Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aloa Vera
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aloa Vera

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 46>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 75
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2011 u 13:15
Dragi iskusni forumaši molim savjet... Budući da dolazi zima zanima me kada prestajem sa zalijevanjem aloja tj. kada one počinju vegetirati? Ne želim pogriješiti kao prošle godine da mi uvenu.
I još jedno pitanje.... presadila sam mlade alojice prije 15-20 dana i vrhovi su se počeli sušiti.. koliko im treba da se prilagode i da li ih treba puno zalijevati?
Hvala
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2011 u 12:37
Čula sam za to na tržnici od prodavača ali mu nisam vjerovala. Sad vjerujem. Hvala ti na savjetu!
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2011 u 22:54

jednom sam napisala da testiram aloe vere da vidim šta im odgovara i sad mogu reći da aloe verama direktno sunce cijeli dan nikako ne odgovara ...nakon 3 mjeseca mučenja u vrtu na direktnom suncu čim sam je presadila i stvila u sjenu moja aloa je oporavila se

Na vrh
AloeVera View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AloeVera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2011 u 00:01
Aloe Vera je tropska biljka koja pripada porodici lilacea, tj ljiljana gde spada i beli luk !!!

Postoji preko 300 razlicitih podvrsta ove biljke ali nisu sve lekovite niti su ispitane !!!

Jedina naucno ispitana i potvrdjena jeste Aloe Barbadensis Miler, a sve detaljnije pogledaj na sajtu koji sam skoro pronasao a potvrdjuje ono sto sam i ja naucno pronasao u literatirama !!!

Sajt im je www.aloe-vera.rs pa pogledaj sve detaljnije o biljci kroz istoriju i njena lekovita svojstva !!!

Bok !!!
Na vrh
AloeVera View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AloeVera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2011 u 23:55
Evo i mene, nov sam ovde ali veliki zaljubljenik u ovu biljku i to od kada je pomogla meni da se resim problema sa cirom i gastritisom a moja zena mioma na materici !!!

Od tada veruj u njena dejstva i o onome sto se pise o njoj!!!

Proucavao sam i saznao jako mnogo o Aloji, a pronasao sam i veliki broj naucnih radova koji govore o pozitivnim dejstvima ove biljke, stetna dejstva koja sam pronasao da negde ljudi pisu to je kako naucnici kazu zbog upotrebe zelenog dela lista koji je jako opasan i izaziva krvave prolive!!!

Od biljke se koristi samo onaj providni sredisnji deo lista, najbolje ako je list star 5-6 godina tada je zreo za upotrebu taj sredisnji deo !!!

Koristili smo ovu zutu aloju(pakovana je u zutu bocu) u kobinaciji sa jos nekim proizvodima, a to sam skoro pronasao na jednom sajtu www.aloe-vera.rs i sada posto je to original bez alkohola i vode a i preporucili su nam je lekari sa VMA iz Beograda redovno upotrebljavamo u mojoj porodici !!!

Toplo preporucujem svima jer su svi proizvodi ispitani medicinski i imaju sertifikate a i medicinski i naucno su dokazana delovanja, primer smo moja zena i ja, za nas je to dovoljno !!
Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2011 u 08:06
Može, ti njih testiraj pa nam objavi rezultate da i mi znamo kako je najbolje s njima..
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2011 u 17:38

mali kaktus hvala ..greška u koracima..al svejedno ja imam i jednu na puno sunca ,hoću da ih testiram ,da znam poslje

Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2011 u 11:30
he,he.. u pravu si!
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2011 u 10:50
Pinus je napisao na položaju sa puno svjetla,a ne puno sunca,to nije istoWink
Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2011 u 10:39
To je i meni ne jasno jer sam čitala da aloje moraju na sunce jer su tropske biljke. Najbolje uspijevaju na južnim krajevima....
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 21:26
hvala bluebel ,bila sam izgubila nadu ali evo ih polako ozdravljaju ..
pinus hvala ,budem sad zaljevala jednom tjedno ali što se tiče puno sunca to mi je nejasno..ove koje su u kaktus gartenu tj cijeli dan na suncu nikakve su mi,još se nisu adaptirale a ove što su u polusjeni su sad ok...baš sam htjela stavit neke na sunce a neke u polusjenu da ih testiram i one u polusjeni su puno bolje
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 08:26
Originalno poslano od člana kamenjar kamenjar napisao:

sad ih zaljevam svako drugo veče po malo ,jer imam jednu zasađenu u vrtu i ona dobiva vodu svaku veče dok zaljevam ostale biljke i vidim da mi je ona dobila svoju boju..uskoro se nadam da će i ostale dobit zdravu zelenu boju

Nije dobro zalijevati aloe: „svako drugo veče po malo“. Dovoljno je jednom tjedno. Drži ih na položaju sa puno svijetla.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 08:13
Originalno poslano od člana Bluebell Bluebell napisao:

Zanima me da li je netko dohranjivao svoje aloice i kojim gnojivom? Čitala sam da je dobro u ljetnom periodu prehranjivati ih sa mineralnim gnojivom...

U ljetnom periodu u vrijeme najvećih vrućina (7,8 mjesec) nemoj prihranjivati. Sada i u jesen kada su aloe u vegetaciji možeš. Izaberi neko kompleksno gnojivo siromašno sa dušikom.Nemoj pretjerivati sa gnojivom. Što manje to bolje.
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 22:43

sad ih zaljevam svako drugo veče po malo ,jer imam jednu zasađenu u vrtu i ona dobiva vodu svaku veče dok zaljevam ostale biljke i vidim da mi je ona dobila svoju boju..uskoro se nadam da će i ostale dobit zdravu zelenu boju

Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 14:31
Samo ti njih ostavi već se one adaptirati.. Samo napravi dobru drenažu da se voda ne zadržava u korijenu i ne dopusti da ti se voda zadržava u tanjuriću..
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2011 u 08:21
koliko treba aloama da se adaptiraju,ja sam svoje presadila ima mjesec dana ,al su još uvjek u lošem stanju,tek ponegdje izviruje mali dio kao da dobivaju zelenu boju...napominjem da sam ih i dobila u lošem stanju
Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2011 u 13:41
Zanima me da li je netko dohranjivao svoje aloice i kojim gnojivom? Čitala sam da je dobro u ljetnom periodu prehranjivati ih sa mineralnim gnojivom...
Na vrh
Svarun View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Svarun Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2011 u 21:37
Originalno poslano od člana jelsa_ jelsa_ napisao:

Svarun,razlog sušenja /truljenja/ je vjerovatno u tome šrt si svježe ubrane aloe posadio u vlažan medij.Osobno ih radim tako da dvadesetak dana sušim reznicu na umjerenoj temperaturi te nakon toga se vrlo lagano zalije tako da je supstrat umjereno vlažan do suh.Drži je u kući na svjetlom mjestu iako nema dugoročnu perspektivu bez sunca.. Izvadi reznice iz zemlje , skrati ih i napravi kako je gore napisano.Sigurno imaš uspjeh

Zahvaljujem na savjetu. Uradih sve kako je rečeno, doduše ovaj period sušenja reznice sam kraće odradio 48 sati... I evo ga sve aloe su žive i zdrave... Iako primjetih veći napredak nakon što sam ih maknuo sa direktnog sunca...
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2011 u 01:02
Jedna napomena:kad kupujete po trgovačkim centrima pa i u rasadnicima nemojte baš slijepo vjerovati etiketi.Morate sami poznavati izgled biljke.Ni prodavači nemaju baš neko znanje.Njima su sve aloje- aloe vera.
Čast iznimkama.

Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
igir View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje igir Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2011 u 14:46
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

Originalno poslano od člana igir igir napisao:

pozdrav svima novi sam vodje zanima me dal mi netko moze reci gdje bih mogao kupiti sjeme ili sadnice jedne ili sve cetiri ve vrste aloe

Barbadensis; Arborescens; Chinensis i Ferox

hvala puno na odgovoru
mislim da fermina daza ima za prodaju barbadensis i arborescene pa je kontaktiraj na privatne porukea ferox se zna naći po trg. centrima tipa baumax, plodine, konzum... itd., među ostalim sukulentima i kaktusima koje prodaju

ok hvala ti puno na odgovoru, upravo sam poslao poruku njoj te sam kontaktirao gore navedenu firmu emalom, puo hvala veliki pozdrav
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.