Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 108109110111112 243>
Korisnik
Poruka
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 15:51
Originalno poslano od člana azriela azriela napisao:

za dragoljub znam,al muči me ovo za što ti kažeš da je tradescantia.To nisam sadila,a niklo mi je u par tegli i izgleda stvarno zdravo i žilavo pa čekam da vidim kaj bude od toga nastalo

ako si uzimala i zemlju iz vrta, možda si podila i njih u tegle pa su sada počele izbijati jer im je vrijeme
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 17:18
Azriela, da nije to komelina (Commelina coelestis)?
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
azriela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 384
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje azriela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 19:05
stvarno ne znam kaj bi moglo biti,doduše Natalije dio zemlje je iz vrta ali već je od prošle godine u tim teglama tak da sumnjam da bi niklo tek sada,ali s prirodom nikad ne znaš..inače tih puzavaca s plavim cvjetićima imamo po dvorištu tak da i ta opcija igra...ja bum to pustila da naraste pa kaj bude bude
dosadna ko tekut
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 23:08

Kupila sam ju i tad sam znala kako se zove, no dok sam došla doma - zaboravila sam LOL, trajnica je, cvjeta

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 07:02
moon kod mene ovakvo lišće ima lobelia cardinalis pa proguglaj da vidiš jesi li nju bila kupila
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 20:07
natalija...strašna si", da to bi trebala biti lobelia cardinalis mini. Kupila sam visoku i onda mije ženskica rekla da je ova niska. Hvala ti, živa si enciklopedija....Hug
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 21:36
zna li netko kako se ovaj lijepi cvijetak zove

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 21:49
Ajama, ja bi rekla HEUCHERA...
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 22:01
sijala sam puno a kisa mi isprala natpise,molila bi ako neko zna sto je ovo
slika 1

slika 2

slika 3

pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 22:07
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

natalija...strašna si", da to bi trebala biti lobelia cardinalis mini. Kupila sam visoku i onda mije ženskica rekla da je ova niska. Hvala ti, živa si enciklopedija....Hug

ma jesam vraga moon, ali hvala na prevelikom komplimentu Star

ima tu puno stručnijih i boljih poznavalaca od mene
samo su se pritajili i ne svraćaju tu pa laici ko ja dolaze do izražaja LOL

a nerijetko i falim u identifikaciji, ali se svejedno javim, vidim da svi vole i žele znati što imaju, i sama sam nestrpljiva dok ne iskopam što me zanima

a lobeliju imam već koju godinu pa znam kako joj izgleda lišće Wink
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 22:09
ajama mislim da je saxifraga stolonifera 
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 22:10
kamenjar za prvo bi rekla da je ljetni čempres, a treće slak

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 22:13
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Azriela, da nije to komelina (Commelina coelestis)?

andina hvala za ime ove puzavice za koju sam uvijek mislila da je neka tradescantia  Smile,

tako sam i za calisiu repens mislila da je neka sitna tradescantia dok je nisam slučajno vidjela kod moon
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 22:15
lovro googlala sam i nebih rekla da je heucera.ovo se drži tla.ne raste jako u zraki ima masu vriježa
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 22:20
dok sam ovo pisala javila se naravno natalija.svaka čast i zahvaljujem
kako samo barata latinskim nazivima
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 00:05
Andina - zahvaljujem na nazivu za Commelinu,isto sam je svrstavao u tradescantiu kao i natalija
Commelina coelestis je trajnica i ima gomolje
Commelina comunis je jednogodišnja biljka i razmnožava se sa sjemenom
Na slici od azriela vjerojatno je Commelina comunis
Imao sam oba dvije u vrtu ali se dosta razmnožavaju pa sam ih bacio.
Ovu jednogodišnju posadio sam u vrt i nakon nekoliko godina posvuda je nicala kao korov,zanimljivo je da i kad se je iščupa i baci danima stoji sviježa i ne suši se jer je puna zaliha vode.

natalija previše si skromna kad govoriš da nemaš znanja o poznavanju biljaka,vidi se da biljke itekako dobro poznaješ
From the earth we come to the earth we return in between we garden
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 00:56
Hvala ti za ove informacije. Prošle godine sam naišla na komelinu (sad znam da je to C. communis) ispred pekare u Zgb. Dubravi. Rasla je doslovno u šahtu, onom iznad kojeg je rešetka za otjecanje vode, ali i oko njega! Svidio mi se cvjetić pa sam guglala, no očito ne dovoljno. Embarrassed 
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 05:59
ajama, vidim saznala si ime biljčice, koje je? što je natalija rekla, podijeli samnom molim te. 
belica,zagreb
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 21:22
balica natalija kaže saxifraga stolonifera.malo sam googlala i jeste,sad mi se još više sviđa s onim sitnim cvijetićima
hvala nataliji
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2012 u 06:22
hvala ajama, sad znam i ja sam malo googlala naravno, izgleda da podnosi minuse pa ćemo vidjeti.
belica,zagreb
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 108109110111112 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.