Fuksija - Fuchsia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 35> |
Korisnik | ||||||||||||||||||||||||||||||
Zelena_oaza ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||
![]() Imala sam prosle godine dvije saksije hibrida fuxije karamel boje. Bile su lijepe biljke sa neobicnom bojom cvjetova, ali ona je toliko osjetljiva biljka, pogotovo kod mene na osuncanoj strani da sam je cijelo ljeto prskala raznim preparatima i nikad ih nisam uspjela ocistiti od svih nametnika. |
||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
Sponzorirani linkovi | ||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
![]() ![]() |
![]() |
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Meni je jedna propala u roku od tri dana. Jednostavno je počela venuti. Promijenila sam joj zemlju, poprskala od nametnika mada ih nisam vidjela, ali ništa nije pomoglo. Zna li netko da li ima istine u tome da fuksiji treba u vodu za zalijevanje dodati pola andola kad počne kunjati?
|
![]() |
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Morena predivna je moje kunjaju cvjetići su im neki sitni i baš sam se razočarala
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
![]() |
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
astrid7, protiv crvenog pauka pomazu od hemije jedino AKARICIDI, ali kako su oni jaki otrovi i nesto skuplji, postoji jedan potpuno prirodan tj. ekoloski preparat na bazi ulja od uljane repice, zove se "Prima". inace, ja moje ruze i jos neko cvece (koje podnosi prskanje hladnom vodom) tretiram protiv srvenog pauka ovim prirodnim i jeftinim preparatom iz domace radinosti: U flasu ciste izvorske vode (na oko 1l ili manje) ili destilovane vode, se stavi 1 cesanj belog luka, i ta voda cuva u frizideru. Luk se samo oljusti od opne i malo odsece gornji i donji vrh cesnja, ne treba da se secka. Nakon par dana (mada moze vec i sutradan, ako se zeli poceti sa prskanjem sto pre) se biljke prskaju ovom tecnoscu. Vazno je da se biljke ovom tecnoscu prskaju svaki dan i to 2 puta dnevno (rano ujutru i kasno uvece), i to obavezno sa ovim hladnim rastvorom iz frizidera, jer crvenom pauku i njegovim larvama smeta hladna voda i vlaga. Takodje treba voditi racuna da se prska i lice i nalicje listova biljke kao i stablo. Jedino sto nisam sigurna da bi fuksije podnele prskanje ovim, jer bi im mozda smetala ovako hladna voda, ne znam. Ako im ne bi smetala, onda bi ovo vredelo, ali vazno je znati i to da ovo nema nikakvog efekta kada se pauk na biljci vec uveliko pojavi. Ovo samo sprecava da se pauk pojavi, ako se zdrava biljka prska od samog pocetka. U suprotnom, biljci se samo produzi zivot, ali ona se muci i ne moze potpuno da se izleci od ove grozne napasti. "Prima" preparat je sigurno delotvorniji. --------------------------------------------------------------------------------- a evo i jos jednog zanimljivog saveta (iz odeljka 'Moje cvjetne tajne') uz pomoc CIMETA U PRAHU: http://www.cvijet.info/moje_cvjetne_tajne/bolesti___zastita_cvijeca_i_biljaka/crveni_pauk/2064.aspx |
![]() |
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
morena,
svaka cast. prelepa je. narocito mi se dopadaju sve vrste fuhsija sa ovako jarkim cvetovima, ili sa kombinacijom tamno-ljubicasto belih cvetova. ja sam imala 2 fuhsije, od toga samo mi jedna zivi (sa nezno roze bojom cveta), dok je ona sa ovako tamnijim cvetovima uginula. ne znam zasto. sve u svemu, meni fuhsije bas i ne idu, mozda zbog uslova koje im mogu pruziti, ali sam se zainatila da cu imati makar 3 lepe kao sto ovde neki imaju. |
![]() |
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Josipovac,Osijek
|
![]() |
Da, to sa slike od silvestre je definitivno Cuphea ignea, i to nije fuhsija. |
![]() |
astrid7 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Travanj 2012 Lokacija: Sesvete, Zagreb Status: Offline Bodovi: 23 |
ljudi pomoć....opet mi je fuksiju napao crveni pauk....što da radim??????????????
|
![]() |
astrid7 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Travanj 2012 Lokacija: Sesvete, Zagreb Status: Offline Bodovi: 23 |
ja se danas počastila jednom....valjda će mi ova napokon ostat živa....
![]() |
![]() |
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
E hvala Cimi, konačno je i ta enigma za mene riješena
![]() |
![]() |
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Ivna, evo usporedi:
|
![]() |
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...imam prvi pupoljak!
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
![]() |
gentian(a) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Pa i nije fuksija koliko ja znam...... Slična da ali..... |
![]() |
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Molim vas neka me netko ispravi ako nisam u pravu ali ja sam oduvijek mislila da cuphea ne spada u fuksije nego u porodicu mirti
![]() |
![]() |
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Rijeka
|
![]() |
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
![]() |
![]() |
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Vauuuuuu, divna je, koliko ima sadnica u toj tegli? Jesi ju takvu kupila ili si pocela od malih sadnica?
|
![]() |
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Divna je boakill..
|
sutnja je zlato....
|
![]() |
boakill ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 80 |
ovogodišnja
![]() |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |