Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 46> |
Korisnik | ||
Bluebell ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Dragi iskusni forumaši molim savjet... Budući da dolazi zima zanima me kada prestajem sa zalijevanjem aloja tj. kada one počinju vegetirati? Ne želim pogriješiti kao prošle godine da mi uvenu.
I još jedno pitanje.... presadila sam mlade alojice prije 15-20 dana i vrhovi su se počeli sušiti.. koliko im treba da se prilagode i da li ih treba puno zalijevati? Hvala |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Bluebell ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 75 |
|
Čula sam za to na tržnici od prodavača ali mu nisam vjerovala. Sad vjerujem. Hvala ti na savjetu!
|
||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
jednom sam napisala da testiram aloe vere da vidim šta im odgovara i sad mogu reći da aloe verama direktno sunce cijeli dan nikako ne odgovara ...nakon 3 mjeseca mučenja u vrtu na direktnom suncu čim sam je presadila i stvila u sjenu moja aloa je oporavila se |
||
![]() |
||
AloeVera ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
|
Aloe Vera je tropska biljka koja pripada porodici lilacea, tj ljiljana gde spada i beli luk !!!
Postoji preko 300 razlicitih podvrsta ove biljke ali nisu sve lekovite niti su ispitane !!! Jedina naucno ispitana i potvrdjena jeste Aloe Barbadensis Miler, a sve detaljnije pogledaj na sajtu koji sam skoro pronasao a potvrdjuje ono sto sam i ja naucno pronasao u literatirama !!! Sajt im je www.aloe-vera.rs pa pogledaj sve detaljnije o biljci kroz istoriju i njena lekovita svojstva !!! Bok !!! |
||
![]() |
||
AloeVera ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
|
Evo i mene, nov sam ovde ali veliki zaljubljenik u ovu biljku i to od kada je pomogla meni da se resim problema sa cirom i gastritisom a moja zena mioma na materici !!!
Od tada veruj u njena dejstva i o onome sto se pise o njoj!!! Proucavao sam i saznao jako mnogo o Aloji, a pronasao sam i veliki broj naucnih radova koji govore o pozitivnim dejstvima ove biljke, stetna dejstva koja sam pronasao da negde ljudi pisu to je kako naucnici kazu zbog upotrebe zelenog dela lista koji je jako opasan i izaziva krvave prolive!!! Od biljke se koristi samo onaj providni sredisnji deo lista, najbolje ako je list star 5-6 godina tada je zreo za upotrebu taj sredisnji deo !!! Koristili smo ovu zutu aloju(pakovana je u zutu bocu) u kobinaciji sa jos nekim proizvodima, a to sam skoro pronasao na jednom sajtu www.aloe-vera.rs i sada posto je to original bez alkohola i vode a i preporucili su nam je lekari sa VMA iz Beograda redovno upotrebljavamo u mojoj porodici !!! Toplo preporucujem svima jer su svi proizvodi ispitani medicinski i imaju sertifikate a i medicinski i naucno su dokazana delovanja, primer smo moja zena i ja, za nas je to dovoljno !! |
||
![]() |
||
|
Može, ti njih testiraj pa nam objavi rezultate da i mi znamo kako je najbolje s njima..
|
||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
mali kaktus hvala ..greška u koracima..al svejedno ja imam i jednu na puno sunca ,hoću da ih testiram ,da znam poslje |
||
![]() |
||
|
he,he.. u pravu si!
|
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Pinus je napisao na položaju sa puno svjetla,a ne puno sunca,to nije isto
![]() |
||
![]() |
||
|
To je i meni ne jasno jer sam čitala da aloje moraju na sunce jer su tropske biljke. Najbolje uspijevaju na južnim krajevima....
|
||
![]() |
||
|
hvala bluebel ,bila sam izgubila nadu ali evo ih polako ozdravljaju ..
pinus hvala ,budem sad zaljevala jednom tjedno ali što se tiče puno sunca to mi je nejasno..ove koje su u kaktus gartenu tj cijeli dan na suncu nikakve su mi,još se nisu adaptirale a ove što su u polusjeni su sad ok...baš sam htjela stavit neke na sunce a neke u polusjenu da ih testiram i one u polusjeni su puno bolje
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Nije dobro zalijevati aloe: „svako drugo veče po malo“. Dovoljno je jednom tjedno. Drži ih na položaju sa puno svijetla. |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
U ljetnom periodu u vrijeme najvećih vrućina (7,8 mjesec) nemoj prihranjivati. Sada i u jesen kada su aloe u vegetaciji možeš. Izaberi neko kompleksno gnojivo siromašno sa dušikom.Nemoj pretjerivati sa gnojivom. Što manje to bolje. |
||
![]() |
||
|
sad ih zaljevam svako drugo veče po malo ,jer imam jednu zasađenu u vrtu i ona dobiva vodu svaku veče dok zaljevam ostale biljke i vidim da mi je ona dobila svoju boju..uskoro se nadam da će i ostale dobit zdravu zelenu boju |
||
![]() |
||
|
Samo ti njih ostavi već se one adaptirati.. Samo napravi dobru drenažu da se voda ne zadržava u korijenu i ne dopusti da ti se voda zadržava u tanjuriću..
|
||
![]() |
||
|
koliko treba aloama da se adaptiraju,ja sam svoje presadila ima mjesec dana ,al su još uvjek u lošem stanju,tek ponegdje izviruje mali dio kao da dobivaju zelenu boju...napominjem da sam ih i dobila u lošem stanju
|
||
![]() |
||
|
Zanima me da li je netko dohranjivao svoje aloice i kojim gnojivom? Čitala sam da je dobro u ljetnom periodu prehranjivati ih sa mineralnim gnojivom...
|
||
![]() |
||
Svarun ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 10 |
|
Zahvaljujem na savjetu. Uradih sve kako je rečeno, doduše ovaj period sušenja reznice sam kraće odradio 48 sati... I evo ga sve aloe su žive i zdrave... Iako primjetih veći napredak nakon što sam ih maknuo sa direktnog sunca... |
||
![]() |
||
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
|
Jedna napomena:kad kupujete po trgovačkim centrima pa i u rasadnicima nemojte baš slijepo vjerovati etiketi.Morate sami poznavati izgled biljke.Ni prodavači nemaju baš neko znanje.Njima su sve aloje- aloe vera.
Čast iznimkama. |
||
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
||
![]() |
||
igir ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
|
ok hvala ti puno na odgovoru, upravo sam poslao poruku njoj te sam kontaktirao gore navedenu firmu emalom, puo hvala veliki pozdrav |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |