Mammillaria |
Odgovori | Stranica <1 1213141516 23> |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dolazi vrijeme proljetne kupnje kaktusa. Koje tri vrste mamilarija su Vama nešto posebno.
U stvari sa kojim mamilarijama bi htjeli popuniti svoje kolekcije? |
|
Sponzorirani linkovi | |
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus,postavio si jako teško pitanje,kud baš mammillarie,njih ima preko 200 vrsta.Evo ove tvoje zadnje dvije,sheldonii i schiedeana,su više nego lijepe.Druga je stvar,gdje baš te nabaviti,ajde Bešlić ili neki drugi uzgajivać ih vjerovatno ima,ali bi onda trebalo naručiti direktno od njih,oni to na sajmove ne nose.Kad sam ove godine bila na sajmu u Prelogu i Ludbregu,bio je štand sa Bešlićevim kaktusima,ali žena koja ih je prodavala nije imala pojma kako se koji zove.Ono šti dolazi u trgovine su uglavnom svi nizozemci,imena također nema.Dakle šta mi predlažeš???
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@mali kaktus,evo jedan prijedlog za tebe: Mammillaria guelzowiana klikni . Vidim da voliš cviječe ova mamilarija bi stvarno bila za tebe.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa da, Pinus, ja bih se isto složila s izborom malog kaktusa. M kaktus, u pravu si za ženskicu koja je prodavala na Bešlićevom štandu, nije se snalaila niti u onim osnovama, trebao ju je malo bolje pripremiti, vjerojatno bi i bolju prodaju imao.
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus,pravi prijedlog za mene,još mi samo reci gdje da ju kupim
|
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oooo Pinus, baš si mi dobru ideju dao za proljetnu nabavku. Moram smisliti koju mammilariu bih željela !
Inače, gosp.Bešlić će iduće godine u travnju doći u moje Vinkovce sa svojum kaktusima na tradicionalni sajam zdravlja, pa bih ga mogla zamoliti da mi ponese neke primjerke. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Djevojke ja sam htio da i vi iznesete svoje prijedloge koje mamilarije se isplati kupiti.
Hajde malo se potrudite. OVDJE imate link na jedan novi internetni časopis o kaktusima. Časopis je besplatan, ne treba niti registracija. U prvom broju od stranice 53 na dalje imate članak o Mammillaria guelzowiana i Mammillaria schiedeana ,pa ako koga zanima . . . O njima smo upravo malo tipkali. |
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam si posijala, mammillariu dodsoni, guelzowianu, herreu, hernandezi i napinu. najbolje je nikla guelzowiana 4 o 5 sjemenki ostale po 2-3 od 5 zasada. nadam se da će biti nešto od toga.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miss M. prije dva,tri tjedna smo se tipkali na PP . To me je navelo da počnem malo razmišljati sa kojim mamilarijama da nadopunim kolekciju ovo proljeće. Ove koje ti trenutno siješ su mi sve OK osim Mammillaria hernandezii. Ne da nije lijepa, dapače jedna je od najljepših. Smeta me kod nje to što u našim uvjetima cvate oko nove godine (krajem prosinca - početkom siječnja). To bi mogao biti problem ?
Mali kaktus, evo OVDJE imaš jednog češkog uzgajivača kaktusa. Prima PayPal. 3 – 4 cm debela Mammillaria guelzowiana kod njega košta 25 CZK (1 €) |
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne zašto bi bio problem pa i mammillaria plumosa cvate kasno, ostaviš ju na svjetlom mjestu.Ona bar nije neka velika biljka.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nečeš baciti,šteta
Pinus,već nekoliko dana te želim pitati gdje su ti kaktusi,da li ih još držiš vani u onim staklenicima,nisam nigdje pročitala da si ih pospremio?
|
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus...slatkice su
Moja M. Hahniana je vani bez zaštite od hladnoće jer navodno može biti do -12°C, samo sam ju sklonila da ne kisne i ne bude na direktnom udaru vjetra i bure. Na zadnjim slikama u temi spremanje i zimovanje kaktusa sam ju slikala zajedno s ostalim društvom koje prezimljava vani.
Evo, pronašla sam jednu gdje je sama:
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mali kaktus, veći dio kaktusa zimuje u garaži, manji dio vani u plastenicima (grijanim), melokaktusi na podrumskim prozorskim policama a sijanci i kaktusi manji od 2 cm promjera na prozorskim policama negrijane sobe. Te minijature povremeno i malo zalijem.
Neke od mamilarije koje trenutno cvatu ili se pripremaju da procvatu zimuju na prozorskim policama dnevne sobe. Temp od 15 – 22 C. Za njih nisam siguran dali je to dobro. Mislim da bi bilo bolje da ih dam na hladnije ali isto tako svijetlo (sunčano) mjesto. Problem je što takvog prostora nemam dovoljno . ( sunčanog, hladnog temp. od 10 -15 C). Moon, tvoja M. hahniana je puna plodova, kada ti je cvjetala? |
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ponukana slikama vaših mammillaria otišla sam pogledati svoje kaktuse,izgledaju dobro,nisu previše smežurani,pupoljaka nema na vidiku,spavaju oni lijepo svoj zimski san.Neka samo tako nastave još dva mjeseca.
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, znam da cvjeta u proljeće no nisam bila sigurna kad pa sam išla tražiti po vrtu kad sam ju slikala, ova slika je od 18.5.2012., znači negdje krajem travnja je započela. Sad se lijepo vidi koliko je narasla, sad joj je taj suhi vjenac skroz pri dnu tijela.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mammillaria sanchez mejoradae, čitam da je to endemična vrsta mamilarije koja živi samo na jednoj Meksičkoj planinskoj visoravni. Nalazi se na crvenoj CETIS list biljka kojima prijeti izumiranje. U uzgoju živi neusporedivo više m. mejoradae nego u svom prirodnom staništu. Dvije se nalazi i u mojoj zbirci. Koga zanima kupio sam ih OVDJE, krajem ljeta prošle godine. Dvije mamilarije za 3,4 €. „Veća“ od njih dvije čiji se promjeri mjeri u milimetrima odlučila je da procvate ovih dana : moon, m. hahniana ti je lijepo narasla. Hvala na odgovoru. Sada vidim po tvojoj da m. hahnianu nije potrebno forsirati preko zime, vratiti ću ja nju na hladno i tjerati da cvate u proljeće. Mammillaria Hahniana mi je jedna od prinova kupljenih u Hoferu prije 2 tjedna. |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bubasvabica
Novo sjeme Pridružen: 07 Studeni 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 40 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno su prekrasne :)
|
|
Odgovori | Stranica <1 1213141516 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |