Milijun zvončića - Million bells |
Odgovori | Stranica <1 10111213> |
Korisnik | |
matilda
Mladi grm Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sponzorirani linkovi | |
orhideja4
Upravo klijam Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i mojih zvončića :)
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
dea78
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Aralija predivne boje!
|
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
inaja
Odrastao grm Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
molimvas pomzite imam na balkonu milion zvončića ali su slabasni nekako prihranjujem ih svaka 3-4 dana sa prihranom za surfinije i petunije 4-5-7.
ne zaljevam pretjerano mozda svako drugu noć a kad je suha zemlja ponekad i svaku noć.na mom balkonu nema sunca |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne uzgajam ih, ali vidim da ih susjeda drži u totalnoj sjeni (ispod krova sjenice), nemaju nimalo sunca i nisu bujni. Možda im ipak fali malo jutarnjeg sunca, popodnevno znam da ne vole. Po ovome što pišeš za prihranu, taj dio mi se čini ok. Možda da ih probaš premjestiti?
Ako su dugački i slabašni, onako da nisu u grmu, pinciraj im vrhove (štipneš i otkineš vrh svake grančice - otprilike dva para listova, ako je grančica mala, jedan par), to će malo usporiti cvatnju ali ćeš dobiti gušću grmovitiju biljku, a time i više cvjetova. Tako radim sa svojim cvijećem, bilo koje vrste i dobro se pokazalo.
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moji belići svake godine su na punom suncu (iako bi bilo možda bolje da nemaju podnevnog sunca) , mislim da im to daje dodatnu snagu, naravno i prehrana. Svake godine mi poneki ostane tako da i sad imam trogodišnjaka iako kažu da su jednogodišnje biljke. nažalost jučerašnje nevrijeme mi ih je dosta polomilo ali vjerujem da će se oporaviti. Svakako Inaja belići bez sunca ne mogu biti bujni. pinciranje je jedna od opcija za bujan rast iako je moje ne pinciran već ih u proljeće stavljam odmah na sunce i on se sami razbujaju
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija, krasni su i sami i u kombinaciji s potunijama, baš su ti bujni i rascvjetani!
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
petit
Pustio korijenje Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ih nabavljam, možda, sutra i jedva čekam. Po koliko si ih stavljala u teglicu?
|
|
aurelia
Odrastao grm Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bugice za bellsiće
|
|
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
za dobar razvoj blesića potrebna je velika tegla, ja stavljam tri u jednu u koju stane cca 20 l zemlje, jako brzo popapaju sve i ispune korjenjem, zato i trebaju čestu prehranu
|
|
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Petit, rekla mi je prodavačica da stavim po dva u teglu. Na prozoru imam okrugle tegle, veće, ne znam koliko zemlje ide unutra, mislim da su promjera 20cm i stavila sam po jedan. U viseće ću saditi po dva, prvo sam mislila i po tri ali mislim da to neće ići.
Aurelia, hvala ti. Nadam se da će dobro napredovati. Aralija, i tebi hvala na informacijama. Susjeda je imala po dva u klasičnim žardinjerama i bili su joj lijepi. Mislila sam zajedno posaditi ciklama, ljubičasti i crveni u velike viseće košarice... sad dok su mali, izgleda da bi stali, ali bojim se da će biti velika gužva kad porastu.
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Divni, divni...
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
rajski vrtovi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako vaši bellsi ? Moji nešto kilave ... sve mi se čini da istok baš i nije najbolje rješenje za njih. Sunca imaju negdje do 13 sati, a njima vjerojatno treba više.
|
|
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odustala sam od njih. Budu lijepe do kraja 6.mj. i onda uginu. Ne pomaže im ni gnojenje ni zaljevanje
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
rajski vrtovi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 10111213> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |