Ruže stablašice |
Odgovori | Stranica <1 910111213 23> |
Korisnik | |
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Skinula sam zimsku zaštitu s mojih u jesen posađenih ruža staplašica "Ingrid Bergman", ali imam dojam da su smrzle. Vidljivi su neki lisni pupovi koji meni djeluju suhi. Cijelo stablo i krošnja imaju nekakvu crvenkastu boju, a bili su tamno zeleni i zdravi. Evo sličice kako to sad izgleda.
Na gornjoj slici vidite da su ispod ruža maćuhice već u cvatu, a tulipani niču. Žao mi sad vaditi stablašicu ako se nije primila, a rado bih kupila novu da se ukorjeni do zime. Šta mislite, je li sve izgubljeno ili ipak ima nade da oživi. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a da probaš recnuti grančicu pa da vidiš je li živa
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
O tome upravo razmišljam. Sutra ću lijepo uzeti škare i reckati "do u zdravo" kako kažu kirurzi. Ma, prosto me strah, više zbog toga što zbog tulipana ne mogu ovu izvaditi a drugu posaditi. No, što je tu je, vidjte ćemo.
|
|
|
|
rosa2
Trajnica Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni bas ne izgleda tak lose ,a neke ti ruze kroz zimu posebice crvene dobiju i crvenu boju stabljike ili stabljika malo bolje sazrije da lakse podnese zimu pa samim time i malo potamni ,a cime si prekrila ruzu preko zime
|
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja mislim da je ona gotova zato i nesadim stablašice njih preko zime moraš saviti do zemlje i zaštiti ili im umotati gornji dio , moje sve izgledaju tako jučer sam ih baš orezala zdrav je samo donji dio iz kojeg će one potjerati ali stablašice ako potjeraju iz korjena budu divlje , sorry
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Enrikova nona, ne mogu se složiti s vama jer sam prije tri godine kupila u jesen jednu stablašicu (slike i opis su u ranijim postovima, ove teme) pored vikendice. Bukvalno sam ju ugurala u zemlju jer je bila jako hladna, kasna jesen. Ničim je nismo zaštitili tada niti dan danas, a lokacija je u Baranjskom brdu, gje je temperatura zimi uvijek par stupnjeva niža od Osijeka. Unatoč tomu (bez zaštite od mraza) ona je svake godine sve jača i ljepša. Dakle, nije ju nužno ni zaštiti, a kamo li savijati do zemlje, motati slamom i sl.
Ne govorim ovo da bih sebe tješila kako moje ruže nisu smrznule, danas ću ja škare u ruke i doznati ima li šanse da prolistaju. Ove ruže je suprug zaštitio geotekstilom. Lijepo ih omotao kao bebe u povoju, od vrha do dna. Međutim, ako je ona ipak smrzla ili se uopće nije ni ukorijenila, tu ne možemo ništa. |
|
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja mislim da se ova stablašica nije smrzla.samo joj daj malo vremena.Ja isto imam jednu staru oko 5 godina,krošnju joj svaku zimu zaštitim geotekstilom,S obzirom da je ruža bila dobro umotana,bez svjetla.normalno da nemam još pupova,uvijek malo kasnije za drugim ružama počinje pupati.Zribal,daj joj malo vremana.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dakle, da ne reckam i ne diram ju dok ne pokaže znake života. Baš sam bez veze, nestrpliva. Hvala na savjetima
|
|
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne diraj i ne reži,samo malo strpljenja,nećeš se razočarati.
|
|
|
huskybucka
Već proklijao Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jaa sam u Zagorju, i moja stablasica pocinje pupati...
Tako da je prezivjela zimu, jos sam ju jadnu prosli tjedan presadila na drugo mjesto... Bitno da je zima lijepo prosla |
|
morena
Već proklijao Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam jesenas posadila jednu malu stablašicu,iz sorte mini ruža.Pred zimu sam je omotala jutenom vrećom koju sam napunila slamom.Kad sam skinila zaštitu isto mi je izgledala jadno.Mislila sam da se smrzla ili nije ukorjenila.Ali sad kada je napokon sunce malo krenilo krenila je i moja ružica.Ima male,male pupiće.
|
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja se nadam, svaki dan gledam, ali, vidjet ćemo. Imala sam jednu stariju (3-4) godine, prekrasnu stablašicu posađenu kraj vikendice i koju nismo stigli zaštiti. Mislim da je definitivno smrzla. Jako loše izgleda, orezali smo ju i sve grane djeluju suhe. Ako to bude istina, odustat ću od ovih ljepotica. Nevjerojatno jedan mali krhki klematis preživi najjaču zimu, ali ruža ne. No, to je tako u prirodi.
|
|
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na Trešnjevačkom placu imaš ruže stablašice za 70,00 kn u sjemenarni dolje na dnu placa. Imaš dvije u jednoj su 85,00 a u drugoj po 70,00. Sretno!
|
|
Sabi
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Nedavno posijan Pridružen: 09 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 96 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje su potjerale
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja mala ruža stablašica koju sam na jesen ošišala i spremila u hladan hodnik, cijelu zimu odbijala je spavati pa je stalno tjerala nove izboje bez obzira na zimski tretman. izbcila sam ju van na terasu već 10.3 i tamo je poludila čim je vidjela prve tračke sunca. Jedva čekam da se zaokruži i pokloni mi svoje crvene ružice..
|
|
belica,zagreb
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja imam želju ovih dana kupit stablašicu,ali zelim je imat u vazi...moram razbit sivu boju betona bojama a ruza stablasica je idealna za to
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
anđelkad
Trajnica Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ću probat radit od mojih,vidila sam da poneke izbacuju mladice na kojima bi -mislim-moglo uspit.Pustit ću ih da rastu do određene visine a dalje zna se ....višak poškarat
|
|
morena
Već proklijao Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dali stablašicama treba malo duže da se prime i počnu tjerati?Prije 20-tak dana sam ju posadila i još ne vidim nikakvoga pomaka.Penjačicu koju sam posadila isti dan već tjera pupoljke a stablašica ništa!Malo me i strah da se možda nije primila.
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Morena,malo strpljenja,nema za sada razloga da se ne primi,samo je dobro zaljevaj.
|
|
|
mandevila
Pustio korijenje Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
krenule su i ruže,sve je živnulo
|
|
Odgovori | Stranica <1 910111213 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |