Prepoznajte mi ovo |
Odgovori | Stranica <1 131132133134135 243> |
Korisnik | |
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajama, Euphorbia marginata?
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala lovro ovo je bilo stvarno brzinski
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trava, ja opet zapela, gle, biljka sa koje je ovaj pelcer uzet pada kao slap, u širinu je oko 50 cm, a u dužinu, tj prema dolje preko 1 m ! Jel moguće da je to tradescantia tolika ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moguce je !!!!
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Onda dobro, dakle je tradescantia, hvala svima na trudu oko prepoznavanja, jedva čekam da i moja naraste tolika velika, a sudeći po tome kako brzo napreduje, neću dugo čekati.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus je u odeljku sa fotografijama postavio/la sliku cveta pod imenom
'žutić' http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/vrtno_cvijece/zutic/46834.aspx pa me zanima, posto i ja imam od ove godine jednu ovakvu biljku, da li neko zna njen latinski naziv? zelela bih da znam kako da je negujem i da li moze da mi negde prezimi (posto su mi rekli da je jednogodisnja), a to ne mogu bez latinskog naziva. Hvala unapred :) |
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo teže će prezimiti, ako je jednogodišnja !!! Ali je zato slatka sada !! Pa uživaj u trenutku !! A sljedeće godine opet lupiš 5kn trenutak za uživanje !! Na vrhu jezika mi je , al nebrem izgovoriti kak se zove !!
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Free, seti se molim te, pa kad se setis postavi ovde odgovor
samo da napomenem jos nesto, ako moze pomoci: meni su na pijaci gde sam je kupila rekli da je zovu 'Dolar cvet', ali to nema nikakve veze sa latinskim nazivom. Jer sam je trazila i pod tim imenom (i razne varijante toga) i na domacim i na stranim sajtovima, i opet nista. ima dlakaste i malo cvrste listove. voli sunce, jer tada vise cveta... |
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Otok, ova tema je jaako posjećena pa sam predvidjela ovo što si napisala o mojoj nepoznanici ... I danas sam ju promatrala i mislim da su me ipak svi oni koji su me uvjeravali da jest irezina ipak uvjerili ...Znači imam i neobičnu i običnu irezinu ! |
|
Lavandablue
Opcije poruke
Hvala(0)
|
muhlenbergia, puno ti hvala kad skinem moje slikice sa fotoaparata, postavicu ovde na forum temu o njoj. samo jos ne znam jel spada u sukulente ili ne... moram da je proucim. evo nesto malo: sinonim: Odontospermum maritimum. Jos neki domaci nazivi: Zlatnik; Engl.: Golden dollar, Gold Coin, Sea aster, Sea daisy. http://en.wikipedia.org/wiki/Asteriscus_maritimus prelepa biljka... moze prezimiti unutra. odlicna je za kamenjare, ali moze rasti i u zardinjerama, ili visecim korpama... |
|
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj cvijet raste u pijesku na pješćanoj plaži gdje nema ni mrvica zemlje. Ako netko zna naziv, molim da mi kaže.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako se zove ovaj cvijet? Raste u čistom pijesku, blizu mora, gdje nema ni mrvica zemlje...
|
|
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milice jako mi sliči na oenotheru biennis, žutu pupaljku
moram se ispraviti - oenothera tetragona je cvala u svibnju, a noćurak upravo cvate |
|
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ksan prvo mi jako sliči na jasmin, mirišu li cvjetovi?
a drugo bi mogla biti kurika, euonymus |
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija, hvala na pomoći. Ja sam isto mislila da je pupaljka ali ne poznam biljke u primorju pa ne znam koja bi to bila.....cvjetovi su na vrhu i ima još dosta pupova koji će procvjetati.. Zapazila sam da je jako rasprostranjena i na drugim mjestima, kao korov. Prenijela sam jutros u naš vrt jer su mi zgodni cvjetići a možda ću morati poslije čupati ako se jako raširi....
|
|
|
|
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da nije eonimus, nego ono drugo čijeg imena se nikada ne mogu sjetiti. Možda se belica javi, ona to ima, pa možda zna kako se zove. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
je , to je euonymus japonicus. raste sporo kao puž....
|
|
belica,zagreb
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim Vas, jel zna ko kaj bi bilo ovo?
Buketić je već suh...poklon od jedne bakice...mislim da raste u "prirodi"... |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Odgovori | Stranica <1 131132133134135 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |