Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Fuksija - Fuchsia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Fuksija - Fuchsia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 35>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Zelena_oaza View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 421
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 16:16

Imala sam prosle godine dvije saksije hibrida fuxije karamel boje. Bile su lijepe biljke sa neobicnom bojom cvjetova, ali ona je toliko osjetljiva biljka, pogotovo kod mene na osuncanoj strani da sam je cijelo ljeto prskala raznim preparatima i nikad ih nisam uspjela ocistiti od svih nametnika.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 19:50

Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 23:27
Meni je jedna propala u roku od tri dana. Jednostavno je počela venuti. Promijenila sam joj zemlju, poprskala od nametnika mada ih nisam vidjela, ali ništa nije pomoglo. Zna li netko da li ima istine u tome da fuksiji treba u vodu za zalijevanje dodati pola andola kad počne kunjati?
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 23:09
Morena predivna je moje kunjaju cvjetići su im neki sitni i baš sam se razočarala
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Lavandablue View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 601
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 14:31
Originalno poslano od člana astrid7 astrid7 napisao:

ljudi pomoć....opet mi je fuksiju napao crveni pauk....što da radim??????????????

astrid7,
protiv crvenog pauka pomazu od hemije jedino AKARICIDI, ali kako su oni jaki otrovi i nesto skuplji, postoji jedan potpuno prirodan tj. ekoloski preparat na bazi ulja od uljane repice, zove se "Prima".

inace, ja moje ruze i jos neko cvece (koje podnosi prskanje hladnom vodom) tretiram protiv srvenog pauka ovim prirodnim i jeftinim preparatom iz domace radinosti:

U flasu ciste izvorske vode (na oko 1l ili manje) ili destilovane vode, se stavi 1 cesanj belog luka, i ta voda cuva u frizideru.
Luk se samo oljusti od opne i malo odsece gornji i donji vrh cesnja, ne treba da se secka.
Nakon par dana (mada moze vec i sutradan, ako se zeli poceti sa prskanjem sto pre) se biljke prskaju ovom tecnoscu.
Vazno je da se biljke ovom tecnoscu prskaju svaki dan i to 2 puta dnevno (rano ujutru i kasno uvece), i to obavezno sa ovim hladnim rastvorom iz frizidera, jer crvenom pauku i njegovim larvama smeta hladna voda i vlaga.
Takodje treba voditi racuna da se prska i lice i nalicje listova biljke kao i stablo.

Jedino sto nisam sigurna da bi fuksije podnele prskanje ovim, jer bi im mozda smetala ovako hladna voda, ne znam.
Ako im ne bi smetala, onda bi ovo vredelo, ali vazno je znati i to da ovo nema nikakvog efekta kada se pauk na biljci vec uveliko pojavi.

Ovo samo sprecava da se pauk pojavi, ako se zdrava biljka prska od samog pocetka.
U suprotnom, biljci se samo produzi zivot, ali ona se muci i ne moze potpuno da se izleci od ove grozne napasti.

"Prima" preparat je sigurno delotvorniji. 
---------------------------------------------------------------------------------
a evo i jos jednog zanimljivog saveta (iz odeljka 'Moje cvjetne tajne') uz pomoc CIMETA U PRAHU:
http://www.cvijet.info/moje_cvjetne_tajne/bolesti___zastita_cvijeca_i_biljaka/crveni_pauk/2064.aspx

Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 13:41
morena,
svaka cast. prelepa je. narocito mi se dopadaju sve vrste fuhsija sa ovako jarkim cvetovima, ili sa kombinacijom tamno-ljubicasto belih cvetova.

ja sam imala 2 fuhsije, od toga samo mi jedna zivi (sa nezno roze bojom cveta), dok je ona sa ovako tamnijim cvetovima uginula. ne znam zasto.
sve u svemu, meni fuhsije bas i ne idu, mozda zbog uslova koje im mogu pruziti, ali sam se zainatila da cu imati makar 3 lepe kao sto ovde neki imaju.
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 08:27
Napokon procvijetala i moja fuksijaSmile
Josipovac,Osijek
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 15:44
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

silvestra ovo je cuphea ignea - znam jer sam je i ja bila uzela misleći da je fuksija
lani je cijelo ljeto bila rascvjetana
kažu da voli sunce i polusjenu, ali moja je bila u sjeni cijeli dan i baš joj je odgovaralo

Da, to sa slike od silvestre je definitivno Cuphea ignea, i to nije fuhsija.
Na vrh
astrid7 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 23
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje astrid7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2012 u 10:08
ljudi pomoć....opet mi je fuksiju napao crveni pauk....što da radim??????????????
Na vrh
astrid7 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 23
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje astrid7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2012 u 11:29
ja se danas počastila jednom....valjda će mi ova napokon ostat živa....
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 11:33
E hvala Cimi, konačno je i ta enigma za mene riješena Smile!
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 19:59
Ivna, evo usporedi:

Scientific classification
Kingdom: Plantae
Division: Magnoliophyta
Class: Magnoliopsida
Order: Myrtales
Family: Onagraceae
Genus: Fuchsia

Scientific classification
Kingdom: Plantae
Division: Magnoliophyta
Class: Magnoliopsida
Order: Myrtales
Family: Lythraceae
Subfamily: Lythroideae
Genus: Cuphea

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 19:31
...imam prvi pupoljak!
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
gentian(a) View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 119
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gentian(a) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2012 u 22:19
Originalno poslano od člana ivna ivna napisao:

Molim vas neka me netko ispravi ako nisam u pravu ali ja sam oduvijek mislila da cuphea ne spada u fuksije nego u porodicu mirti Embarrassed?!

Pa i nije fuksija koliko ja znam...... Slična da ali.....
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2012 u 13:04
Molim vas neka me netko ispravi ako nisam u pravu ali ja sam oduvijek mislila da cuphea ne spada u fuksije nego u porodicu mirti Embarrassed?!
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2012 u 01:30
Originalno poslano od člana Silvestra Silvestra napisao:

Cigaretna fuksija ( cuphea ignea)

Danas sam je kupila za 10,00kn pa neka je malo na probi Wink
Rijeka

Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 23:06
Originalno poslano od člana boakill boakill napisao:

ovogodišnja

[IMG]http://zena.hr/images/upload/foto_4487.jpg" />
koliko grancica
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 07:35
Vauuuuuu, divna je, koliko ima sadnica u toj tegli? Jesi ju takvu kupila ili si pocela od malih sadnica?
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 19:55
Divna je boakill..
sutnja je zlato....
Na vrh
boakill View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 80
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje boakill Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 10:33
ovogodišnja

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.