Stevia Rebaudiana |
Odgovori | Stranica <1 1112131415> |
Korisnik | |
lolo
Novo sjeme Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 18 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vepre, jel se ti još uvijek baviš sa stevijom ili si odustao od nje?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Dragic
Novo sjeme Pridružen: 17 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I mene zanima da li se jos neko od vas bavi Stevia biljkom? Zakasnio sam citave dve godine, za informacijama!
|
|
duvo
Novo sjeme Pridružen: 26 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jel ima na forumu uzgajatelja stevie?
listovi mi cudno izgledaju pa da vidim jel mi moze itko pomoci. biljke uzgajam u balkonskoj posudi. jedna biljka mi dobiva po listovima neke smedje tockice. inace listovi ne gube boju. a na drugoj biljci mi se suse listovi. i to od mladih koji tek izlaze prema starima. pozz |
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Duvo,bas bi lepo bilo da slikas svoje stevie...volela bih da ih vidim,a i lakse ce ti neko pomoci...inace pijem sok zasladjen steviom,i to je nesto ekstra...
|
|
duvo
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo slike...
u ovoj posudi imam posadjene tri stevie... desna je po sebi pocela dobivati smedje tocke... srednja se propinje i ne vidim nista posebno na njoj osim sto je visoka i nema previse listova. kao da ide samo u visinu... lijevoj se suse listovi... ove iduce dvije slike su od desne stevie s smedjim tockama. ovo je lijeva stevia s problemom susenja listova... da li im nedostaje gnojiva? makar ih tretiram svaki 10 dana s tekucim gnojivom razrjedjenim u vodi. zaljevam ih svakog suncanog dana po malo i drzim ih na suncu. eto toliko... |
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam samo jednog coveka koji ti moze pomoci tj. tvojoj Steviji...ako nam se javi,bice ti razresen problem...
|
|
duvo
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super da ste me usmjerili na vec postojani post. za sada radim dvije krive stvari. drzim ih direktno na suncu i nisam otkinuo vrhove da ide u sirinu. to je sada sredjeno... jedino me brine lisce... lici mi na neke usi. kako se to tretira? |
|
keeka
Pustio korijenje Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Duvo, koliko znam to ti nisu usi, jedino ak ti ne lete bijele musice oko listova.
Inace steviju NE SMIJES špricati s nikakvim kemijskim sredstvima kao niti jednu zacinsku biljku, jedino joj mozes oprat listove pod mazom vode ak imas bijelih usiju. Ove smede fleke na vrhu lišća su ti ili od premalo ili previse vode. Na tvom mjestu bi presadila svaku sadnicu u posebnu teglu jer one dosta veliko narastu pogotovo kad imaju mjesta. Što se prihrane tice, prihranu dodaj 1* tjedno u vodu. Nadam se da sam malo pomogla :) Moze biti na suncu al treba joj mjesta za rast. |
|
duvo
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa jel nije kasno za presadjivanje?
a rekao mi lik od koga sam kupio sadnice da mogu ici tri u tu posudu. veli da nemaju velik korijen, te da onda nije problem |
|
keeka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemaju velik korijen al i tom manjem korijenju treba vise zemlje i mjesta za razvoj te kako bi se biljka mogla bolje razvija.
Bolje ih sad presadi, sto prije, sa sto vecom masom zemlje oko korijena da biljka pretrpi sto manji stres od presadivanja. To ti je moj savjet a sad na tebi je hoces li ga usvojiti ili ostavit tako kako je sada. pozdrav |
|
jadran81
Novo sjeme Pridružen: 27 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 35 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav svima...
ja sam nabavila dvije sadnice stevije posadila je u teglice i sad čekam.. pročitala sam sve postove na ovoj temi i saznala puno toga.. hvala vam svima koji ste dijelili savjete... svašta sam saznala a nisam znala baš ništa bit će slatko i kod mene...
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne mogu vjerovati da je stevija, koja je kod nas tako nova bljka, na ovom forumu tako brzo "pala u zaborav". Zaista je na ovom forumu rečeno puno o njoj, ali sigurno nije sve.
Ima li tko zainteresiran za nastavak teme ili da nam ispriča svoja iskustva. Ja nemam baš nikakva. Znam da je jako osjetljiva na sušu. Prošle godine sam na pijaci kupila malu presadnicu od cca u stanu imala l0 cm, koja je za dva mjeseca izrasla u lijepu biljku od oko 30 cm. Posadila sam ju u vrt. Brzo se adaptirala, ali samo jednu noć nisam došla zaliti ju i ona je otišla u nepovrat. Sad imam novu. Dar jedne drage osobe. Velika je odgojena biljka u posudi i ne namjeravam ju saditi u vrt jer sam iz ovog foruma doznala da je osjetljiva na mraz, što za nas kontinentalce znači unošenje u prostoriju tijekom zime. Svaka informacija je dobrodošla |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
vepar
Odrastao grm Pridružen: 16 Kolovoz 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332/netdefender/hui/ndhui.js?0=0&0=0&0=0"> pozz svima..žao mi je što nisam bio dugo na forumu..što sam zapostavio temu,,ovu i druge u kojima učestvovao..nadam se da ću moći sve nadoknaditi..inboh mi je pun poruka..svima ću odgovoriti..vezano za steviju..ako netko nije riješio ..slobodno mi se obratite..drago mi je da sam opet među vama..
|
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vepre pa di si ti?! baš sam se pitala što te nema
nadam se da je sve ok i da ćeš sad češće biti tu |
|
keeka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@vepre dobrodošao natrag na forum, s cim se sad bavis, jel jo uzgajas sadnice predivne stevije?
|
|
vepar
Odrastao grm Pridružen: 16 Kolovoz 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332/netdefender/hui/ndhui.js?0=0&0=0&0=0">
malo zapostavio forum..a imao i dosta posla ..naravno da uzgajam steviu..a i bacio se malo..u voćarstvo..uskoro opširnije,,i meni drago što sam među vama :* |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
vepar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332/netdefender/hui/ndhui.js?0=0&0=0&0=0">
hvala keeka..još sam..sladak ;* |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
vepar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.ekomreza.org/hr/ |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
vepar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
vepar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332/netdefender/hui/ndhui.js?0=0&0=0&0=0">
|
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
Odgovori | Stranica <1 1112131415> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |