljci,ako znaš njen latinski naziv,onda ćeš vrlo lako svugdje da je nadješ.Znam da offtopičarim,ali primjetila sam da neke teme nemaju slike,miislim da bi bilo lijepo da svaka tema,tj.biljka pored imena na prvoj stranici bar ima sliku,tako bi lakše znali o čemu se radi.... |
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drage moje, malo me nema, a vi se raspisale. Ajmo po redu. Horty nevjerovatno koliko smo u izboru biljaka bliske i ja volim arhitektonske i strukturalne. Phormiuma imam jednu malu seriju, ali im ne znam još imena, uglavnom crvenolisni su. To su biljčice od godinu i pol, pa sam ih prenijela za svaki slučaj u plastenik jer su mi se prve dvije sjetve smrznule i P. tenax i tectorum. Meconopsis nakon 2-3 bezuspješna pokušaja konačno niknuo (plavi) a M. vilosa (žuti) još ništa, ali nije još ništa izgubljeno. Isto tako i Epilobium. Euphorbia imam nekoliko i volim ih, ali sam oprezna otkad sam poklonila jedoj gospođi, pa me nije slušala i dobila je crvenilo kože. Od onda samo ja uživam u svojim euforbijama. Ako sam kaj zaboravila, nadopišem. pozz
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka bea, ja bum si onda naručila Meconopsi, plavi , tak da me imaš u vidu. A da i otvorimo temu o njemu, nemam pojma o njemu osim da je prekrasan? A za ostatak narudžbe čekam popis
|
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Alisa, sad sam tek primijetila da si već odgovorila prije mene, oprosti. poz..
|
|
Odgovori | Stranica <1 910111213 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |