Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 1213141516 407> |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
BlackMondo dobro nam došao!
Naučio sam nešto iz tvog posta. Svoju poznanicu sam nedavno nehotice uvrijedio rekavši da njeni Adeniumi nisu baš lijepi. Malo mi je zamjerila. Ona ih je razmnožila sama iz reznica. Sada znam da je to glavni razlog čudnom izgledu njenih Adeniuma. |
|
Sponzorirani linkovi | |
cvjetoljubac
Već proklijao Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni Adeniumi, ja sam isto ljubitelj, imam nekoliko sijanaca starih 6 mjeseci, počeli su zimovati, opadaju listovi i tako, nadam se da će se probuditi na proljeće....
|
|
BlackMondo
Novo sjeme Pridružen: 26 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čuj, nitko ne voli ćuti da njegove bilje nisu baš nešto, hehehehhe. Svi smo takvi.
No bez obzira na zadebljanja, svejdno su te biljke lijepe. Još jedno upozorenje, nisam baš čitao sve stranice pa ne znam koliko ljudi znaju, ali njihov bijeli sok, kada se režu je vrlo otrovan i nije poželjno da dođe u kontakt sa kožom, a pogotovo ne sa očima, moglo bi doći do velikih problema. Stoga perite ruke, ako ikada dođete u takvu situaciju, posebno za one ljude koji ih planiraju graftirati. Kod ovih koje sam ja uzgojio, zadebljane baze su različite, kod nekih su deblje kod nekih su tanje, ali su već vrlo primjetne. E da, kod prihranjivanja, vrlo je važno da prije tekuče prihrane zemlja bude već malo vlažna inaće bi se korjenje moglo spaliti pa bi mogli malo bolovati, tipa baciti listove (što se meni desilo) ili čak uginuti. Stoga oprez. Ja ih nisam još puno prignjojavao, jer smatram da zemlja u koju sam ih stavio ima dosta hranjiva za tako male biljke. I pazite da gnojivo nema previše nitrata jer će vam onda adeniumi prošikljati i izgubiti formu. Rasti će im grane , a baza neće zadebljavati previše. Stoga prepolovite gnojenje nitratnim gnojivima. U proljeće planiram napraviti dvije grupe, jednu koju ću prignojavati sa nitratnim gnojivom (polovicom doze), a drugu fosfatnim (pola doze), pa ću vidjeti koliko koje utjeće na njih. Za sada ih samo ćuvam od zime hehhehehhe. Pozdrav do tipkanja. |
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
CVjetoljubac, a koje boje bi tvoji trebali biti?
Stavi slicice, da vidimo kodekse.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
BlackMondo
Novo sjeme Pridružen: 26 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gute Fee nije nikakva tajna zašto bi bila.
Sjeme adeniuma i nešto sjemena ferokaktusa sam naručio preko njemačke firme Köhres Kakteen. Platiti moraš unaprijed. Osim sjemena platiti još moraš fitosanitarni pregled sjemena 26 €. Dobio sam obavijest da sam stavljen na listu čekanja. |
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivna "mladunčad", nadam se da će ti se želje ispuniti, što se tiče boja.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala za ime firme . Ja cu sutra nazvati i informirati se u svoje ime , pa cu tu napisati kaj sam obavila . |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I stvarno ni jedna nije tvoja?Čarobne su,o njima mogu samo sanjati.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam narućio preko interneta sjeme ovih kultivara Adeniuma:
Adenium arabicum 10 kom, Adenium obesum weisse Bluete 10 kom, Adenium somalense 10 kom, Adenium obesum 20 kom. Nadam se da će bar nešto proklijati.Nisam vidio nigdje da prodaju odrasle biljke a vi me sludili sa svojim ljepotanima. |
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus , do sada sam lutala njihovim stranicama , imaju stvarno prekrasne stvari ali ni ja nisam nigdje vidjela vec vece biljke . Ako te zanima pogledaj i ovdje : www.flora-toskana.de |
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moji adeniumcici kod prozora, za sada super
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A, Pinus, lijep izbor. Nadam se da ce ti uspjesno stici i nici, i da ces imati uskoro slicice za pokazivanje.
|
|
OPG 159365
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gute Fee ako dobiješ kakvu informaciju o sjemenu adeniuma javi. Malo sam se zamislio nakon posta nbjelovu (vjerojatno ima negativna iskustva). Sjeme do sada nisam kupovao preko neta. Firma mi izgleda u redu. Nadam se da će sve ispasti korektno.
Na adresi koju si ti postavila na post zbilja imaju krasnu ponudu adeniuma , relativno velik izbor. Samo su tako daleko da ne dolaze u obzir. U Zagrebu i okolici ne znam niti jedan rasadnik ili vrtni centar da ga uzgaja ili prodaje. Bilo bi zanimljivo saznati gdje su cvjetoljubac i nbjelovu nabavili sjemena adeniuma ? |
|
BlackMondo
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svim! Novi sam ovdije i vidim da ste se raspisali o Adeniumima. To mi je drago, jer sam se i ja zaljubio u te biljke.
Kupio sam sjemenje preko e-bay-a, gdje i inače kupujem sjemenje. Imao sam uspješnost od 98% klijavosti, što me užasno iznenadilo pošto sam dosta ćuo o čudljivosti tog sjemena. Moje iskustvo govori da ga je lako dobiti iz sjemena, ako je sjeme svježe. Trenutno su mališani stari godinu dana, jer sam ih sijao prošle godine u isto vrijeme. ono što mogu reći je da su jako izdržljive biljke što se tiće presađivanja. Jer sam ih ja i previše presađivao. Nisam nigdje na internetu dobio jednake informacije stoga sam radio neke greške. Podosta sam ih podjelio prijateljima i zaljubljenicima u bilje, pa mi je ostalo još nekih 30 bebica. Vidim da neki ne znaju, ali reznicama dobiveni adeniumi neće imati debeli kodeks (trbuh). Samo oni dobiveni iz sjemena. Vjerujem da ovdije ima dosta ljudi koji znaju više od mene o ovim ljepotanima. Ali ja evo pišem svoje iskutvo. Trenutno imam 5 boja (crno-plavi, crveni bogatog cvata, medeno-žuti, plavo-rozi, i rozo-bijeli) planiram i ove godine kupiti još neke boje preko e-baya. E da, što se tiće cvatnje, može pustiti cvjet nakon 8 mjeseci od kad proklije, što je kod mene primjer na samo jednom. I može cvasti cijele godine ako su mu uvjeti povoljnji, stoga vi u dalmaciji ste sretni heheheh! Drago mi je da sam se registrirao i nadam se da ću ćuti dobre savjete. Do tipkanja. |
|
gute Fee
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus , ako nije tajna , preko koje firme ? Mozes dati adresu (www.) ? Hvala u naprijed ! |
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
BlackMondo,
Bojim se da ces se jako razocarati u bojama o kojima govoris. Adeniumi, kao i neke druge biljke, iz sjemena daju mladunce cija se boja ne moze znati unaprijed, a pogotovo je tesko dobiti te neobicne boje, plavu, narancastu,itd. Njihove uobicajene boje su bijela i roza, i ogromna je sansa da ces dobiti samo takve...Bit ce super ako sam u krivu, ali mislim da nisam. Da bi jedan novi hibrid neobicne boje, npr plavi, poceo davati sjeme koje ce proizvoditi plave adeniume, bile bi potrebne generacije i generacije krizanja...
Ja ih trenutno imam 120, na slikama su isto bili svih mogucih boja, ali ja bih bila zadovoljna da od svih njih dobijem nekoliko razlicitih crvenih i roza nijansi, velike cvatnosti.
|
|
OPG 159365
|
cvjetoljubac
Već proklijao Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nbjelovu nisu moji ko tvoji ali sam zadovoljna imam ih 30-ak, većinom sijani iz mixa za neke znam da su Zahra i Blue bright, evo sličice jednoga otprilike su takvi i ostali samo kažem počeli zimovati pa nisu baš fotogenični. pozdrav.
|
|
Odgovori | Stranica <1 1213141516 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |