Surfinija - Surfinia |
Odgovori | Stranica <1 1011121314 46> |
Korisnik | |
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dina,prekrasne su ti surfinije posebno ona bela sa bordo sredinom,jos nisam videla takvu...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvestra
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvestra
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
d.i.n.a.
Pustio korijenje Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čovijek može oči past na vašim slikicama, uh dolazim u napast da ih nabavim još, ima praznih prozora, trebalo bi ih uljepšati, kaj ne?
Silvestra, ova druga slika tj boja je mrak. Olja, također super, samo da su mrvicu veće. Meni je inače surfinija baš lijepa zbog velikih "zvončića".
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je moja ovogodišnja surfinija. Raste na prozorskoj polici spavaće sobe. Prozor je stalno malo otvoren i njezin se diskretni miris širi okolicom. Boja lišća je svježe zelena kroz cijelu sezonu usprkos tome što nikada ne prihranjujem sa željezom. Gnojim i zalijevam svaki dan sa malom koncetracijom uravnoteženog gnojiva kome sada u sezoni aktivne vegetacije dodajem dušik u obliku rastopljenog granulata Kan, Ina Kutina. Kroz mjesec dana prelazim na gnojenje sa uravnoteženim gnojivom NPK. Iz vlastitog iskustva mogu reći da dodavanje željeza nije neophodno kod gnojenja surfinija. Dušik sigurno rješava probleme sa slabom vegetacijom i žutom bojom lišća. |
|
Olja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus,slika govori vise od hiljadu reci,tako se to kaze...A tvoj savet je dragocen,jer ovako lepo odnegovane surfinijene ne vidjaju se cesto.
Koliko surf.ima u saksiji? |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U tegli dužine 60 cm su posađene tri surfinije. Njihov miris je glavni razlog zašto sam uopće sadio samo jednu teglu. Ovu godinu kod mene glavnu riječ vode pelargonije na sunčanoj, a fuksije na sjenovitoj strani kuće.
|
|
Olja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kombinacija boja mi je odlicna,volim kad se kombinuju surfinije vanila boje sa nekom jacom...
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ODMOR ZA OČI,bravo PINUS!
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divno!Ove godime nisa sadila surfinije, ali ipak nisam odolila ovoj maloj ljepotici:
|
|
Olja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Djana,jel ona to ima dupli cvet....kao karanfil?sigurno lepo mirise..tako mala a toliki cvet ima....slatkica
|
|
Tratincica44
Nedavno posijan Pridružen: 04 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 49 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Olja, predivna mi je ona Vaša surfinija Cascadis Bicolor Cabernet. Onakvu još nisam vidjela - sivi listovi - neobično, a vrlo efektno. Jel miriše?
|
|
Tratincica44
Nedavno posijan Pridružen: 04 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 49 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, predivna vam je ona surfinija. zanima me svako koliko prihranjujete sa KAN-om. Ja sam čula da treba jednom mjesečno (1 žl KAN-a na 20 l vode). da li je to tako? Naime, kupila sam u rasadniku jednu surfiniju već posađenu u visećoj tegli. Izgledala je lijepo i zdravo. Odjednom, listovi su se počeli smanjivati. postala je ljepljiva. Odrezala sam joj sve cvijetove. Prihranila sam je sa željezom, kasnije sa Kristalinom - start (on sadržava veći postotak dušika). Malo se je oporavila. Ali, još uvijek nije to ono kako je kod vas - zdravi i snažni listovi. Također, moram napomenuti da sam ju i pošpricala sa Baycor i Confidor sredstvima. Ide na bolje, ali kako postići ono što želim.
Pitanje br. 2. - s čim ćete kasnije nastaviti prihranjivati - spominjali ste NPK, pa me zanima što i koliko?
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svoje tekuće gnojivo radim sam. Uzimam tri djela NPK i jedan dio Kan-a i sve to zajedno otopim u toploj vodi. Sa time gnojim na početku sezone, u stvari u sezoni aktivnog rasta (proljeće). Poslije prelazim samo na uravnoteženi NPK (dušik,fosfor,kalij).
Biljke promatram, ako vidim da slabo izgledaju gnojim svaki dan ali sa malom koncetracijom gnojiva. Kada biljka poprimi zdravi lijepi izgled i po nekoliko dana biljke u tim teglama ne prihranjujem. Nema tu nekog univerzalnog pravila kojeg bi se čvrsto držao. Ps. Prilikom otapanja granulata jedan dio se ne otopi. Ništa zato. Nisu sve soli topne u vodi. Jedan dio tog netopivog ostatka se sigurno otopi u humusnim kiselinama supstrata. A ostatak je balast koji ništa ne šteti. NPK, Ina Kutina osim ta tri glavna elementa dušik,fosfor i kalij sadrži još desetak mikro elemenata potrebnih za zdravi razvoj biljaka. |
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da Olja dupla je. Sad je lijepa a da li ce takva ostati vidjet cu.
|
|
Olja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma bice ti ona super samo je redovno prihranjuj,imam i ja jednu,samo svetlije boje...cini mi se da im je potrebno vise prehrane,da bi cvetovi bili veliki i pravilno razvijeni...
|
|
Yoyo1
Pustio korijenje Pridružen: 25 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 426 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trebam savjet,primjetila sam da mi surfinije odjednom počinju venuti i posuše se,a ne znam razlog. Najprije je jedna posušila se, a danas gledam još tri i jedna mi je sumnjiva. Što napraviti sada?
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ti taman htjela poslati ovaj link.Tu ćeš sigurno dobiti savjet.Ja nemam pojma, što sam ti odgovorila i u mom vrtu.
|
|
Odgovori | Stranica <1 1011121314 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |