Hortenzija - Hydrangea |
Odgovori | Stranica <1 1011121314 38> |
Korisnik | |
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam isti problem ! Ocistiti cu ju sada i dati joj zraka ! Tako napravim svake godine a ona mi zahvaljuje time da postaje sve ljepsi i sve veci grm !
|
|
Sponzorirani linkovi | |
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
MIRNA,ja moje hortenzije orezujem u drugom mjesecu, tada skratim za trećinu. ako sada orezivaš onda skini samo cvijetove a na zimu ostatak, granu koja nije cvijetala prepoznaješ po pupu na vrhu, tu ne diraj, onu sa orezanim cvijetom vidiš da ima rez na vrhu. radi ovako i mislim da će ti hortenzija uzvratiti ljepotom i veličinom svojih cvijetova. moram ti napomenuti da sam ja na jugu, radi orezivanja u stvari u nas reču da se orezuju kad i loza!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tocno tak radim i ja ! To sam u stvari s mojim Postom i htjela reci ! |
|
Jelle
Novo sjeme Pridružen: 10 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jucer sam na nekoj rasporodaji kupila dvije (u ne baš najboljem stanu) hortenzije. e sad, zanima me dali da ih do proljeća ostavim u teglama u kojima su kupljene ili da ih sada presadim u zemlju?
|
|
Jelle
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Posadila sam jednu hortenziju u vrt a drugu ču ostaviti u tegli do proljeća pa ču je onda u zemlju.
Inače, hortenzijoljupci (upravo sam izmislila ovu riječ) gdje ima največi izbor hortenzija za kupiti? ja uvijek viđam ona najobičnije (ja ih zovem vulgaris) one koje su naše bake imale, ali voljela bih si pribaviti i one malo neobičnijeg cvijeta.bilo je tu slika i tih, ali ih nigdje još nisam vidjela za kupiti.
Inače hortenzije su moj favorite. Definitivni broj jedan Za sada ih imam tri.sve tri rozo-plave. ovisi koliko ču ih zaljevati željezom.
Imam ih i još par kojima puštam reznice. točnije tri. jedna je bijela a za druge dvije ne znam. Pustile su malo korijenčiče ali su mi se počele sušiti. Sada sam ih pokrila s teglicama pa se nadam da če i one do proljeća biti zakorjenjene i sa novim lističima.
|
|
1234DRENOVA
Mladi grm Pridružen: 10 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 535 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
1234DRENOVA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
1234DRENOVA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jelle
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne hortenzije!! samo nisu li im malo premale posude?
ne znam što se desilo s mojima koje sam nedavno presadila u zemlju. Ovaj tjedan im kompletno lišče posmeđilo i večina ga i otpala. ne znam dal je to normalno. Valda od ovog mraza ovaj tjedan.
a druga pak, koji sam posadila proljetos super se drži. lišče joj baš lijepo zeleno. Nadam se da če se i ove dvije na proljeće obnoviti.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Evo nekih savjeta koje sam si pribilježila u dnevniu, a koji su meni pomogli da shvatim tajnu hortenzija. Možda ćete naći nešto što vam je korisno.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jučer sam u emisiji "plodovi zemlje" konačno dobila pravi savjet kako u jesen sa hortenzijama. Evo danas ću primjeniti tako predloženo orezivanje, malo pognojiti i čekati rezultat na proljeće.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Klimatis
Odrastao grm Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mi u vrtu imamo 2 grma hortenzije godinama. Kako sam od bake naslijedio kuću i vrt tako i biljke u njemu. Započeli smo ciklus uređivanja i sređivanja vrta prije par godina i na jesen 2010 dotaknuo sam se i hortenzije.
Naime jedan profesionalni vrtlar kaže ovako, za prvu skupinu po Šmrckovom postu da je najbolje orezat hortenziju u jesen, i to sve stare, drvenaste grane na nekih 40-50 cm, a mlade prikratit i dobro ju pognojit najesen da ona do zime razvije pupove i izdanke na kojima će u proljeće krenuti . A na proljeće samo malo suhe vrhove i to je to. Ja sam ju orezao prvi put tako i sad čekam da vidim što će biti. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koliko veliki korijen ima hortenzija ( mislim u dubinu i širinu, otprilike, prema veličini biljke)
ja bih premjestila grm, ali ne znam koliku rupu treba iskopati i da li puno riskiram s premještanjem... da je ne uništim |
|
Klimatis
Odrastao grm Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svi kažu da ih nije dobro premještat. A ovisno o veličini grma tolika je i rupa, i ne treba očekivat da će prve godine nakon premješatanja bit super rapoložena za cvatnju , ako se dobro primi naravno.
|
|
Zelenka
Već proklijao Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na savjetu, toga me i bilo strah... da ne propadne preostaje mi jedino da je na drugom mjestu uzgojim iz reznice pa kad se dobro uhvati i počne cvjetati (za koju godinu) riskirati s premještanjem starog grma |
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo su moje hortenzije. Obične. 1963.g. sam donijela iz Zagreba granu s korjenom. Kad je nastao grm, polako samih presađivala. Sad imam 4 i jednu malu, koja je ispod zadnjeg oleandera i izgleda da joj to smeta, jer nije zadnjih godina narasla nimalo.
Ja sam uvijek orezivala samo suhe cvjetove.
Onda je došao "stručnjak"(inače je dipl.agr.) i porezao temeljito grane. Dakle, trebalo je nešto godina da dođu k sebi i da postanu opet ovako lijepi grmovi.
I sad nedam nikom ni blizu sa škarama!
Moj je problem jedino što su na žarkom suncu.Kad smo ih sadili postojala je zaštita, kao zid od bršljana, što je jedan veliki snijeg srušio prije puuuno godina..
No zalijevamo ih ljeti jako i nema problema.
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad vidim da sam o tome pisala i prije dvije godine. Nema veze, sad sam stavila i slike!
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 1011121314 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |