Božur - Paeonia |
Odgovori | Stranica <1 910111213 35> |
Korisnik | |
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako neko ima strpljenja može božure uzgojiti i iz sjemena.
Ovo su zeljasti, a imam i sijance drvenastih. Posijani su otprilke prje godinu dana. |
|
Sponzorirani linkovi | |
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj je jedan imao sjeme ali ga nisam uzimala jer sam pročitala da treba i do 3 godine da nikne sjeme. Sigurno da je palo na zemlju pa možda nikne i samo.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moram staviti ovu sliku mog božura, jer još nekoliko dana i cvjetovi će početi venuti
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
strada
Upravo klijam Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A moji tek male pupice bacili!! Kako to kod tebe brzo?? =) Baj d vej preeekrasni su!!;) |
|
Klimatis
Odrastao grm Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naš Božur
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajme divote
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
LJEPOTICE!
|
|
nichll =)
Mladi grm Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
divni su...ja bi molila ako netko bude imao mladice...
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobili smo gomelje prekrasnog bijelog božura. Hoće li im išta biti ako ih sad posadimo?
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja mislim da im je bolje da su posađeni jer bi se inače mogli uvenuti i osušiti.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni su bez obzira na ime i prezime
|
|
snješkica
Nedavno posijan Pridružen: 05 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vidim da vas ima koji su božute sadili i prije mjesec, dva...i ja sam htjela uzeti od mame, ali ona kaže da sačekam jesen...jel kasno da ih posadim sada ili da poslušam moju dragu majku pa da čekam... jooooj a kad sam ja tako nestrpljiva.
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedino se kontejnirane biljke mogu bez većih problema saditi kroz cijelu godinu. Biljke koje se vade iz zemlje u pravilu se presađuju u jesen ili u proljeće prije nego počne vegetacija. Naročito je nepovoljno presađivati biljke u vrijeme najsnažnijeg rasta i cvjetanja. Kako su božuri upravo u fazi pupanja (ponegdje već i cvjetaju) za njih sada nikako nije vrijeme za presađivanje. Snješkice, strpi se do jeseni ili proljeća pa onda presadi božure. Oni i inače ne vole presađivanje, tako kada ih jednom posadiš, najbolje ih "zaboravi" i ne diraj ih više.
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ato sad da radimo kad su izvađeni iz zemlje?? Spremit ih na hladno ili posadit?
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako si ih izvadila iz zemlje, onda ih svakako moraš odmah i posaditi. Svakako ih cijelu ovu sezonu redovno zalijevaj.
|
|
snješkica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a ništa onda, čekamo jesen...a kada i mene božuri obraduju cvjetovima odmah ću se pohvaliti... |
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
snješkica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
diiiivan je |
|
rakitic
Novo sjeme Pridružen: 29 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 22 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a koliko on ima godina, ovo je uzgajano jako dugo i uspjesno
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivan je, Pinus!
Moji još u pupoljcima (pokraj suručice)
i uz crvenolisni javor
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Odgovori | Stranica <1 910111213 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |