Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 121122123124125 407> |
Korisnik | ||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
maris rasturaju sa cvjetovima :D uz njih ti nikakvo drugo cvatuce bilje ne treba hahah stvarno su zakon!
pinus, marsha, meni ti tanki i dugacki iz te galerije izgledaju vise ko reznice nego sijanci? |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Predivno je pogledati kako uživate (a i ja s vama prateći vas) u cijelom postupku rasta te predivne biljke. Ja nemam uvijete za kompletan postupak, ali nadam se da ću se obradovati (jednog dana) s jednom biljčicom.
Svima vama iskreno divljenje i pohvale
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Maris, pročitaj što je Andina napisala (prijevod teksta) i ostati će ti duuuugo tako lijepi.
|
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
maris,draga,i tvoji ljepo napreduju
![]() ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
|
Pročitala sam naravno,malo me je zbunio onaj dio kod zaljevanja ljeti"obilnije zaljevanje kao da su močvarne biljke",pa sam im odmah dodala koju kap više.Do sada sam ih zaljevala umjereno,bili su mi nekoliko dana na direktnom suncu i na velikima sam primjetila da im žute listovi.E sad od čega,šta im fali,ili imaju previše,ne bi znala. |
||
![]() |
||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
|
Hvala Tea,nadam se da budu. ![]() |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
To je do promjene mjesta.Bit će oni ok,samo ih za početak stavi u polusjenu i zaljevaj kad se zemlja isuši
![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
|
Istina,baš su posebni. ![]() |
||
![]() |
||
|
Primjetila sam da manjima odgovara direktno sunce. |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Kada je sunčano zalijevam obilno. Kod mene višak vode odmah iscuri iz tegle. Moja zemlja je jako propusna. Vidim da si ih ti pustila u tresetu. Ja bi rađe skočio do MBM a i kupio kompost (one žute vreće, ne plave!) Oprao bi mlazom vode treset sa korijena koliko bi se dalo i presadio u mješanicu komposta i perlita ili drobljene cigle 50 : 50. Mogu ostati i u tresetu ali ih je u tom slučaju teže pravilno zalijevati. Treset upije vodu i dugo ostane mokar naročito ako je u plastičnoj tegli.
Adeniumu stalno rastu novi listovi na vrhovima grana a na donjim granama stari listovi žute. Neka se malo priviknu na novi položaj malo su još pod stresom, sve će biti u redu. Ako im se suše listovi po vrhovima grana tada ih premalo zalijevaš. Isto tako na direktno sunce ih moraš naviknuti. Desetak dana ih po malo navikavaš na sve više sunca. Nakon toga više nema problema sa suncem. |
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Odem na posao i vratim se, a ono - fešta od slika!
E baš ste me nasmijali s ovim! Ozbiljno, društvo, adeniumi su vam prekrasni! Ja se svoje sramim pokazati koliko su jadni. U zadnje vrijeme sam ih zapostavila, malo su bili na suncu i slabo sam ih zalijevala misleći kako im je dosta malo vodice jednom tjedno. Sad mi je puno toga jasnije pa se nadam da će uskoro i oni krenuti na bolje. Marsha, možda boja trbuščića i brzina rasta ovise o kultivaru. Simpa su ti bebači, samo mi je žao ovog albinosa. Moji su uginuli u dobi od oko šest tjedana. Da sam znala što sada znam, možda bih ih uspjela duže održati na životu. Wolfsbane, meni je upravo to fascinantno kod ovih klijanaca što svaki ima neku svoju osobnost, a kod tvojih bebača se to najbolje vidi. Pinus, mudro si ih plitko posadio u ove prozirne plastične čašice, a istovremeno ih zaštitio od puhanja i osigurao im svjetlost i vlažnost. Hvala ti na savjetu za supstrat. Mislim da ću slijediti tvoj svijetao primjer jer mi uskoro stižu sjemenke kultivara "Tuxedo"i bacam se na proljetno sijanje. Maris, gdje si dosad skrivala ovu ljepotu? Koliko vidim, uzgojeni su iz reznica pa valjda zato tako obilno cvatu. Ili je to do tvoje ruke? ![]() |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
|
Pinus.Istina,žute im listovi ali samo na donjim granama,znači to je dobar znak.Nisam ih presađivala jer sam ih kupila prije nekih petnaestak dana,pa se ne usudim dok su u cvatu išta dirati,osim što sam im dodala malo gnojiva za kaktuse.Mali su mi u supstratu za kaktuse i sukulente,sijani i presađivani u isti.Dali bi pogriješila da i ove odrasle preselim u taj supstrat?
Hvala Andina,voljela bi se pohvaliti ali nažalost nije do moje ruke .Kupljeni su takvi,raskošni ,puni pupova.Sada ih samo treba održati takvima.Nekako mi je lakše s malcima,znamo se od prvog dana,pa već znam kako dišu. ![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Prekrasni su Vam veliki i mali
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Hvala ![]() |
||
![]() |
||
|
Zemlja za kaktuse je propusna. To je najvažnije kod zemlje za kaktuse da bude propusna. No zemlja za kaktuse je siromašna sa hranjivim sastojcima. Vjerojatno mogu rasti adeniumi i u toj zemlji i to odlično ako preuzmeš kompletnu brigu za prihranu. Ali ja bi rađe adeniume posadio u propusnu i jako hranjivu zemlju. Kombinacija komposta na jednoj strani i recimo: perlita, vermikulita, bimsa ili drobljene cigle na drugoj strani omjer 50 : 50. Sve su to jednakovrijedni materijali kupiš ono što najjednostavnije nabaviš.
|
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Pinus, ni meni se ne sviđaju tak mršavi. Samo sam htjela razbit zabrinutnost sadnje više njih u teglicu
![]() Maris40, prekrasni su adeniumi, a malci su strašni Wolfsbane, koliko se vidi sijanci. Na nekim fotkama se vidi da su mokri, što znači da ih špricaju. Andina, imaš neku tajnu kako albina održat na životu????? please..... Imala sam još jednog potencijanog, bio je žut, postepeno pozelenio
![]() |
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Maris40, dal se smije znati gdje si kupila velike i po koliko?
|
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Nažalost, nemam nikakvu tajnu. Mislila sam samo na to da bih, s ovim saznanjima o zalijevanju, okretanju na suncu i kvaliteti supstrata, mogla duže albina održati na životu. Tebi to očito uspijeva kad ti je onaj žuti pozelenio.
![]() |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
|
Naravno,na trešnjevačkoj tržnici(Zagreb),ima štand s cvijećem od mbm-a,naletila sam na dva kom.po 50 kuna svaki. |
||
![]() |
||
|
Andina, jedan je bio baš žut i pozelenio, nije tamno zelen ko drugi al je zelen.
Dok ovaj koji sam objavila žuti je stalno žuti. Čak sam si razmišljala da možda ni ne bi trebao na sunce. Od kad sam neki dan pročitala da je snimljen veliki albino kit i da su svi izrazili čuđenje kako, tako ja sad gledam svog albina i nadam se da će biti tako snažan ![]() maris40, hvala na informaciji
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 121122123124125 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |