Cimbidijum - Cymbidium |
Odgovori | Stranica <1 1112131415 26> |
Korisnik | ||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Cymbidiume sam prije mjesec dana iznijela van u polusjenu, baš kako oni tovole i kako sam činila uviek. Iznenadila me obilna kiša koja je dva dana padala i vidim da im se baš ne sviđa, nekao su klonuli. Promijeila sam im supstrat, obrezala trulo korijenjei premjestila ih na balkon gdje imaju jutarnje suce i gdje ne kisnu. Sve sam im teglice izbušila da imaju što više zraka i oporave se, a vode i gnojiva će vidjeti tek kad teglica bude lagana, posve suha. Isto mi se dogodilo i prie tri godine, ali uspjeli su se do zime oporaviti i cvali su obilno.
Držite mi palčeve da se scenarij ponovi....
|
||
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
bugic
Pustio korijenje Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
bebolina
Mislim da sam ja isto tako zeznula svoje phalenopsise... |
||
Emilly
Odrastao grm Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ma opotavit će se, žilave su to biljke
|
||
Seny
Novo sjeme Pridružen: 02 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 21 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bugic...do sada mi je bio unutra a sada kad je i zadnji cvijet pao odrezala sam suhe stapke na kojima su bili cvijetovi i sad ga planiram staviti na terasu u sijenu...tako su mi barem cure savjetovale...pa cu ga unijeti na jesen. Nadam se da je to ok :) |
||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
bugic
Pustio korijenje Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Seny nemam iskustva sa cimbicima, ali samo poslusaj savjet beboline.....jer vidjevsi njezine cimbice sigurna sam da je maher za njih. Nadam se da ce ti i sljedeci put tako procvjetati.
|
||
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
a ja se pitam šta je mojima! vani su doživjeli sve obilne kiše, i ovu jučerašnju!
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Izvuci ih iz teglice ako je zemlja jako mokra ili teglicu izbuši da dobije korijen zraka.
|
||
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Emilly
Odrastao grm Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Predivan ti je cimb, full zdrav
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Male, one presađene koji su pošteno pokisli, presadila sam u suhi supstrat i stavila ih pored ovih velikih svi se oporavljaju, živahni su.
|
||
|
||
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
BravoSuper vijesti |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
|
||
Emilly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Super da tako napreduje! To je jedan od ljepših cimba koje sam vidjela!
Nadam se da ćemo ovu zimu opet uživati u njemu |
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
|
||
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moji unatoč propadanju imaju par mladica,kako bi ih odvojila i spasila s obzirom da je korjenje jako isprepleteno?
|
||
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da budem iskrena,kod mene bolje napreduju poklonjene biljčiceEmillyina raste i razvija novo korjenje ali one kaj sam ja uzela se ne daju |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ako neki list požuti, ne brini, zablistat će uskoro nova lisna masa
Moj ti je savjet da još ne odvajaš bulbe, jer u protivnom od cvijeta ništa bar godinu, možda i dvije
|
||
|
||
Emilly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Te poklonjene su već izdresirane na kućne uvjete Budi strpljiva, nekima duže treba da se prilagode (U staklenicima ih špricaju kojekakvim preparatima koje, kad dođu k nama, više ne dobivaju) |
||
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo i slika.
|
||
Odgovori | Stranica <1 1112131415 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |