Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Lič (Gorski kotar)
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Lič (Gorski kotar)

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 24>
Korisnik
Poruka
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2011 u 11:50
bravo Clap za tvoja izvješćaThumbs%20Up slike krijesa su me se dojmile, na Jurjevo
a na onim tacama ima i  jedan kolač koji se naziva "lička pita"Wink
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2011 u 20:55

Korijenko, Antonija, Mari - nadam se da ćete jednom posjetiti Lič uživo, a ne samo ovako virtualno. S obzirom da je Triša rezervirala srpanj za Skradnik, mislim da ćete svi koji god to želite, u Lič biti pozvani u kolovozu. Još ću razmisliti i napisati točan datum. Taj posjet uključio bi između ostalog i posjet Svetištu Majke Božje Snježne i Etnografskoj zbirci.

Večeras ću vas upoznati sa još jednim podatkom vezanim uz moj Lič. Vetrerinarska stanica Rijeka ovdje ima svoju ambulantu i sklonište za napuštene životinje.

Nije još sve uređeno ali se konstantno nešto radi po tom pitanju.

Trenutno je ovdje zbrinuto oko 20-ak pasa. Velika je sreća što se uglavnom sve te životinje uspiju udomiti (do sada ih je udomljeno oko 100). Vikendom dolaze ljudi  iz raznih mjesta (Rijeke, Crikvenice, Delnica...), uzmu pse i vode ih u šetnju. Danas sam došla u azil baš u trenutku kad se dio njih vraćao iz šetnje.

Ovaj pas se prvi vratio

Potom su polako počeli stizati i ostali

A ova mama s 6 mladunaca jučer je ostavljena u Rijeci ispred veterinarske stanice i odmah je dopremljena u Lič

Nije se uopće bunila kad sam ušla u ograđenu površinu i slikala. Ako je netko zainteresiran za postati udomitelj ili zna nekoga tko bi htio to biti, eto vam prilike..

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2011 u 21:25

Osim životinja u azilu slikala sam danas i biljke u prirodi. Najprije sam otišla u šumu....

... a u povratku sam svratila na dva mjesta, najprije na umjetno jezero gdje rastu irisi

Još se nisu svi rascvali pa slika iz daljine možda ne može dočarati koliko ih uopće ima

....a potom do brda gdje raste Asphodelus albus (čepljez). Dakle, radi se o ovoj biljci

A raste na jako velikoj površini, toliko ne mogu ni slikom dočarati

Na kraju vas pozdravljam sa dvije "usputne" slike

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2011 u 21:45

U Liču trenutno nema nikakvih aktivnosti, ali zato će lipanj u Fužinama biti pun događanja, o čemu ću vas nastojati izvjetiti u ovoj temi.
Kad kažem da nema aktivnosti u Liču, tu ne ubrajam mnogobrojne i gotovo svakodnevne posjete etnografskoj zbirci i Svetištu.

U ovom postu stavit ću par slika biljaka koje rastu u prirodi, a koje su  fotografirane u svibnju.

Zbog nedostatka vremena ne stignem se konzultirati oko naziva biljaka pa vam u zadnje vrijeme samo stavljam slike. Nadam se da ne zamjerate.

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2011 u 21:52

Ovom slikom zaželjet ću vam laku noć...

smile78
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2011 u 15:07
Nataly, lijep je tvoj Lič!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2011 u 22:23

Anaida Hug

Već sam i prije spomenula da Lič spada u Općinu Fužine (mada je nekad bila obrnuta situacija), pa ću vas u idućih par dana izvjestiti o događanjima koji se tiču cjelokupne Općine.

Lipanj je mjesec bogat kulturnim događanjima u Općini. Zbivanja su počela već od 03.06. smotrom učeničkih zadruga Primorsko-goranske županije, potom izložbom njemačkih ovčara, filmskim radionicama... U petak su Pero Kvrgić i Lela Margitić izveli predstavu "Stilske vježbe", koja je premijerno izvedena još 1968.. U subotu je održan koncert Orkestra HCK Fužine  i mješovitog pjevačkog zbora "Nada", HKD "Banja Luka" Zagreb.

Jučer, 12.06., u sklopu proslave Dana Općine, Župe i Škole Fužine, održan je III. Fužinarski polumaraton "3 jezera". Start je u centru Fužina, potom se kreće prema jezeru Potkoš u Liču, pa natrag prema Fužinama (oko jezera Bajer i Lepenice). Staza je duga 21 km.

U ovoj kategoriji nastupila su 102 trkača iz Hrvatske i inozemstva, a vjerovatno ste na slici odmah uočili Etiopljanjina. Da li da uopće spominjem tko je pobjednik?! I kako piše danas u jednom članku u Novom listu, on je već pojeo i ručak i popio kavu, dok su neki iz njegove kategorije još uvijek bili na putu do cilja.

Evo kako Erkolo Ashenafi izgleda nakon 1 sat, 9 minuta i 26 sekundi trčanja - kako da je tek krenuo...

To nije bila jedina utrka. U međuvremenu vatrogasci su trčali devetu po redu Međunarodnu utrku vatrogasaca oko jezera Bajer, i to u 3 kategorije: odrasli 7 km, mladež 1,4 km a djeca 700 m.
Moj sin utrkivao se u kategoriji 7 km, gdje je učestvovalo 74 trkača ( i za razliku od Etiopljanina ni on ni ostali natjecatelji nisu u cilj ulazili tako ležerno).

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2011 u 23:28
to je ova naša autohtona

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2011 u 17:43

Mari, osim ovog irisa koji raste u Liču, na pojedinim djelovima jezera Bajer  u Fužinama trenutno cvatu žuti irisi.

Hvala na posjeti.

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2011 u 17:49

U Fužinama je u sklopu Dana Općine, 12.06. osim polumaratona bila održana i izložba starodobnih vozila Oldtimer kluba "Delnice 1995"

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2011 u 17:57

Osim mise u Župnoj crkvi Sv. Antona Padovanskog u Fužinama, Sportskih igara polaznika odjela predškolskog odgoja i učenika Osnovne škole odigrano je i Otvoreno prvenstvo Općine Fužine u uličnom šahu

Tog istog datuma održana je i Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Fužine na kojoj su kao i svake godine dodijeljene nagrade.

Kopirala sam članak iz Novog lista koji je prenio informaciju o nagradama:

" Nagrade i priznanja

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća uobičajeno su dodijeljene nagrade Općine Fužine. Tako je nagrada za životno djelo dodijeljena 72-godišnjem Josipu Radoševiću-Joli iz Liča, koji je bio prvi načelnik Općine Fužine. Dvije godišnje nagrade dodijeljene su Julijanu Ružiću iz Fužina, počasnom predsjedniku DVD-a Fužine, uz 90. godišnjicu života te Nenadu Starčeviću iz Liča – jednom od osnivača Etnografske zbirke i Etnografske udruge Sveti Juraj iz Liča. Plakete Općine primili su dugogodišnji članovi Fužinarske glazbe koji više od 40 godina djeluju u orkestru – Ljubomir Jakovljević i Davorin Čebuhar, istaknuti član DVD-a Lič Anton Starčević i mladi uspješni sportaš Andrej Šubat."

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2011 u 18:33

Općinu Fužine proteklih dana posjetio je Damir Bajs

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2011 u 18:39

To bi bilo sve za danas. Pozdravljam vas uz Lilium bulbiferum koji raste u prirodi

smile78
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2011 u 21:21
Predivno cvijeće raste u tvojoj okolici, baš su slike super.
Ostalo sve s uživanjem pročitam i pratim događanja.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 16:46
Slike su prekrasne,hvala što si nas izvjestila o tim događajima mada bi bilo zgodno ako ima kakav prospekt o tim događajima mogla si ga staviti na forum.Možda bi tkogod mogao doći pogledati sve to.Bar oni koji su bliže.Još jednom hvala.
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 23:22

Dragi Triša i Skitnica - hvala vam na posjeti (naročito Skitnici koji se prvi puta javlja u ovoj temi).

Skitnica, gazi me vrijeme, mada sam razmišljala da bi bilo dobro staviti plan i program događanja ako nekoga zanima.
Ipak, ima jedan događaj koji će također biti zanimljiv. U ponedjeljak, 27.06. na igralištu u Fužinama, s početkom u 20 sati održat će se zajednički koncert orkestra iz Minneapolisa (SAD) i Glazbe Fužine. Ovo je informacija koja može biti zanimljiva mojim Riječankama. Ako netko ima namjeru doći, neka se javi jer u tom slučaju kava sa mnom je obavezna..Wink

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 23:29
Ti si prava profesionalka i u fotografirnju i u reportaži! Znaju li tvoji u Liču koliko nam ti dobro prezentiraš svoj kraj? Morali bi ti odati veliko priznanje!
A ova fotografija je fenomenalna!!!!Clap

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 23:33

Večeras samo par informacija vezanih uz protekla događanja u Općini Fužine.

U subou, 18.06. održana je turističko-gastronomska manifestacija "Dani jagoda" na kojoj su se predstavili proizvođači jagoda i ostalog bobičastog voća, kao i mali proizvođači ljekovitog bilja, goranskih proizvoda i suvenira. Posjetioci su imali prigodu obići nasade jagoda, te degustirati slastice i pića od jagoda. Na sajmu u središtu Fužina, čitav dan su se mogle kupiti jagode, likeri, pekmezi... Održan je okrugli stol na temu proizvodnje jagoda a predavanje je održao i poznavatelj bilja Ivan Lesinger.

Nemam sliku koju sam ja fotografirala, ovo je jedna koju sam preuzela iz Novog lista.

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 23:35

Miro - hvala ti najljepša.. Hug
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 23:50

Tog istog datuma, dakle 18.06. na mjesnom groblju u Fužinama (sada već tradicionalno) održana je molitva na grobu poginulog branitelja, a uvečer u Domu kulture, održane su XIII. duhovno - glazbene svečanosti "Henriku (branitelj iz Mrkoplja) i Dadi"(branitelj iz Fužina).
Stoga je prva večer rezervirana za prisjećanje u Mrkoplju, a druga u Fužinama. U prepunoj sali nastupili su:

- tamburaški sastav "Berde band" iz Slavonskog Broda

- i muška klapa "Cambi" (mislim da o njima nemam što reći - sve je već poznato)

Kada dva sata provedete slušajući ove predivne glasove, idući dan vam osmjeh ne silazi sa lica.

http://www.youtube.com/watch?v=FzJN6TDkQCg

smile78

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 24>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.