Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 82>
Korisnik
Poruka
martina1985 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 409
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje martina1985 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2009 u 13:44
pozdrav...posadila sam mlade ljubice i odmah su sve cvale, bjele boje. sad su ocvale i više ništa, već skoro mjesec dana. nisu na propuhu niti na direktnom suncu
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2009 u 23:54
Zalijevam ih i po listovima, prihranjujem kad se sjetim, presadjujem kad mi se čini da več imaju malo prostora....neprekidno cvatu uz kratke pauze....Wink

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2009 u 23:39
Martina,treba i cvijeću odmora.Cvatnja iscrpi biljku .Cvast će one opet,samo da se"odmore"Wink
Na vrh
martina1985 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 409
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje martina1985 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2009 u 13:29
hvala. ja ih nikad ne zalijevam po lišću jer sam čula da se to nesmije...
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2009 u 14:03
eh i moje ljubičice sad već dosta "odmaraju", ima li tko trik kako ih "natjerati" da cvjetaju?
...razmišljala sam da ih pošaljem u goste kod naše drage DANČI pa da vide kako se to radi...DANČI jel može?  šala-mala
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
mare-nostrum View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mare-nostrum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2009 u 14:17
Moje iskustvo s ljubicama
Najvažnije je gdje su smještene.Imala sam 15 komada na kuhinjskom prozoru,istočna strana.Ujutro malo sunca,a preko dana samo svjetlo.
U novom stanu mi je kuhinja okrenuta na zapad,cijelo popodne sunce prži.Ako pustim rolete mračno im je.Uglavnom od prekrasnih primjeraka ostali su mi samo "batrljci".Sad ni to više nemam.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2009 u 18:04
Moje se sve spremaju cvjetati. Imam neke nove, koje sam dobila od bake i imaju pupoljke, roza se već otvorila. To je cvjetanje nakon pauze od skoro 3 mjeseca, od velikih staklenih vrata udaljene su mi cca 1 m, ali moram popodne spuštati venecijane, jer sad već sunce ide nisko, pa im je to previše.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2009 u 19:51
I ja čekam da se pupoljci otvore pa da ih slikam i da se hvalim!LOL
Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 378
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2009 u 07:31

Pčelica7, može, može nema problema kod mene cvatu non-stop i ja se pitam kako je to mogućeConfused.., a vjeruj mi i svi oko mene,svi pitaju " šta im radiš "LOLLOL..

Evo ja čekam, za koji dan če mi procvasti neke nove koje su došle kao male,male iz Švedske,pa ću ih slikat da ih i Vama pokažem..Wink

Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2009 u 12:56
Originalno poslano od člana DANČI DANČI napisao:

Pčelica7, može, može nema problema kod mene cvatu non-stop i ja se pitam kako je to mogućeConfused.., a vjeruj mi i svi oko mene,svi pitaju " šta im radiš "LOLLOL..

...ajde, reci nama šta im radiš...čime ih prihranjuješ?

Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2009 u 14:19
zaljevam ih odstajalom vodom,i to je to..iako sam razmišljala da bi trebala možda kupiti one štapiće za cvatnju što se upiknu u zemljuWink, možda bi bile još ljepšeClap
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2009 u 17:22
moje su pocele cvjetat... ja zabadam te stapice to mi super nemoram bar na njih brinut hehe...

i neznam jesam krivo nesto ali ljubica koja je bila satirana (drpila list u baumaxu) sad cvjeta bijelo ne kuzim :P
Per aspera ad astra.

Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2009 u 07:32
To ti je normalno, većina dvobojnih ljubičica necvate uvijek isto nekad je recimo većina cvijeta ljubičasta, nekada bijela i slično ovisi koje je boje..tako je i kod mene..možeš vidjet i na slici kod mene ona plavo-ljubičasta..
Na vrh
deniii View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje deniii Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2009 u 11:31
halo cure

evo i ja imam dvije ljubičice koje su super cvale, al evo prije dva tri tjedna opali cvjetovi i sad ništa, pa me znaima koliko otprilike biljka miruje prije nego šta opet pođe cvjetat?????
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2009 u 13:31
umjereno zaljevaj i povremeno prihranjuj,a koliko će proći vremena do nove cvatnje to neznam
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2009 u 22:27
Moraju se odmoriti i skupiti snageWink
Zavisi,ako im mjesto odgovara,ako ih prihranjuješ,cvast će za mjesec dana,možda malo više.Ako ih samo zaliješ,opet će one cvasti no trebat će im duže vremena.
Na vrh
deniii View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje deniii Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2009 u 09:43
ok hvala curke......

mjesto ima valjda paše istočni prozor.....zalijevam redovno....u subotu sam s jedne počupala malo listova jer mi nešto pregusta bila, aj super ako bude kak treba taman ću za Božić imat rascvjetane ljubićice
Na vrh
SILVIJA VIDRA View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 68
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SILVIJA VIDRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2009 u 15:45
bok ljudi,ja sam nova i vidim neke kako se muče sa ljubicama ja ih imam 20 komada kad naučim kako poslati slike ovamo onda budete vidjeli kako su divne i čak mi stalno cvatu
Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2009 u 07:21
Jedva čekam slikiceTongue
Na vrh
deniii View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje deniii Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2009 u 10:27
halo curke
evo sam da javim u subotu sam zalijevala cvijeće i primjetila sam moje ljubice su pupale bit će cvjetića za Božić......poslikam vam pa stavim tu
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.