Kaktusi u cvatu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 118119120121122 134> |
Korisnik | |
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krasno vam još uvijek cvatu kaktusi. Moji više nemaju dovoljno sunca, pa se pupoljci ne uspiju otvoriti do kraja. Zato ne propuštam ujutro i kasno poslijepodne, kad ih sunce pomiluje, uživati u ovakvim prizorima. ![]() Toliko o trnju od mene |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Gricka, hvala na pohvali i podšci.
Vera4, slažem se s tobom, to što mi volimo "bodljikavce" naša je stvar i ne tiču nas se tuđa razmišljanja, zar ne? Za utjehu evo još jedne "baterije" mojih čupavaca u cvatu: ![]() ![]() Nisu mi fotke baš uspjele (sumrak, bez blica!), ![]() Pozdrav..................schumy |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
U kontekstu jednog posta sam pročitao da se neki članovi bune zašto stavljamo ovo "trnje" na ove stranice.... Neka malo pogledaju u rubrike brbljaonica i hobistika. E pa tamo ima svega samo ne o cvijeću. Sjećam se da se diskutiralo čak i o svekrvama. Čak i ako nam ne procvjetaju, jer su ljeti i zimi u dnevnom boravku, ipak su biljke. Ima cvijeća koje se i meni baš ne sviđa, ali to je moj ukus. ![]() |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Ali malo mutan - slikao sam u suton, "na brzinu" idući puta će kvaliteta biti puno bolja!
Pozdrav....schumy |
|
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Bravo Schumy. Prekrasan je. I veliki
![]() |
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Jedan ali vrijedan
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Evo jedan mali cvjetić od danas
![]() |
|
![]() |
|
Mali kaktus, baš mi je drago da ti se sviđaju!
Pozdrav..............schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Baš su ti lijepi bodljikavci ovako rascvjetani Schumy
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Dobro jutro forumaši!
Evo još jedne "baterije" mojih bodljikavaca. Pinus i Gricka hvala na podršci, nadam se da vam se sviđaju moji fotići. Dakle evo još malo "bodljića": ![]() ![]() ![]() ![]() Ispravak: Budući su mi se "fotke" objavljenih kaktusa obrisale stavio sam ovu novu "bateriju" mojih bodljića u "izlog". Molim vas da ovo uvažite, trudim se da vam prikažem svu svoju kolekciju kaktusa.....27.09.2011. Za danas toliko, pozdrav......schumy |
|
|
|
![]() |
|
U kontekstu jednog posta sam pročitao da se neki članovi bune zašto stavljamo ovo "trnje" na ove stranice.... Ljudi bi trebali znati da su cvjetovi kaktusa najljepši u prirodi! Kaktusi su daljnji "rođaci" golosjemenjača koje su se pojavile na Zemlji prije 80 milijuna godina. Tada su se pojavile i pčele, jer je to bio zov flore za produženjem vrste i samoodržanjem. Jedino "oružje" golosjemenjača je bio upravo lijepo formiran i koncipiran cvijet kojega pčela percipira i doživljava kao sliku.... Zato ljudi koji se snishodljivo odnose spram kaktusa u biti ne raspoznaju ni svoju ulogu u na planetu koji se zove Zemlja.... Jer, čovjek se na Zemlji pojavio prije 5 milijuna godina.... Zaključak je ........ Pozdrav.......schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Oprostite društvo da vam ne hvalim kaktuse, ali jedna slika je ljepša od druge, tako da , čak i meni, ponestaje riječi.
Najdosadniji su mi ljudi koji onako paušalno s visoka dobace "Aaa, ja ne volim kjaktuse, ja volim cvijeće". Pa informiraj se prije nego izbacuješ presude. Jedan od njih je MM. Kao zar je to neko cvijeće kad bode. U zadnje vrijeme mu odgovaram "Ruža". Valjda će shvatiti poruku. |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
To je sukulent. Ne znam da li stapelia ili orbea. Toliko su slične da ih baš i ne razlikujem. Cvijet je lijep ali nije za mirisanje. Ako ti još nije procvjetala, sjeti se ovog savjeta, a ako jeste, znat ćeš i zašto. Njega oprašuju muhe, pa nije čudo da smrdi |
|
|
|
![]() |
|
Schumy prelijepi cvjetovi.
![]() ![]() Kod mene još jedan maleni odlučio cvjetati iako nigdje ni s od sunca ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
dobro jutro i tebi schumy i dobro nam došao !
Krasno cvijeta tvoj echinopsis, ali ona agava čisto desno je savršena ! |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Evo jedan vjerojatno nabildani "božićnjak"
![]() |
|
![]() |
|
Hvala cure. I mene je iznenadio
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
divan je
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 118119120121122 134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |