monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 138> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A eto sad sam i od tih mojih dobrih susjeda saznala da ovdje ima dosta ljudi koji bi htjeli nešto ukrasti. Inače ti naši susjedi su već dosta dugo ovdje i za razliku od nas poznaju dosta ljudi u selu.....
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ahhhhh draga moja,ne znam što da više kažem,dalo bi se o tome raspravlajti u nedoglede,ali što imamo od toga...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Hej draga moja, koliko me zgrozilo ovo što sam pročitala, toliko sam se i (ne zamjeri mi) nasmijala. Nije smiješna situacija, nego to što toga tu kod mene ima napretek svake godine. Dok mi je jedna susjeda bila živa (pokoj joj) nikada nisam ubrala paprike iz svog vrta. Možda ako ukradem koju. Salatu je brala kao svoju, javno, a paradajz- daj joj sjeme, daj joj flance, daj joj da si nabere... Kad sam joj jednom prigovorila za to što se služi mojim vrtom, odgovor je bio- ti si mlađa. Gladiole, dalije i ostalo cvijeće za rezanje i suho cvijeće mi je uvijek u velikom vrtu zbog nedostatka mjesta. Pa... ja poberem manji dio, a ostatak kome se svidi.
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
I zato budimo pametni pa sadimo puuuuuuuno više nego što nam treba, da nam ne fali kad se "posluže".
Bar ja tako radim. |
|
![]() |
|
Prestrašno Zribal! A ovo s lukovicama šafrana mi je još strašnije,ja bi lijepo takvom čovjeku noge polomila
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
tako nam je kad su nam drzave bez zakona,lopovi na vlasti,stite lopove,m grr
![]() ![]() i meni se slicno desilo pa potpuno suosjecam sa monterom :( |
|
![]() |
|
Milice to su sve debelokošci koji nemju ni srama ni pameti,znaš da mi svako malo dođe da bi takve lupala odreda. Pogotovo kad ti dođe susjed i onda te podbada da radiš ko budala,da si blesava što toliko radiš,a oni eto žive i da ništa ne rade... Onda naravno ne možeš šutjeti i biti svakom loncu poklopac i ne možeš dozvoliti nekome tko bi se zapravo trebao skriti u mišju rupu da te tako omalovažava. Tako sam i ja lijepo rekla kako bi bilo lijepo da si i oni nešto posade,znaš što sam dobila kao odgovor? Gromoglasan smijeh i ove riječi: Ja nisam za takve poslove,mi znamo samo jesti,šljiviš vrt,a u Kauflandu ima svačega,ali dakako rastu im zazubice na pun vrt povrća,ali to onako kriomice,da mogu streljali bi te pogledom zbog svoje zloće ili valjda zbog toga što im se ne nudi svaki dan nešto iz vrta. Trebala bi ih svaki dan pitati: Hoćete kantu krastavaca,jedne tačke luka,vreću graha i još štošta od toga.....No tko mene pita i dok sam išta takvima dijelila,nisam dobila ništa ,samo Hvala,nažalost ja od te Hvale ne mogu živjeti i od toga nemam ništa... Nisam im ja Majka Tereza da uzdržavam jadne gladne lijenčine.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Eh da, jedan od originalnih odgovora mojih "milih" susjeda je - Aju, šta se buniš, vidiš kolko toga ima, neš valda sve sama pojesti!
A pomoći kad me kičma pokoči- to nuku. Samo kažu- mlada si ti još. Jest, mlada ko rosa u podne. |
|
![]() |
|
Jooooooj draga ,pa kud da više sadim,i tako imam svega pre,prepuno,ali to ne znači da ako recimo imam jedan hektar posađenog povrća (nemam toliko,samo navodim primjer)da se oni smiju slobodno poslužiti!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Enrikova nona,imam dva psa,no što mi vrijedi,ne mogu životinje držati na vrtu,a i čisto sumnjam da bi uopće zalajali na nekoga jer nisu lajavci,ni zločesti,susjede već poznaju pa tako mislim da možda niti ne bih ni zalajali. A što se tiće policije,susjeda kod moji je ulovila u žicu našeg psa i zatukla ga kolcem,otvoreno je mojoj mami rekla da su ga uhvatili i ubili. Čak je i sama rekla da će ona pozvati policiju jer se ona "osjećala ugroženom". Policija je došla i rekli su ,eto susjeda je zvala,našla je vašeg psa na svom vrtu,lupio ga auto i završio je tamo. Bože kako sam tada bila bijesna i nisam mogla više šutjeti!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Da zaista, ljudi su čudo, a njihovu bezobrazluku nigdje kraja. Evo još jedna anegdota o tome, pa da se vratimo na monstrein vrt u kome će iskoro dozreti novi krastavci, a mi se nismo makle od te točke.
Ovo nema veze s krađom, ali ima s bezobrazlukom. Naime, u vtu uz vikendicu posadila sam ribizle, koje sam udaljila pola metra od međe. S druge srtrane međe isto tako pola metra udaljeno od nje ribizle je posadio i susjed. Njegove su bile nešto veće od mojih. Na međi nema nikakve ograde. Susjed je inače u mirovini i stalno je oko svoje vikendice i zaista mu je sve vrlo uredno, za razliku od mene koja i ne mogu i nisam često tamo pa po nekad malo i zaraste. Njemu je to izgleda smetalo i kada je kosio travu oko svojih ribizli, jednostavno je produžio i u moju parcelu, ali ne samo da je pokosio travu, nego je i sa zemljom sravnio moje ribizle. A bile su tako lijepe i mlade, pune cvijeta. Hm, to je svekrov prijatelj i ja sam morala šutjeti. danas on ima čitave grmove, a ja ništa. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Baš si ovo dobro rekla Pustolov!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Što je najgore moji niti nisu na glavnoj prometnoj cesti,imaju malu uličicu i svoju cestu koja izlazi na glavnu cestu..
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Draga moja Dadinice kod nas je to već odavno tako. Jok da bi ti itko išta pomogao,ali da im svaki puta nešto daš,ne bih rekli da neće uzeti,uzmu svaki puta..Naravno kad njima treba pomoć,a ti ne dođeš pomoći,onda im je nos do neba od ljutosti,ustrijelili bi te da mogu i smiju,ali isto tako i kad im dođeš nešto pomoći,da bi uopće ikad pitali: Što smoti dužni? Ni govora,samo kažu : Hvala, pa eto imat ćemo mi još takvog posla,pa ako budeš imala vremena,mogla bi doći malo pomoći.....eto što da sad tu pametan čovjek kaže,nije im dosta i ako se jednom dođe malo pomoći,nego oni bi skroz,dok se takav njihov posao ne završi,a platiti ne bi znali.....ili bar pitati: Treba li tebi nešto pomoći?
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
znam da sam
![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
To nije uradio čovjek koji ima svoj vrt i radi ili je gladan. To je pokrala neka seoska lijenčina koja ne zna što će od sebe, a kad zatreba, vrtova na sve strane.
U selu moga oca ima dosta seoskih domaćinstava koji ni jednu glavicu luka ne posiju. Tata tamo ima vikendicu, a u godinama je pa rijetko idu. Međutim, veći dio ljeta provode tamo pa se potrude imati po nešto svoga povrća. kad je mama prije par dana došla do vikendice susjeda veli: Baš lijepo što si to posijala, mogu ti reći, bilo za cijelo selo, ja sam neki dan čak i svojoj kćeri odnijela vrećicu mahuna. Naravno za mamu nije ostalo ništa. Nevjerojatno kako ljudi mogu biti blesavi, ili su pametni. Pametniji od nas koji se mučimo. Ja volim imati domaće povrće, bar malo. Više ne mogu jer sam djelomično nepokretna, odnosno na štakama sam, ali mi moj mali vrt koji s mukom obrađujem predstavlja veliko zadovoljstvo. ne moram za svaku mrkvicu ili luk ići na tržnicu. I ne bih se iznenadila kad bi netko došao i sve pobrao. Prošle godine je susjed zatekao drugog susjeda u dvorištu naše vikendice kako beze narcise za svoju suprugu. Znajući kako sam to teško uzgojila, ovaj mu je rekao da te susjeda vidi, ništa ne bi rekla, ali bi plakala. I, zaista je bilo tako. Uz to čovjek je donio alat i povadio lukovice šafrana, kaže da to njegova žena jako voli. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Zribal,to je čista zloba! Ne mogu vjerovati kako se neki ljudi,valjda hrane zloćom i ne mogu živjeti bez toga!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
potpuno te razumijem kako se osjećaš , nama je u veljači netko došao pod šupu i ukrao akumulator sa traktora bila sam bijesna , zvala policiju i znaš što mi je policajac rekao "možete biti sretni da vam nisu ništa više ukrali " mislim što reči na to , mms je odmah otišao i kupio većeg psa a od tada na svim kapijama imamo lokote , znamo mi da to nije za lopove ali mi bar nitko od susjeda ne šetka
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Ma neki ljudi su uistinu grozni da bi ih trebalo svaki puta batinom preko leđa,mislim kamo to sve vodi. Da, sve mi je to poznato,čak i takve javne krađe,gdje lijepo čovjek naiđe,dođe na svoje polje paprike (dok se još sadila paprika naveliko na mom kraju) a ono čovjek i žena i još neki njihovi pomagači lijepo opušteno i veselo beru njegovu papriku kao da je njihova i to usred bijela dana ,po najvećoj vrućini,oko podneva ( znaju oni kad je najpovoljnije vrijeme,normalno kad će netko po vrućini bauljati po polju)....mislim,za takvo nešto čovjek bi bio u stanju nekoga premlatiti......on se muči,sije,sadi,podsađiva tamo gdje fali sadnica i to ni sam Bog ne zna koliko puta tako,a onda lijepo na gotovo dođu neke besramne beštije i sve poberu ,još da beru za sebe,nego poberu sve za prodaju,odu i prodaju negdje na placu...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
spavanje strazara je svjetiljka za lopova
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |