Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori | Stranica <1 1112131415 82> |
Korisnik | |
martina1985
Pustio korijenje Pridružen: 13 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 409 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav...posadila sam mlade ljubice i odmah su sve cvale, bjele boje. sad su ocvale i više ništa, već skoro mjesec dana. nisu na propuhu niti na direktnom suncu
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Lora
Neukroćena biljka Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zalijevam ih i po listovima, prihranjujem kad se sjetim, presadjujem kad mi se čini da več imaju malo prostora....neprekidno cvatu uz kratke pauze....
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Martina,treba i cvijeću odmora.Cvatnja iscrpi biljku .Cvast će one opet,samo da se"odmore"
|
|
martina1985
Pustio korijenje Pridružen: 13 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 409 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala. ja ih nikad ne zalijevam po lišću jer sam čula da se to nesmije...
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eh i moje ljubičice sad već dosta "odmaraju", ima li tko trik kako ih "natjerati" da cvjetaju?
...razmišljala sam da ih pošaljem u goste kod naše drage DANČI pa da vide kako se to radi...DANČI jel može? šala-mala
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
mare-nostrum
Trajnica Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje iskustvo s ljubicama
Najvažnije je gdje su smještene.Imala sam 15 komada na kuhinjskom prozoru,istočna strana.Ujutro malo sunca,a preko dana samo svjetlo.
U novom stanu mi je kuhinja okrenuta na zapad,cijelo popodne sunce prži.Ako pustim rolete mračno im je.Uglavnom od prekrasnih primjeraka ostali su mi samo "batrljci".Sad ni to više nemam.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje se sve spremaju cvjetati. Imam neke nove, koje sam dobila od bake i imaju pupoljke, roza se već otvorila. To je cvjetanje nakon pauze od skoro 3 mjeseca, od velikih staklenih vrata udaljene su mi cca 1 m, ali moram popodne spuštati venecijane, jer sad već sunce ide nisko, pa im je to previše.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja čekam da se pupoljci otvore pa da ih slikam i da se hvalim!
|
|
DANČI
Pustio korijenje Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pčelica7, može, može nema problema kod mene cvatu non-stop i ja se pitam kako je to moguće.., a vjeruj mi i svi oko mene,svi pitaju " šta im radiš ".. Evo ja čekam, za koji dan če mi procvasti neke nove koje su došle kao male,male iz Švedske,pa ću ih slikat da ih i Vama pokažem..
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ajde, reci nama šta im radiš...čime ih prihranjuješ?
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
DANČI
Pustio korijenje Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zaljevam ih odstajalom vodom,i to je to..iako sam razmišljala da bi trebala možda kupiti one štapiće za cvatnju što se upiknu u zemlju, možda bi bile još ljepše
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje su pocele cvjetat... ja zabadam te stapice to mi super nemoram bar na njih brinut hehe...
i neznam jesam krivo nesto ali ljubica koja je bila satirana (drpila list u baumaxu) sad cvjeta bijelo ne kuzim :P |
|
Per aspera ad astra.
|
|
DANČI
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To ti je normalno, većina dvobojnih ljubičica necvate uvijek isto nekad je recimo većina cvijeta ljubičasta, nekada bijela i slično ovisi koje je boje..tako je i kod mene..možeš vidjet i na slici kod mene ona plavo-ljubičasta..
|
|
deniii
Novo sjeme Pridružen: 11 Svibanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
halo cure
evo i ja imam dvije ljubičice koje su super cvale, al evo prije dva tri tjedna opali cvjetovi i sad ništa, pa me znaima koliko otprilike biljka miruje prije nego šta opet pođe cvjetat????? |
|
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
umjereno zaljevaj i povremeno prihranjuj,a koliko će proći vremena do nove cvatnje to neznam
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moraju se odmoriti i skupiti snage
Zavisi,ako im mjesto odgovara,ako ih prihranjuješ,cvast će za mjesec dana,možda malo više.Ako ih samo zaliješ,opet će one cvasti no trebat će im duže vremena.
|
|
deniii
Novo sjeme Pridružen: 11 Svibanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ok hvala curke......
mjesto ima valjda paše istočni prozor.....zalijevam redovno....u subotu sam s jedne počupala malo listova jer mi nešto pregusta bila, aj super ako bude kak treba taman ću za Božić imat rascvjetane ljubićice |
|
SILVIJA VIDRA
Nedavno posijan Pridružen: 26 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 68 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bok ljudi,ja sam nova i vidim neke kako se muče sa ljubicama ja ih imam 20 komada kad naučim kako poslati slike ovamo onda budete vidjeli kako su divne i čak mi stalno cvatu
|
|
DANČI
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedva čekam slikice
|
|
deniii
Opcije poruke
Hvala(0)
|
halo curke
evo sam da javim u subotu sam zalijevala cvijeće i primjetila sam moje ljubice su pupale bit će cvjetića za Božić......poslikam vam pa stavim tu |
|
Odgovori | Stranica <1 1112131415 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |