Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mammillaria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mammillaria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 23>
Korisnik
Poruka
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2012 u 21:45
Dolazi vrijeme proljetne kupnje kaktusa. Koje tri vrste mamilarija su Vama nešto posebno.
U stvari sa kojim mamilarijama bi htjeli popuniti svoje kolekcije?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2012 u 22:05
Pinus,postavio si jako teško pitanje,kud baš mammillarie,njih ima preko 200 vrsta.Evo ove tvoje zadnje dvije,sheldonii i schiedeana,su više nego lijepe.Druga je stvar,gdje baš te nabaviti,ajde Bešlić ili neki drugi uzgajivać ih vjerovatno ima,ali bi onda trebalo naručiti direktno od njih,oni to na sajmove ne nose.Kad sam ove godine bila na sajmu u Prelogu i Ludbregu,bio je štand sa Bešlićevim kaktusima,ali žena koja ih je prodavala nije imala pojma kako se koji zove.Ono šti dolazi u trgovine su uglavnom svi nizozemci,imena također nema.Dakle šta mi predlažeš???
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2012 u 22:29
@mali kaktus,evo jedan prijedlog za tebe: Mammillaria guelzowiana klikni . Vidim da voliš cviječe ova mamilarija bi stvarno bila za tebe.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2012 u 22:33

Pa da, Pinus, ja bih se isto složila s izborom malog kaktusa.

M kaktus, u pravu si za ženskicu koja je prodavala na Bešlićevom štandu, nije se snalaila niti u onim osnovama, trebao ju je malo bolje pripremiti, vjerojatno bi i bolju prodaju imao.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2012 u 22:51
Pinus,pravi prijedlog za mene,još mi samo reci gdje da ju kupimTongue
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2012 u 23:15
Oooo Pinus, baš si mi dobru ideju dao za proljetnu nabavku. Moram smisliti koju mammilariu bih željela !
Inače, gosp.Bešlić će iduće godine u travnju doći u moje Vinkovce sa svojum kaktusima na tradicionalni sajam zdravlja, pa bih ga mogla zamoliti da mi ponese neke primjerke.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2012 u 18:16
Djevojke ja sam htio da i vi iznesete svoje prijedloge koje mamilarije se isplati kupiti.
Hajde malo se potrudite.

OVDJE imate link na jedan novi internetni časopis o kaktusima. Časopis je besplatan, ne treba niti registracija. U prvom broju od stranice 53 na dalje imate članak o Mammillaria guelzowiana i Mammillaria schiedeana ,pa ako koga zanima . . . O njima smo upravo malo tipkali.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2012 u 21:56
Ja sam si posijala, mammillariu dodsoni, guelzowianu, herreu, hernandezi i napinu. najbolje je nikla guelzowiana 4 o 5 sjemenki ostale po 2-3 od 5 zasada. nadam se da će biti nešto od toga.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 10:11
Miss M. prije dva,tri tjedna smo se tipkali na PP . To me je navelo da počnem malo razmišljati sa kojim mamilarijama da nadopunim kolekciju ovo proljeće. Ove koje ti trenutno siješ su mi sve OK osim Mammillaria hernandezii. Ne da nije lijepa, dapače jedna je od najljepših. Smeta me kod nje to što u našim uvjetima cvate oko nove godine (krajem prosinca - početkom siječnja). To bi mogao biti problem ?

Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Pinus,pravi prijedlog za mene,još mi samo reci gdje da ju kupim

Mali kaktus, evo OVDJE imaš jednog češkog uzgajivača kaktusa. Prima PayPal. 3 – 4 cm debela Mammillaria guelzowiana kod njega košta 25 CZK (1 €)      
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 21:18
Ne zašto bi bio problem pa i mammillaria plumosa cvate kasno, ostaviš ju na svjetlom mjestu.Ona bar nije neka velika biljka.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2013 u 10:45
24. 1. 2013

Sada ne bi smjele cvjetati. Ne, ne. Ali što da radim ? Baciti ih neću !
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2013 u 12:58

Ako i je neobično (?) za one mamilarie sa gornjeg posta da cvatu, za Mammillaria Hahniana to je normalno. Mammillaria Hahniana je po zimi cvjetajuća mamilaria. Pitanje je samo gdje ju držati preko zime da bi cvjetala i sljedeće sezone ?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2013 u 15:57
Nečeš baciti,štetaLOL

Pinus,već nekoliko dana te želim pitati gdje su ti kaktusi,da li ih još držiš vani u onim staklenicima,nisam nigdje pročitala da si ih pospremio?
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2013 u 16:18
Pinus...slatkice su

Moja M. Hahniana je vani bez zaštite od hladnoće jer navodno može biti do -12°C, samo sam ju sklonila da ne kisne i ne bude na direktnom udaru vjetra i bure. Na zadnjim slikama u temi spremanje i zimovanje kaktusa sam ju slikala zajedno s ostalim društvom koje prezimljava vani.

Evo, pronašla sam jednu gdje je sama:

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2013 u 16:57
Mali kaktus, veći dio kaktusa zimuje u garaži, manji dio vani u plastenicima (grijanim), melokaktusi na podrumskim prozorskim policama a sijanci i kaktusi manji od 2 cm promjera na prozorskim policama negrijane sobe. Te minijature povremeno i malo zalijem.

Neke od mamilarije koje trenutno cvatu ili se pripremaju da procvatu zimuju na prozorskim policama dnevne sobe. Temp od 15 – 22 C. Za njih nisam siguran dali je to dobro. Mislim da bi bilo bolje da ih dam na hladnije ali isto tako svijetlo (sunčano) mjesto. Problem je što takvog prostora nemam dovoljno . ( sunčanog, hladnog temp. od 10 -15 C).

Moon, tvoja M. hahniana je puna plodova, kada ti je cvjetala?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2013 u 17:26
Ponukana slikama vaših mammillaria otišla sam pogledati svoje kaktuse,izgledaju dobro,nisu previše smežurani,pupoljaka nema na vidiku,spavaju oni lijepo svoj zimski san.Neka samo tako nastave još dva mjeseca.Tongue
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2013 u 20:46
Originalno poslano od člana Pinus...... Moon, tvoja M. hahniana je puna plodova, kada ti je cvjetala? <BR>[/QUOTE Pinus...... Moon, tvoja M. hahniana je puna plodova, kada ti je cvjetala?
[/QUOTE napisao:

Pinus, znam da cvjeta u proljeće no nisam bil

Pinus, znam da cvjeta u proljeće no nisam bila sigurna kad pa sam išla tražiti po vrtu kad sam ju slikala, ova slika je od 18.5.2012., znači negdje krajem travnja je započela. Sad se lijepo vidi koliko je narasla, sad joj je taj suhi vjenac skroz pri dnu tijela.EmbarrassedBig%20smile

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2013 u 11:53
Mammillaria sanchez mejoradae

Mammillaria sanchez mejoradae, čitam da je to endemična vrsta mamilarije koja živi samo na jednoj Meksičkoj   planinskoj visoravni. Nalazi se na crvenoj CETIS list biljka kojima prijeti izumiranje.
U uzgoju živi neusporedivo više m. mejoradae nego u svom prirodnom staništu. Dvije se nalazi i u mojoj zbirci. Koga zanima kupio sam ih OVDJE, krajem ljeta prošle godine.   Dvije mamilarije za 3,4 €. „Veća“ od njih dvije čiji se promjeri mjeri u milimetrima odlučila je da procvate ovih dana :

moon, m. hahniana ti je lijepo narasla. Hvala na odgovoru. Sada vidim po tvojoj da m. hahnianu nije potrebno forsirati preko zime, vratiti ću ja nju na hladno i tjerati da cvate u proljeće. Mammillaria Hahniana mi je jedna od prinova kupljenih u Hoferu prije 2 tjedna.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2013 u 12:23

mammillaria zeilmanniana – bijela i crvena varijanta
Na vrh
Bubasvabica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bubasvabica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2013 u 16:47
Stvarno su prekrasne :)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 23>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.